Teller

zondag 17 juni 2018

Week 25 Golden Peerd 17-06-2018

Er zijn bijeenkomsten geweest van de gemeente Midden-Groningen, nog steeds wennen die naam, over hoe in de toekomst het vuilnis opgehaald moet worden. Nu wordt dat nog op verschillende manieren gedaan in de voormalige gemeenten. Ben benieuwd waarvoor gekozen gaat worden, en of die bijeenkomsten ook invloed hebben op de keuzes die het college en gemeenteraad gaan maken.

11 opmerkingen:

 1. Iets wat ik wel vind is dat deze Gemeente aangesloten is bij het Provinciaal Netwerk Cliëntenraden Sociale Zekerheid Groningen.

  En vuilnis ophalen? De beste keus zal gemaakt worden tussen de Gemeente's.

  Mijn mening is betreft de vuilnis zoals het in onze Gemeente's gebeurt gewoon doorgaan met zoveel als het mogelijk is alles scheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang de overheid denkt dat de burger moedwillig het huisvuil laat verslingeren schieten we er niets mee op. Kijk ik naar de burgers dan heb ik een totaal ander beeld, er wordt zorgvuldig huisvuil gescheiden! Dat zie je onder meer door het plasticafval die 1 keer in de maand bij de weg gezet wordt, maar ook aan de grijze containers die meestal maar 1 keer in de week aan de weg geplaatst worden. Dit zelfde zie je met de ophaaldiensten van het oud papier. Kortom het wordt tijd dat de overheid beter zijn huiswerk moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het al eerder verteld hoe het bij ons opgehaald wordt.

   De ene week de grijze en de andere week de groene.

   Iedere week plastic, glas, papier, blikken en de schillen.

   Wat wil een mens nog meer :-), de grijze of de groene zit een prijskaartje aan van max. 0,16 cent p/kg..

   Verwijderen
 3. Vorige week geen TussenKla..., uhh Midden-Groninger gehad...;
  Gisteren toch maar even opgehaald bij de Spar in N'broek...,
  't wordt denk ik een verzamelexemplaar...,
  't was namelijk de allerlaatste...
  Drukkerij de Bruin gooit 't bijltje er bij neer.

  Wrang dat juist in deze laatste editie een oproep staat van Annelien de Winter waarin ze vraagt of de verschijningscyclus weer omhoog kan naar een wekelijkse krant omdat we'm zo missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een nieuws deze week, wat me het meest treft is de zuidelijke rondweg in Groningen. Waarbij de duur wanneer de rondweg opgeleverd wordt met enige jaren is verlengt, en dan nog de meerprijs van het geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maandag de grijze container bij de weg gezet. Ook bij mijn broer die 6 juni is overleden. Om negen uur was de containerauto langs geweest en is er een papier aangehangen dat de chip niet werkte. Gemeentehuis gebeld waarom. Antwoord: Bewoner overleden dus chip uitgeschakeld. Laten dus de eerst mogelijke leging een volle container staan. Goed bezig dat gemeente Midden-Groningen. Not. Ondanks mijn uitdrukkelijk verzoek de container niet meer geledigd. De volgende keer zou het kunnen, moest ik wel via de website het weer in werking zetten. Wilde ik vandaag doen, website werkte niet ivm onderhoud. Kon je bellen. Gedaan, maar kon niet meer geregeld worden. Zou toch normaal zijn om een paar weken een container te laten door lopen? Doen ze niet meer, omdat buren er misbruik van maken werd mij zojuist door een aardige dame van de gemeente verteld. Zal wel, maar dan nog, als er 1 a 2legingen een beetje misbruik wordt gemaakt. Heb er geen woorden voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet, het is ronduit SCHANDALIG dat dit op zo'n manier gedaan wordt.

   Verwijderen
  2. Gecondoleerd Willem en sterkte toegewenst! Je krijgt wel heel wat over je Heen.

   Verwijderen
  3. Willem,
   't kleine leed van de grijze bak maakt het grote leed nog erger...,
   zoveel verlies in 'n zo korte tijd...,
   ik heb er werkelijk geen woorden voor.

   Verwijderen
 6. Ik las net een stukje uit?

  Is dit niet het ​vasten​ dat ik verkies: misdadige ketenen losmaken, de banden van het ​juk​ ontbinden, de verdrukten bevrijden, en ieder ​juk​ breken?
  Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder ​huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu naar Amersfoort kijken of wij gezamenlijk de liberale gedachten kunnen breken!

   Het is ronduit schandalig waar deze wereld mee bezig is!

   Verwijderen