Teller

zondag 15 januari 2017

Week 3 Golden Peerd 15-01-2017

Wij zouden een week krijgen van winterweer, dat gaat ook gebeuren, maar niet in die mate zoals een paar dagen geleden nog werd verwacht. In de nacht een paar graden onder nul, overdag rond het vriespunt, en soms er even boven. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland, dus het kan altijd anders.

28 opmerkingen:

 1. Nog even terug naar Wim's opmerking eerder:
  13 januari 2017 om 12:24
  "...Vanmiddag is het afscheid nemen van de icoon Bé Wever. Bé ging net als Maarten van Rossum altijd in het zwart gekleed,..."

  Maarten van Rossum
  Deze Maarten heeft weilliswaar in Den Haag de bijnaam Zwarte Maarten gekregen vanwegen zijn plundering van ’s Gravenhage in 1528…,
  maar hij was zeker niet altijd (alleen maar) in het zwart gekleed.
  Ook hier in het Groningse heeft deze van Rossum zijn sporen nagelaten; eerst als de Gelderse Stadhouder van Friesland (en dus ook Groningen) en later als de Gelderse veldmaarschalk/opperbevelhebber. Uit die tijd vonden 'hier’ onder ander de (eerste) slagen bij Jemmingen (1533) Heiligerlee (1536) plaats.
  Zijn 'generaals' waren o.a. de illustere Grutte Pier, Jonker Baltasar (de zeerover) van Esens, Meindert van den Hamm  Maarten van Rossem
  Deze (bijna) naamgenoot van de illustere veldheer uit het begin van de zestiende eeuw maakt een allesbehalve krijgshaftige indruk. Het is een man van het (soms gemompelde) woord en de pen.

  Wikipedia-artikel
  De verwisseling van beide Maartens is blijkbaar niet ongebruikelijk gezien de verwijzingen naar elkaar in de kop van de aan hen in persoon gewijde lemma’s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SiKo, toevallig werd deze Bé Wever door zijn vrienden 'de mopperkont'genoemd. Toch nog een nazaat van deze Maarten. Verder dacht ik dat de Grutte Pier alleen in Friesland voor kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim,
   vandaar Groningen en de Friese Ommelanden...;
   en niet van Rossum...
   maar van Rossem...
   staat bekend als mopperkont.

   Verwijderen
 3. Het lijkt wel of het politieke spel zo vlak voor de verkiezingen door 3 partijen gespeeld wordt in de sociale media. Een kwalijke zaak, want het speelt zich voornamelijk af tussen de VVD en PVV.
  Jammer want in dit polderlandschap zijn er meer partijen die ook hun partijtje willen mee blazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus de andere partijen moeten ook gebruik gaan maken van social media.

  Maar dat is het niet Wim... Het gaat om charisma van de politiek leider. Kan hij/zij boodschap leuk verpakken en geeft het antwoord op onrust/onzekerheid in samenleving.

  VVD is helder en slim... PVV krijgt geen ruimte van VVD dus een stem op PVV levert eigenlijk niks op. Wat Rutte slim zegt: we luisteren wel naar de PVV kiezer en proberen deze kiezers serieus te nemen.

  En waarschijnlijk vinden de meeste PVV stemmers ook wel dat het niet fatsoenlijk is om parlement een nep-parlement te noemen en de rechters nep-rechters te noemen. ( bij PVV ontbreekt het aan waarden en normen wat Rutte wil aangeven en die vind je wel bij de VVD.)

  Jammer dat Rutte de uitslag van referendum naast zich neer heeft gelegd. Hij koos voor Europa en niet voor de kiezer in Nederland. Dat kost hem stemmen. (ook van de PVV)

  Laat CDA en VVD het maar proberen komende 4 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. John, samen hebben die misschien rond de 50 zetels als het hun niet tegenzit, dus moet er wat bij, maar wie wil dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemiddag, voor de verkiezingen trad Samsom Roemer en de F.N.V. samen met ons op in Den Bosch met heel veel bombarie tegen de plannen waar ook Samson zei tegen de plannen m.b.t. Sociale werkvoorziening.

  Ik zeg een sluwe rakker die nu weer proberen wil onze wonden te gaan hechten....nu het te laat is..., als zij de verkiezing zullen halen en dan moeten ze ook nog mee regeren?

  PvdA wil af van 'gesol' met sociale werkvoorzieningsschappen

  De Partij van de Arbeid wil de werkvoorzieningsschappen de komende jaren ontzien. Dat standpunt heeft de partij ingenomen dankzij een succesvolle lobby van de Groningse socialisten.

  Op het partijcongres van de PvdA is besloten om een betere positie van de sociale werkvoorzieningsschappen in het verkiezingsprogramma te zetten.

  Grootscheepse reorganisatie
  De afgelopen jaren is er tijdens de regeringsperiode van PvdA en VVD flink bezuinigd. De werkvoorzieningsschappen kregen daardoor flinke klappen. In onze provincie gaat het onder meer om Wedeka en Synergon.

  Daar komt bovendien nog bij dat er hier plannen zijn voor een grootscheepse reorganisatie. Het roemruchte Akkoord van Westerlee daarover mislukte door ruzie tussen de verschillende gemeenten.

  Regeringspartij
  Op aandrang van de afdelingen in Bedum en Winsum moet het binnen de PvdA afgelopen zijn met het gesol met de sociale werkvoorziening. Daar is nu gehoor aan gegeven.

  Om het echt gestalte te kunnen geven moet de PvdA na de verkiezingen wel terugkeren als regeringspartij.

  RTVNoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig had ik met een collega een gesprek over leerlingen die vanaf hun 4 jaar een cito kunnen doen niet dat alle scholen dit doen, maar toch ben ik mening dat dit goed zal zijn voor de ontwikkeling van een kind.

  4jarigeleeftijd

  Maar als je dit berichtje leest:
  Ik kan niet spelen, want mijn barbie's zijn op vakantie.... persoonlijk vind ik dit niet normaal, want dit heeft te maken met de ARMOEDE van behoorlijk veel mensen en daarom stem ik op S.P.!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barbie's

   Alleen ik zeg ga stemmen op een partij die hier mee eens is....,sorry ik hoor van alle hoeken dat zij hier mee eens zullen zijn, maar is dit ook zo.... ik zie in m'n eigen ogen dat dit niet waar is....

   1 advies ga niet doneren, maar laat zien dat je op de juiste partij gaat stemmen.

   Verwijderen
  2. Ceer,

   Laat een kind eens kind zijn, stop met die onzin van toetsen op 4 jarige leeftijd. Leer aub de kinderen maar eerst weer eens kind te zijn en laat ze lekker te spelen.

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  3. Sikko, dit kunnen zij ten aller tijden doen na schooltijd.....

   Verwijderen
  4. Nee Ceer, dan moeten ze leren voor een toets ;-)

   Verwijderen
  5. En huiswerk krijgen ze snel genoeg, sneller dan je lief is

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  6. Ben het met Sikko eens, kinderen moeten kind kunnen zijn, maar krijgen daar vaak de tijd niet meer voor. Niet van de ouders, niet van de maatschappij, en dat is meer dan jammer.

   Verwijderen
  7. Als je alleen al kijkt naar hun agenda, dan is er geen tijd om kind te zijn. Het begint al op de peuterspeelzalen, die daar ook al met het gedrocht SITO komen opdraven. Alle ontwikkelingen worden keurig bijgehouden. Daarna, na schooltijd trainen voor voetbal of andere sportieve doelen. daar tussen door de huiswerktaken maken voor school. En als de ouders niet meer samen wonen, worden ze ook nog een keer versleept van de ene ouder naar de ander ouder. Ik vraag me af wat al die onrust voor gevolgen heeft voor het kind.

   Verwijderen
 8. Gezocht,
  fakkellopers (uit Groningen en de rest van 't land) voor een gasfakkel-estafetteloop...,
  van Den Haag naar Stad.


  Motto:
  Hoal t gas noar Grunn weerom…
  Zonder gas kan ’t Ook


  Doel:
  Lopend, als ware het de Olympische vlam, de Gasvlam (het aardgas) vanuit Den Haag terug te brengen naar/terug te geven aan Groningen.
  Een gasfakkel-estafetteloop...,
  van Den Haag naar Stad.
  De startloper zal vanaf het Hoofdkantoor van de Shell, waar een gasfakkel (met Gronings gas) wordt ontstoken, met gasfakkel de eerste kilometer(s) lopen van de c.a. 300 km lange estafetteloop om 't gas terug te brengen naar Groningen.

  Uitvoering:
  No-Need-for-Fossiles-to-Run

  dus de hele afstand in estaffetevorm (hard)lopend afleggen zonder ondersteuning van auto's.
  Rustende lopers en begeleiders verplaatsen zich per fiets/vouwfiets/tandem (eventueel per trein).

  Inspiratiebron:
  De Stichting Zonder Auto Kan Het Ook

  Tijdstip:
  Liefst nog voor de verkiezingen...
  dus op zo kort mogelijke termijn:
  Bijvoorbeeld samenvallend met de Start/Finish de fakkeloptocht 7 februari 2017


  Gedroomde Startlopers:
  Liesbeth van Tongeren, Agnes Mulder, Eric Smaling, Carla Dik-Faber, Stieneke van Veldhoven en andere politici die in campagnetijd willen laten weten dat de gaskraan wat hen betreft dicht(er) kan.

  Vervolglopers:
  Langs de route kunnen (vooraf aangemelde) deellopers klaar staan om het fakkeltje een paar kilometers verder te lopen.
  De hoofdlopers kunnen dan een stukje 'uitrusten' op de tandem(s).

  Volgers:
  volgers en verzorgers verplaatsen zich per (bak)fiets, vouwfiets, tandem en desnoods per trein (NS rijdt naar eigen zeggen op 100% groene stroom).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kamp wijkt niet: windpark in Drentse Veenkoloniën moet er komen.

  De 45 windmolens in de Drentse Veenkoloniën, onder de rook van Stadskanaal en Musselkanaal, komen er alsnog. Minister Henk Kamp legt de motie van de SP en de PvdA om een bezinningsperiode in te lassen, naast zich neer.

  De SP en de Partij van de Arbeid vroegen in december vorig jaar via een motie om een bezinningsperiode in te lassen, maar Kamp wil daar niet aan.

  Meerdere redenen
  Volgens de minister van Economische Zaken is terugtrekken van het windpark geen optie, omdat dat ruimte zou geven aan investeerders om een schadeclaim in te dienen bij het Rijk. Bovendien zou Drenthe dan niet meer voldoen aan de afspraken in het Energieakkoord.

  Johan Hamster @JohanHamster
  ONGELOFELIJK. Wat heeft Kamp een bret veur de kop. Kamer en kiezers grijp in! http://www.rtvnoord.nl/nieuws/172996/Kamp-wijkt-niet-windpark-in-Drentse-Veenkolonien-moet-er-komen …
  17:36 - 19 januari 2017
  Photo published for Kamp wijkt niet: windpark in Drentse Veenkoloniën moet er komen
  Kamp wijkt niet: windpark in Drentse Veenkoloniën moet er komen
  De 45 windmolens in de Drentse Veenkoloniën komen er alsnog. Minister Henk Kamp legt de motie van de SP en de PvdA om een bezinningsperiode in te lassen, naast zich neer.
  rtvnoord.nl
  8 8 retweets 3 3 vind-ik-leuks


  Onvrede
  De windmolens zullen geplaatst worden langs de provinciegrens met Groningen, in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. De gemeente Stadskanaal is geen direct belanghebbende, maar wel een fervent tegenstander van de komst van deze windmolens.

  Actiegroep Tegenwind is eveneens woedend over het plan van Kamp.

  Tegenwind-voorman Nieboer: 'Kamp is een autist'
  Verzenden
  Tegenwind-voorman Nieboer: 'Kamp stuurt in dit gebied aan op een burgeroorlog'

  Tegenwind-voorman Nieboer: 'Kamp stuurt in dit gebied aan op een burgeroorlog'

  Tegenwind-voorman Jan Nieboer is woedend over het feit dat minister Henk Kamp de motie voor een bezinningsperiode voor het windpark in de Drentse Veenkoloniën naast zich neerlegt.

  Hiermee lijkt alle hoop voor de tegenstanders van de 45 windmolens in het gebied verdwenen. Nieboer hield er rekening mee, maar is desalniettemin boos op Kamp. 'Het is onthutsend dat hij dit doet', zegt Nieboer. 'Henk Kamp vertoont autistische trekjes.'

  'Kamp stuurt aan op burgeroorlog'
  Volgens Nieboer wil Kamp niet meedenken met de inwoners van het gebied. 'Hij stuurt in dit gebied aan op een burgeroorlog. De mensen zijn des duivels. Ze hadden hoop gekregen door de motie, en die hoop boort hij de grond in.'

  Alternatieve plan is van de baan
  Actiegroep Tegenwind Veenkoloniën is fel tegenstander van de 45 windmolens onder de rook van Musselkanaal en Stadskanaal. Het heeft samen met ondernemers in de Kanaalstreek een alternatief plan voor zonnepanelen ontwikkeld. Dat plan kreeg geen voet aan de grond.

  Ik zeg een pansterploate veur zien kop, want luisteren naar de burgers doet hij niet.....wat kunnen wij op dit moment nog gaan doen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar maakje je druk om, het wordt gewoon een nieuwe uitdaging voor het nieuwe kabinet. En dan zonder Kamp. En deze nieuwe regering kiezen we zelf! Dus het woord is aan de kiezer!

   Verwijderen
  2. Wat zegt je glazen bol Wim? welke combi wordt er gesmeed na maart?

   Verwijderen
  3. John, het woord is aan de kiezer! Neemt die zijn verantwoordelijkheid of niet.

   Verwijderen
 10. Ceer, is er eens een politicus die zich aan zijn woord houdt, is het weer niet goed. In miljoenen jaren is de energie gemaakt die wij in 200 jaar er door broezen, dus moeten we alternatieven hebben, maar daar zijn weer mensen op tegen. Wel twee auto's voor de deur, drie TV's in huis, pc's, tablets, elektrische fietsen etc. Zeg jij maar Ceer hoe je alles draaiende wil houden zonder alternatieve energie, die we straks gewoon energievoorzieningen zullen noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg gewoon zonnepanelen, want dit houd de zon niet tegen Appie...., want wees eerlijk als iedereen zonnepanelen op hun eigen dak plaatst scheelt dit qua energie verbruik.

   Ik zou in eerste instantie een energie zuinige huis gaan realiseren, maar wat houd mij tegen is de een investering te doen wat voor mij een te grote bedrag is om hierin gaan investeren meer als € 15000,00 euro's....

   Persoonlijk wil ik er alles aan doen om geen aardgas te gaan verbruiken, maar ook ik heb grenzen zoals je bovenstaande hebt gelezen is mij dit teveel....

   Verwijderen
  2. Ik vraag me alleen af wat we allemaal willen. De gaskraan moet dicht, de windmolens zijn we op tegen, we zullen toch iets moeten. En als we volledig overgaan op zonne-energie, zitten we weer met hoge kosten zoals vervanging of aanpassing van ketels en kookapparatuur. En dat willen we ook niet investeren. Persoonlijk ben ik niet tegen windenergie, alleen tegen de procedure zoals die is gevoerd.

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
 11. Als je afgelopen zondag naar Rutte hebt geluisterd... Klimaatdoelstelling wordt gehaald. Kamp heeft geen keus. Heel simpel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kamp heeft wel een keus , want ook met de alternatieven die er zijn word de energie doelstelling ruimschoots gehaald. Bovendien zijn we verlost van ellendige windmolens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voordat een alternatief weer door de molen is van allerlei vergunningsaanvragen... Iedereen heeft wel wat te mopperen. wat minder mopperen en meer doen. Lijkt me beter

  BeantwoordenVerwijderen