Teller

donderdag 5 januari 2012

05012012

He Golden Peerd is geopend! Verder weinig te vertellen, eigenlijk niets, dus is het ook maar beter geen poging te ondernemen. Kom binnen.

34 opmerkingen:

  1. Goedemorgen deze vroege morgen. De wind en regen hebben mij even(tijdelijk) vroeg gewekt.

    @senior gisteren: Is dit niet een leiding van Suikerunie naar de Waddenzee? De bekende smeerpijp van Agrunol liep van agrunol terrein richting damsterdiep(de weg dan) naar de sluis en dan bui het eemskanaal langs richting delfzijl. Deze was niet voorzien van een bitumen binnenlaag volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, wat een regen van nacht. We hebben het steeds over de waterwegen die bijna overlopen. Maar hoe zit het dan met de zuiveringsinstallaties, die moeten hun water toch ook kwijt? Iets anders, zoet water is schaars op aarde. Toch raar dat wij hier geen handelswaar in zien? De Agrunol pijplijn was op diverse plaatsen door geroest, en is enige tijd geleden opgeruimd, en het zand rondom de pijplijn is in depot gegaan. Net als trouwens het grond waar de fabriek opstond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We kunnen in de huishouding misschien ook zuinig met waterverbruik zijn, vaatwasser, wasmachine.
    Alle beetjes helpen lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een stuk taart als ontbijt, niet erg gezond, maar wel lekker.
    Kapster Martine viert vandaag haar verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmorgen...

    hoe heb ik het gisteren kunnen vergeten,
    appie, siene, frekie en wij allen, van harte dat 'we'het al 6 jaar met elkaar volhouden !:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen, ben ik blij dat ik m'n bootje niet naar een boer in deze buurt heb gebracht.(hij ligt nog achter ons huis)
    Jullie hebben het al gehoord van de Toberterpetten, maar het kan overal gebeuren in de noorlijke provincie's ik zit namelijk achter de Hoendiep op oog afstand en gelukkig loopt er een spoor tussen door maaar ik ben niet vergeten van 1998 daar zat ook een spoor tussen en je kon het afzien dat het water over de spoorlijn heen liep tussenklappenpolder.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik reed net door het vernieuwde Zuidbroek, tjonge jonge wat liggen die klinkers er slecht in het is maar goed dat het niet vriest, anders blijft er niets op z'n plek.
    ik vind die nieuwe supermarkt wel helemaal goed passen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Wim, De waterzuiveringen lozen op grote kanalen of hebben een pijplijn. Natuurlijk moeten deze hun water kwijt, maar dat is geen probleem. Wat natuurlijk wel zo is dat er onnodig veel schoon regenwater door de zuiveringen gaat. Helaas zijn gemeenten (ook menterwolde) niet zo actief om stelsels af te koppelen. Diverse rioolsaneringen (term voor vervanging) zijn uitgesteld. Beetje jammer.

    De Tolberterpetten lijkt een herhaling van Tussenklappen polder. Enig verschil: nu heeft de mens geen activiteit gedaan om het te veroorzaken, maar heeft de mens een te slechte dijk neergelegd

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Arnold ik wil niets zeggen dat er ergens een slechtedijk is neergelegd, ik denk onderhouden van..., daar zit de knel er werd veel gezegd en gedaan voor de dijken wat opgehoogd is bij de Wadden en de Noordzee ondertussen is men vergeten de dijkjes van onze andere wateren waar niet zoveel over gevaren wordt, kijk eens naar Visvliet een eilandje, want overal waar je ziet lopen kanaaltjes Visvlieterdiep als ik kijk naar Balkweg staat het water bijna aan de voorgevel, Visvlieterdiep loopt uit op de Lauwers exact het zelfde en deze diepen lopen uit op de Hoendiep ook wel genaamd van Starkenborgkanaal, deze kanaal word zeer druk bevaren door schepen van Ijselmeer naar Groningen en soms ook weer terug,deze dijken zijn zeer goed onderhouden wil ik niets over zeggen integendeel bij de Lauwers en Visvlieterdiep dit zijn plaatsten waar het water onder de dijken kunnen door lopen en dit is exact gebeurt met de dijkjes van Tolberterpetten daar is niet goed naar gekeken.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ja anoniempje, ook niet alle omwonenden en gebruikmakers zijn blij met de klinkers, is ook aangegeven tijdens 'inspraak'avond, maar ze liggen er wel, de ramen trillen in hun sponningen bij vorrbijtrekkende vrachtwagens mn (en dat is vaak genoeg)....
    maar de supermarkt is idd best om aan te zien:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. moi Bloem,
    voor het vrachtverkeer moeten ze inderdaad snel iets verzinnen (eigenlijk moet je dit eerst bedenken) anders blijft er niet veel heel van al dit leuks om maar te zwijgen over de mogelijke ongevallen.
    In Muntendam is het net zon drama ( zelfde aannemer, opzichter en leverancier ??)
    Ik denk dat hier het laatste woord nog niet over is gezegd het mag wat kosten maar wie heeft het voordeel????

    E

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik parkeerde vorig week op het nieuwe
    "dorpsplein",ziet er keurig uit en de nieuwe supermarkt past mooi in het geheel.toen keek ik over de weg en zag de klinkers er zachtjes golvend in liggen na luttele maanden,en er is nog geen klant in de supermarkt geweest!
    dat belooft wat..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ja we zijn er met deze renovatie nog niet van af vrees ik !!!

    E

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heren, gedane zaken nemen geen keer.
    Vandaag is er weer een laag zand over de klinkers uitgestrooid om de kieren te vullen. Uiteindelijk zullen ze toch een keer vol zijn...

    Het water in het Winschoterdiep komt, in tegenstelling tot berichten uit andere delen van de provincie langzaamaan hoger te staan.

    Het peil in het Muntendammerdiep wordt kunstmatig laag gehouden door het over te pompen in het Winschoterdiep.

    Best apart om te zien dat hoge waterpeil. Het paadje dat de haven van het Muntendammerdiep scheidt is wel geheel of gedeeltelijk onder water inmiddels, denk ik.
    De gehandicaptevisserssteiger achter ons huis is ook bijna aan de beurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @jan,is die steiger gehandicapt ?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jan, had net de foto bewerkt van het water bij de Broeckhof en eentje van Sinus. Morgen volgen er meer begrijp ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Misschien ook wel, Senior, maar ik heb me laten vertellen dat het een steiger is om met een rolstoel bij het water te kunnen komen om een hengeltje uit te gooien. Weet niet of dat klopt en of dat het enige nut is, maar vond het wel een mooi Wordfeud woord ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Appie, die foto is van van tussen de middag, inmiddels is het water nog iets hoger, maar ik heb geen flits op mijn telefoon...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het water in het Winschoterdiep staat nu bij de overloopgoten van de sloot achter de dijk aan de zuidkant. Dezen zijn in de damwanden aan de zuidkant aangebracht. En dat is in die 25 jaar dat we aan het Winschoterdiep wonen niet vaak voor gekomen. Hoewel deze natte winter geen uitzondering is. Ik kan mij nog heugen dat in mijn vorige woonplaats we sommige winters niet met de auto thuis konden komen, zelf fietsen ging niet omdat de laan waaraan ons huis lag te nat en te drassig was. En toen was er nog geen sprake van klimaat veranderingen. Omdat daarna er enige zeer strenge winters opvolgden.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @wim, er was toen net zoveel sprake van klimaatverandering als nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. @Bloem: Aannemer was dezelfde maar ik begreep dat de stenen van een andere leverancier waren. Directievoering hebben ze buiten de deur geplaatst (kan maar acht ik onwenselijk voor een overheid)
    Een ander probleem is het opsluiten van de stenen. Machinaal gelegd, en daardoor ook ruimer. Stenen moet je opsluiten en dat is hier naar mijn idee onvoldoende gebeurd. Daarnaast beoordeel ik de stenen als een B partij(ook al vallen ze binnen de specs van fabrikant. Zoek een andere fabrikant met betere specs is mijn advies).
    Wat mij opviel was het volgende. Ik was ruim een week niet door het centrum gekomen met de auto. Maar het hobbelt meer. Ik zeg funderingsprobleem. En dat zand strooien is bagger. Het wordt er glad van tot en met en ze proberen er wat mee te lappen. Broddelwerk zouden we het kunnen noemen, om even een krachtterm te gebruiken.
    Mijn advies: blijf bij de gemeente aan de bel trekken, en klagen. Ook zou ik de staat van je pand opnemen om schade te verhalen. Er zijn al meerdere die klagen.
    Wist je trouwens Bloem dat uitdraai van de Pijpstraat kleiner geworden is(er ligt nu een plantenbak voor de rabo waar trucks eerder hoog op konden halen)

    @Jan: Ja het is een leuk gezicht het niveauverschil bij achter de wal. Sinds de aanleg is dit de eerst maal dat de voorziening gebruikt is. En het werkt goed. Water in Muntendammerdiep is al omlaag gegaan.
    Wel jammer dat V... zn boot niet even fatsoenlijk legt trouwens. Die hang helemaal scheef tegen de kade nu door hoge water. Een goed eigenaar zou zn boot laten fieren. zonde van de boot dat hij al jaren stil ligt daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik heb er geen verstand van Arnold, maar had niet anders verwacht dan dat klinkers problemen zouden geven.
    Niets hield de gemeente echter van de plannen af omdat iedereen "het mooier vindt".
    Ik neem aan dat achteraf klagen dan ook weinig meer zal helpen; iedereen kan het zien en voelen en ik denk dat er veel waarheid in jouw woorden zit. En inderdaad beginnen we de vrachtwagens steeds meer voelen (vanavond trilde het huis nog behoorlijk, ik houd dan even de adem is).

    Waar het van komt is niet te zeggen -en wanneer het is opgetreden nog minder- maar ik monteerde een legplank aan een zijmuur van de werkplaats.

    Waterpas uiteraard.

    Toch leek het scheef te zitten. Bij inspectie blijkt de vensterbank behoorlijk af te lopen, en er loopt een scheur door binnen- en buitenmuur.

    Maar ik ben de 50 gepasseerd en heb me voorgenomen me niet meer groen en geel te ergeren aan van alles en nog wat tot mijn pensioen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @jan,volkomen gelijk,anders loop je alleen maar het gevaar om de "ergerperiode" steeds te moeten verlengen met de oplopende pensioenleeftijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. -Senior en Jan- Door de wijze waarop het is uitgevoerd kon je de problemen verwachten. Door verschillende mensen is daar op de avonden in de Broeckhof en hier voor gewaarschuwd maar helaas is daar niet naar geluisterd. Als straat bewoners kun je wel voornemen je niet te willen ergeren maar je wordt er iedere dag mee geconfronteerd. Als het dan ook nog schade op gaat leveren -en dat zal zeker gebeuren- aan je woning dan zal dat toch tot een hoop rompslomp en ergenis leiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Willem, de vorige keer hielp klagen ook niet. Toen most ik eerst zelf een ingenieursbureau inschakelen om te bewijzen dat de trillingen de normen overschreden.

    Tegen die tijd dat het weer zo erg trilt als toen, zo ver is het gelukkig nog niet, dan heb ik het telefoonnummer nog...

    Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Arnold: Denk dat Blommeke al geconstateerd heeft dat de uitdraai Pijpstraat kleiner geworden is.... Heeft zich al boos genoeg gemaakt om de geplante boom (niets ten nadele van de boom) aan de overkant bij de bank...

    Maar nog ernstiger is volgens mij dat weinigen in de gaten hebben dat, tegelijkertijd, de voorrangssituatie serieus veranderd is... Dus uit de "nauwe" Pijpstraat heb je nu voorrang op de Spoorstraat, maar met een beetje auto lukt dat dus niet als daar verkeer rijdt ... iedereen wacht dus op iedereen...

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Oké, nog eentje: De Heiligelaan.... Daar is het helemaal niet helder meer wat de bedoeling is als je het niet weet (ook als je het wel denkt te weten....).

    Vanaf de kerk richting Noordbroek moet je voorrang geven ter hoogte van de Koepel, kun je ook wel zien aan het wegdek, maar ... even verderop thv het Koetshuis zit ook een afslag naar rechts ... daar is niets aan het wegdek gedaan ... moet je daar nu ook voorrang verlenen als je op de Heiligelaan rijdt ... en ... wat doen we met de Galgeweg?

    Had nou gekozen voor een gelijk wegbeeld over de hele Heiligelaan dus van de kerk tot voorbij de bocht Galgeweg dan was het duidelijk geweest na een aantal weken gewenning.... Nu vrees ik toch onduidelijke toestanden.

    En dan begrijp ik dat er vanuit financiële overwegingen gekozen is voor het niet beklinkeren van de stoepen aan de noordzijde van de Heiligelaan, en het niet opnieuw asfalteren van de tussenliggende weggedeelten (of staat dit nog te gebeuren?) maar, eerlijk is eerlijk (volgens mij) het komt de uitstraling niet ten goede die twee totaal verschillende beelden aan de noord en de zuidkant van de weg...

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  28. @lian,evenmin is duidelijk :als je van de uiterburen de heiligelaan inrijdt,rijd je m.i.op een voorrangsweg, want vlak voor de bocht op de uiterburen staat een voorrangsbord met daaronder aangegeven dat de voorrang om de bocht doorloopt.dus bij de eikenlaan heb je dan voorrang maar bij de torenstraat niet,want het voorrangsbord wordt niet herhaald!
    in het centrum staan tenminste nog borden met "voorrangssituatie gewijzigd" maar in de heiligelaan staat alleen maar "verkeerssituatie gewijzigd" ;nou daar mag je zelf dan iets bij bedenken.voor een niet dorpeling helemaal onduidelijk,want die kennen de oude situatie niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Senior: Ik bedoel maar ... het ligt dus niet aan mij en nog veel gecompliceerder dan ik eerder vanavond beschreven heb...

    Ik vraag me dan ook serieus af wie waar verantwoordelijk voor is als het straks (laten we het niet hopen) ergens mis gaat...

    Appie...zie je nou wel dat 140 tekens soms tekort zijn en dat het geen onwil van mijn zijde is ... :)

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Lian, het is niet voor niets dat ik een Twitteraccount heb genomen, kan zo de dwalers de weg terug wijzen naar het Peerd. Als ik het voorgaande zo overzie, dan is het wel jammer dat politici/ambtenaren niet vaak genoeg in de kroeg komen. Kost niets, alles gratis hier, en had de gemeenschap veel kunnen besparen. Of draaf ik nu weer door? :(

    BeantwoordenVerwijderen
  31. @lian,de galgeweg is overigens wel duidelijk,aan het eind van de heiligelaan,richting uiterburen,staat een bord "voorrangsweg" en op de kruising galgeweg staan haaietanden (sinds kort weer)
    maar het blijft allemaal zeer verwarrend,en dat al voor iemand die in de straat woont,laat staan voor een "vreemdeling"

    BeantwoordenVerwijderen
  32. tot morgen,over en sluiten

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Nah...Appie, deze "dwaler" heb je niet alleen glurend maar ook schrijvend terug gevonden... en volgens mij valt het met het door draven van jou wel een ronde mee... Vaak is het zo dat het gezonde (boeren)verstand van de "gewone man/vrouw" tot veel meer/betere inzichten lijdt dan die van de "doorgestudeerde en in patronen denkende ambtenaren/politici"....
    Daarom prefereer ik ook de eretitel: Volksvertegenwoordiger....

    Senior: Laatste tijd niet veel richting Noordbroek gereden, dus haaientanden Galgeweg zaten nog niet in mijn geheugen opgeslagen....maar inderdaad, als ik mij als "inheemse" al vragen stel bij de weginrichting (en ik niet alleen, ken meer "inheemsen" die de vragen delen), hoe moet het dan goed komen met de "buitenstaanders"....

    En ... wie is waar verantwoordelijk voor als het toch (laten we het niet hopen) mis gaat....als gevolg van....

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen