Teller

zondag 24 juni 2018

Week 26 Golden Peerd 24-06-2018

De zon laat zich niet zien op dit moment, maar in de loop van de week komt de zomer terug. Ook in Midden-Groningen, als ik Harma Boer mag geloven, en waarom zou ik dat niet doen.

9 opmerkingen:

 1. Als je definitie van het geloof kent is het gebaseerd op dingen die we niet zien maar wel voor waar aannemen.Dus enige twijfel is wel op zijn plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @wim
   de defintie van het begrip ‘geloof’ zit ‘m in het begrip ‘loven’...
   ‘geloof’ betekent ‘overgave’
   denk aan beloven, verloven en loven (en bieden)

   Bij geloof past geen twijfel...
   geloof kent onderdanen die zich daartegen niet (meer) verzetten...

   Verwijderen
 2. Het onderdanig zijn is een reactie op het geloven van SiKo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. onderdaan = die onder is gedaan = die het onderspit gedolven heeft = overwonnene ...
   ... ≈> horige (⇒ die moet horen)
   ... ≈> verslaafd (⇒ tot staaf gemaakt)

   Taal is mooi...,
   verassend...,
   niet zelden ligt (eigenlijke/oorspronkelijke) betekenis van een woord in het woord zelf besloten...,
   je hoeft het woord dan enkel maar te ontleden om het te zien.

   Verwijderen
 3. Wij zullen zien wat er allemaal veranderen kan de knuppel echt deur de hounderhok!

  Hier volgt de uitslag van Maurice de Hond.

  Kiezers: politiek systeem in Nederland moet worden aangepast.


  AMSTERDAM - Driekwart van de Nederlanders vindt dat het politieke systeem in ons land moet worden aangepast. 35 procent opteert voor grote veranderingen, 40 procent voor kleine aanpassingen. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Hij legde de ondervraagden de suggesties voor die de commissie-Remkes eerder deze week opperde over het versterken van de democratie.  Vooral Forum voor Democratie, de PVV, 50PLUS en de SP zijn gebrand op veranderingen. Van alle ondervraagden zijn kiezers van deze partijen het meest te porren voor het rechtstreeks kiezen van de Eerste Kamer, het invoeren van een bindend referendum en het direct kiezen van de minister-president. Ook voelen zij in meerderheid voor het weer invoeren van de opkomstplicht.Referendum en het direct kiezen van de minister-president. Ook voelen zij in meerderheid voor het weer invoeren van de opkomstplicht.

  Vrijwel alle ondervraagden (83 procent) vinden dat het moeilijker moeten worden voor Kamerleden om zich af te splitsen.

  Remkes komt eind dit jaar met zijn eindrapport.

  Ach zo kan ik wel uren door gaan met schrijven wat er allemaal niet deugt qua gezien de politiek, maar ik heb anders te doen ook mijn plicht...Pako weer overzetten in z'n oude kooi. Ik dacht bij mezelf een mooie super grote kooi voor Pako binnen en buiten dat zal hij wel verschrikkelijk leuk vinden :-) dus niet een verkeerde inschatting van mij geweest...ach zeg ik tegen m'n vrouwtje dan koop ik er een paar valkparkieten erin....dan heeft het toch enige nut gehad voor m'n werkzaamheden. En als je terug komt van jou vakantie zie je Simba sterk vermagert.. ik had nog geprobeerd met bolletjes even vochtig maken met een dikke laag leverpastei, maar hij nog een paar daagjes geleefd en afscheid genomen van z'n dierbaren...Ja ook dit is jammer een verkeerde keus gemaakt? had mss wel thuis moeten blijven na voor 3 mnd. terug van z'n operatie?

  Voor mijn geluk heb ik afgelopen woensdag een voor mij een leuke pup gekocht een Grote Zwitser Sennen hond gekocht, maar hoe ziet m'n vrouwtje dit? wij hadden overleg gehad over wat en hoe? Wij hadden samen sinds maandag overleg gehad over een asiel hond een paar maandjes oud? Mss beter van niet agressief tegen katten, een hek van 1.80 springt hij overheen...
  Maar goed ik heb m'n eigen zin doorgedreven met Troyka, maar heeft m'n vrouwtje het verwerkt met Simba? de tijd zal het wel leren. Zij vind in ieder geval Troyka heel erg lief :-).

  En nu Pako zijn eigen vertrouwde kooi weer in elkaar draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Femke wordt burgemeester van Amsterdam, een goede of een slechte keuze? Ze kwam bij mij altijd over als een schooljuffrouw. Vanaf deze plaats: Femke succes en veel daadkracht toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onvoorstelbaar dat de EU over de hoofden van Noord Afrika besluiten neemt.Waar is de tijd gebleven dat er echt studie gemaakt werd voor dat er een besluit genomen werd, of is de poldervariant van de politiek ook al in de ijskast gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Wim zo werkt dit tegenwoordig, maar bij de SP niet! hier werd Jasper terug gefloten dat wij het niet eens zijn met deze verschrikkelijke voorstellen.

   Stel je eens voor een kamp in Noord-Afrika waar de vluchtelingen zich kunnen verzamelen...en meer zeg ik ook niet iedereen kan zich voorstellen wat er met deze mensen gebeurt...ach das hette ik nicht gewoest.

   Ja stem op C.D.A., C.U., V.V.D of de D66??? dan weet je zeker dat alles naar de tering wordt geholpen...

   Nee koop dan een klein boekje van Ron Meyer Grip in gesprek over de staat van ons land.

   Als je op Ceer klikt en je vult de naam in van m'n bovenstaande tekst kun je hem bestellen. Een absolute aanrader, want op deze manier kan en moet het gewoon niet verder gaan.

   Verwijderen