Teller

zondag 16 april 2017

Week 16 Golden Peerd 16-04-2017

De nieuwe week in het Golden Peerd is begonnen met Paaszondag.

14 opmerkingen:

 1. Goedemiddag, meestal worden we op eerste paasmorgen getrakteerd op de verontreinigde luchten van onze oosterburen. Gelukkig kwam de westenwind ons tegemoet, en bleven de nare geurtjes uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedenavond, ik ruik wel bepaalde geur van verbrandde takken:-)., maar goed ik dacht dat m'n eerste vrije zondag had ja nu mss...m'n dochtertje is net weg gereden op de scooter die al een paar jaartjes eerst buiten en later in de garage heeft gestaan. Ik had tegen m'n vrouwtje gezegd ach hier kan ik op naar Roden als het mooi weer is toch? Eerst moet hij lopen zeg ik dus een nieuwe accu opgehaald en hij liep maar even en sloeg hij af ik dacht ach miss is de carburateur wel kaduk een nieuwe besteld exact het zelfde stellen totdat ik bijna bij neer viel....pokkeding zeg ik ik zeg ik verkoop hem, maar ja wat krijg je ervoor?dan steek ik liever in brand :-). Maar goed toen ik hoorde dat m'n dochter er wel belang bij heeft dan zeg ik met m'n grote mond wanneer haal je dat ding op? dus vanmiddag met d'r vriend opgehaald die zei ik heb er wel verstand van....van alles geprobeerd niets wat hielp...totdat een stem hoorde van "boven" trek die stekkers los en spuit ze in met het wonder middel contact spray cleaner... Ik heb zelden zon mooi geluid gehoord van deze scooter.

  Dus het was enkel dat hij een paar jaartjes heeft stil gestaan achter het huis en in de garage...regen vorst en ga zo maar door......, maar het is opgelost gelukkig maar ben blij dat hij weg is, want gisteren een 2e accu voorop gehaald de vorige is opgeblazen door te lang opgeladen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt me bekend voor Ceer, vaak zoek je te diep.

   Verwijderen
 3. Fijne 2e Paasdag allen...Het is nu nog mooi weer en ik hoop dat dat zo blijft..was alweer buiten hangen...druk bezig, want alhoewel het een feestdag is..stopt het huishouden nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sommige berichten in de media doen je goed zoals: De raad van Midden-Groningen gaat vooralsnog, gedurende de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand, in Slochteren vergaderen.
  Ja, wat letje een mooi lomrijke omgeving om te vergaderen. Alleen het openbaar vervoer is een min punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. t'Is flink raak in Veendam, de vraag is: hoe gaan we met deze mensen om. Kunnen we dit voorkomen, of schieten we keer op keer tekort?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben er zojuist over gehad Wim....

   Er is weer te kort geschoten door al deze papieren wereld waar wij nu in leven...

   Als er meldingen binnen komen van een persoon die zichzelf of iemand van het leven wil gaan beroven dan moeten in mijn ogen alle alarmbellen gaan rinkelen en direct werk van gaan maken voor dat zo iemand daadwerkelijk er gebruik van gaat maken PUNT!.

   Als ik kijk naar een buurman wat uiteindelijk meer als ander halfjaar geduurd heeft voordat hij werd opgepakt werd...en nu nog terwijl dat hij een paar maand opgesloten is geweest...Nee zeg ik wonen onder toezicht, want als zo iemand aan zijn lot zal worden overgelaten komt dit echt niet goed!

   Wij hebben er zojuist over gehad een "ss", "nsb"of "sd'ers" het maakt voor ons niets uit wij zien het van de geschiedenis dat er echt totaal niets is veranderd!

   Het herhaal zich letterlijk weer.......

   Iedereen ziet het aankomen met Trump en Kim van Noord-Korea......

   Woedend ben ik hierover...., ma.w. niet raar opkijken dat ik morgen aan de hemel sta en roep om vrede op deze ons zo lieve Aarde!!!!!

   Verwijderen
 6. @ Wim/Cees

  Wta je nooit hoort: de succesverhalen. Hoevaak is het goed gegaan juist doordat deskundigen etc zich ermee bemoeid hebben. En soms gaat het fout. Dan moet je niet op verkeerde moment op verkeerde plaats zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schizofrenie is onbeheersbaar en meestal onbehandelbaar. Ik heb een neef die sinds zijn 15 jaar aan deze ziekte lijd. (hij is nu 52 jaar) En steeds weer zeggen deskundigen nadat hij weer eens opgenomen is dat hij zelfstandig kan wonen. Met als resultaat na enige tijd een volkomen gesloopte bewoning en daarna na smeken en bidden weer voor de zoveelste keer de opname. Van deze succes verhalen John wordt je moe van, en het sloopt de mensen die het aangaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar hoeveel mensen hebben er baat bij gehad? Hoor je daar wat van?

  Mensen horen/lezen liever het leed. Weer iets gevonden om over te klagen. We zouden eens positief zijn.

  Ik snap dat niet. Overal uit blijkt dat Nederlanders een heel gelukkig volkje zijn. Van jong t/m oud. Waarom willen het verdrietige zien? Om er zelf beter door te voelen? Gelukkig is mij het leed bespaard gebleven? Daarom zwart/wit? Daarom dood en leven? Zonder tegenstelling zie je het positieve niet meer. Dus nog maar even doorgaan met klagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. John....je vergeet een paar dingen wat ik had aangekaart.

  Een buurman heeft meer dan anderhalf jaar geduurd voordat hij daadwerkelijk werd opgenomen, In Juni 2015 kregen wij bezoek van de Lentis dat hij via de rechter moest worden opgenomen....in oktober 2016 is hij echt opgenomen in een kliniek....zoals mijn gedachten gaan zegt dit genoeg toch?....

  Als ik snel even om mij heen kijk de verhalen hoor van mensen met echte psychische klachten....in een auto stappen met een snelheid van 140 km/u. op een weg waar een snelheid van toepassing is van 60 km/u......ach je zou een lieve jongen zijn als je de realiteit maar onder je eigen ogen zou zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet er maar mee geconfronteerd worden, dan besef je pas hoeveel diepgang het in zijn/haar en jou leven heeft. De medicijnen kunnen het wel wat onderdrukken maar niet voorkomen. Natuurlijk zijn er ook positieve verhalen, waar mensen van hun autisme of schizofrenie afkomen. Maar die aantallen zijn zeer klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tuurlijk is het triest Ceer, begrijp me niet verkeerd. Maar ik wil ook de positieve verhalen horen. Maar schijnbaar is dat lastig.

  Ik denk dat maatschappij niet tegen elk individu beschermd kan worden. En dat niet elk individu de juiste zorg krijgt.

  Helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een buurman heeft korsakoff krijgt twee maand begeleiding medicijn gebruik en dan houd het op.... Zou dit goed komen? Dacht ik niet.... Een persoon die soms psychische klachten heeft hij woont zelfstandig als je hem vraagt of hij zijn medicijnen heeft ingenomen dan krijg je als antwoord ja toch? of zou ik ze vergeten zijn.... Dit soort antwoorden hoor echt dagelijks en zoals ik het zie komt dit door alle paperassen wat erop neer komt verwijzen naar iemand anders "het slachtoffer zelf"

  BeantwoordenVerwijderen