Teller

woensdag 4 januari 2017

Week 1 Golden Peerd 04-01-2017

Vandaag bestaat deze kroeg 11 jaar, het was een mooie tijd, maar aan alles komt een end. Ook aan het Golden Peerd. Vorig jaar had ik hoop dat een faillissement kon worden voorkomen, gezien de reacties die hier zijn te lezen. Helaas bleek het ijdele hoop te zijn.
Vandaag is het de laatste dag van het Golden Peerd oude stijl. Niet iedere dag meer een opening, heb dat wel gehad na elf jaar, zeker gezien de respons. Voorlopig blijft de deur open, maar slechts iedere zondagmorgen zal er een nieuwe week worden ingeluid. Hoe en voor hoelang? De vorm nog niet over nagedacht. En voor hoelang? Geen idee, misschien voor weken, maanden of wellicht langer. De tijd zal het leren.

14 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, gefeliciteerd Appie met deze lustrum. Opmerkelijk dat je de zondag in ere houdt, dat doet me als christen wat. Als de deur los is Appie kom ik nog weleens langs om een praatje te maken, voorals nog het ga je goed.
  Nu ik er toch ben: De discussie over het langer doorwerken tot 67 jaar van de ouderen kwam een nieuw licht te voorschijn. Bij oudere mensen is de tussenwervelschijven zodanig versleten dat ze na een 6o tige jaar hun dagelijkse werk nauwelijks zonder pijn kunnen doen. Eindelijk een argument die hout snijd, ik heb namelijk zelf dat probleem ook. Het bewegingsapparaat heeft door het zware werk een mankement gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je wat probleem is Wim: degenen die alleen het hoofd gebruiken verzinnen deze maatregelen/oplossingen. Die kennen het lichamelijk ongemak niet. (geestelijk ongemak van ouder worden mogelijk wel)

   Alternatief is dat jeugd meer gaat bijdragen of pensioenen naar beneden gaan.

   Zeg het maar..

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Wim
   dat uitgerekend jij, als christen, je verheugt op het op zondag open zijn van een kroeg...;
   Heel hervormd en gereformeerd Nederland heeft eeuwenlang van de kansel mogen horen welk een duivels/Paaps gebruik daarin school...,
   dat als de kroeg al bestaansrecht had, dat dat toch zeker niet op de Dag des Heeren was.

   Verwijderen
  4. Kroeg was wel open op zondag, maar alleen als er geen preek gaande was. Voor de rest mocht je staande een borrel drinken, maar zo snel mogelijk ophoepelen graag. :-)

   Verwijderen
 2. 11 jaar, een mooie tijd geweest. Zal hier wel af en toe blijven kijken en misschien dat we later dit jaar een kroeg openen voor MG?

  Mazzelmooi allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Appie met 11 jarig bestaan van het Golden Peerd. Wordt op mooie manier vervolgd denk ik zo. Rond verkiezingen wel meer hectiek te verwachten.

  Proost op de afgelopen 11 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even terug naar de dag van gister

  @Jan

  Dat het lastig is de/een 'absolute'/absoluut juiste WOZ-waarde te bepalen is een gegeven...,
  zeker voor niet-woniningen waar niet zozeer de marktwaarde van het pand het uitgangspunt is als wel ee mix van diverse economische gegevens die tezamen min of meer een juist afspiegeling moeten geven van de economische waarde van de exploitant van het pand.

  Maar de getoonde waardes in de WOZ-viewer betreffen de waarde van panden met een overwegende woon-bestemming en daarbij spelen zaken als huurwaarde en huurwaardekapitalisatiefactor geen enkele rol.
  Daar zou de WOZ-waarde gewoon een realistische afspiegelijng van de verkoopwaarde moeten zijn... en dat is het niet met waardes die...
  • 10-tallen procenten verschillen tussen gelijkwaardige objecten...
  • 10-tallen procenten afwijken van de waarde waarvoor panden nog onlangs werden verkocht danwel te koop staan.

  Ik heb verscheidene voorbeelden gezien van panden met een WOZ-waarde van <€300.000,oo die te koop staan of verkocht zijn voor ruim meer dan €600.000,oo (meer dan het dubbel dus).
  Er zijn voorbeelden van alleszins vergelijkbare objecten waar de WOZ-waarde ≥60-80% verschilt.
  Met dergelijke verschillen is er sprake van grove rechtsongelijkheid waarvan uiteindelijk alle betrokkenen het slachtoffer zijn, danwel alsnog kunnen worden.

  Het wordt des te kwalijker als je je bedenkt dat de WOZ-waarde ook een rol speelt danwel gaat spelen bij de herstelkosten-plafonds m.b.t. tot mijnbouwschade. De NAM zal zich, om de kosten voor vergoeding te drukken, graag beroepen op een te lage WOZ-waarde als ze dat zo uitkomt, en bij een relatief (te) hoge WOZ-waarde even gemakkelijk verwijzen naar de veel lagere WOZ-waarde van vergelijkbare objecten om daarmee 'hard' te maken dat de (te) hoge WOZ-waarde onrealistisch hoog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tijd. 11 jaar geleden.

  Het was een tijd dat er geen vrije meningsuiting bestond in de gemeente Menterwolde.

  Het was de tijd dat de eigenaren van de Tussenklappen bezoek kregen van een dreigementen uitende wethouder als ze stukjes publiceerden die de mannen op het gemeentehuis niet welgevallig waren.

  Het was de tijd dat de drie journalisten die in de krant en op de radio over Menterwolde spraken of schreven alleen dat naar buiten brachten wat de toenmalige machthebbers welgevallig was.

  Het was de tijd dat in de wandelgangen was te horen dat ze Appie te grazen zouden nemen als ze wisten wie hij was.

  Het was de tijd dat de internetfilters op het gemeentehuis zo stonden afgesteld dat medewerkers niet op het Peerd konden kijken.

  Het was de tijd dat ondergetekende dreigbrieven ontving omdat men meende te weten dat hij Appie was. Het was de tijd dat een politiemedewerker uit Veendam opbelde om te achterhalen of ik dan toch niet wist wie Appie wel was.

  Het was de tijd dat gemeenteraadsleden van toen nog de grootste partij beweerden nooit op het Peerd te kijken om vervolgens alle gepubliceerde berichten tegen te spreken.

  Het was de tijd van grote en kleine schandalen, illegale bouwplannen voor een nieuw dorpscentrum, een horecagigant zonder bouwvergunningen, gesneuvelde burgemeesters en hooglopende dorpsruzies.

  Het was de tijd dat Zuidbroek zijn voorzieningen en zijn supermarkt dreigde te verliezen omdat de bestuurders hun eigen spel wilden spelen.

  Het was de tijd van volksvergaderingen, boze burgers, harde discussies en stevige verwijten, waarbij man en paard niet werden geschuwd en (bija) alle vingers uiteindelijk wezen naar de belangrijkste hoofdverantwoordelijken.

  Het was de tijd dat Appie zijn rug recht hield, de deur van zijn kroeg iedere ochtend weer opende, en de overtreders van zijn beleefde regels met zachte maar beslite hand tot de orde riep.

  Het was de tijd dat zelfs het burgemeestersgezin zich op het Peerd liet zien om te bewijzen dat een andere tijd was aangebroken.

  Het was de tijd dat een oud-wethouder onder meerdere pseudoniemen op het Peerd schreef om alsnog zijn gelijk te halen.

  En het was de tijd van de laatste schermutselingen, de grote opruiming op het gemeentehuis, de laatste schandaaltjes, verwarrende ruzies en pensionering dan wel vertrek van enkele sleutelfiguren.

  Het was een prachtige tijd, mede dankzij een virtuele kroegbaas die altijd weer een luchtige maar nooit vrijblijvende toon wist aan te slaan. En die altijd zijn etablissement voor alle klanten die zich goed gedroegen open bleef houden.

  Het was een geweldige tijd, ook zonder al die heisa. Dank je, Appie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gezegd Otto. Ik heb tranen in de ogen. Ook omdat ik verkouden ben, maar toch....

  Vrijwel vanaf dag 1 kwam ik hier buurten, bij de eerste verjaardag -ook de verjaardag van mijn moeder- ontmoette ik voor het eerst een groot deel van de toenmalige gasten. IRL in Hotel Hulsebos.
  Diverse Peerdeborrels en PDQ's mocht ik meemaken en ik heb het altijd een bijzondere beleving gevonden.
  Het Golden Peerd heeft me veel geleerd. Over mensen, politiek en over mezelf.

  Allen, maar vooral Appie, bedankt voor de eerste 11 bewogen jaren. Ik ben benieuwd hoe het met Peerd 2.0 zal gaan. Als we voor een volle bar terug moeten naar situaties zoals Otto zo treffend en herkenbaar schetste, dan liever een leeg Peerd.

  Tot zondag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mogguh lui.
  Worden langere lappen tekst zo te zien. Als de kroeg dan alleen op zondag geopend wordt en dan een week niet sluit is ook een manier. Helemaal als je dan ook een fotoquiz doet met Midden-Groningen als grondgebied :)

  Maak er een mooie dag van menschen, met veel
  Mazzelmooij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Appie, bedankt voor alle jaren dat je de kroeg open had. Elf jaar is lang in deze vluchtige tijd....

  Hartelijke groeten, Gré

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Drie Koningen...
  en geen Appie...,
  dat gaat niet samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mochten de stamgasten zich vervelen, of nog niet aan sneeuwruimen toe zijn, dan kunnen ze hier hun hart ophalen met een verhaaltje over gedoe mbt de wegenschouw in Zuidbroek anno 1738:
  https://groninganus.wordpress.com/2017/01/07/een-ondraaglijke-onnodige-en-zelfs-schadelijke-order-onrust-in-zuidbroek-over-wegschouw/

  BeantwoordenVerwijderen