Teller

dinsdag 10 februari 2015

10022015

Weer een hiip tekst in de krant vanmorgen over de gaswinning en de gevolgen daarvan. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kunnen nu ook aanspraak maken op een regeling om de waarde van de huizen met schade, te vermeerderen.
Ook een atuk over de jeugd in Noordbroek die zorgt voor overlast. Meer aandacht voor de jeugd in Zuidbroek was overigens de kop boven het artikel, maar iedereen maakt wel eens een foutje. Het gaat om twintigers die moeilijk zijn te bereiken aldus Huisman van de DAR.

2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, zo is't al wat met de gas-daling /bevingen.....zo heb ook een kennis die 200 m1 bij de grens dat hij niet betaald krijgt omdat hij niet in deze regio woont......hoger op gezocht dan moest hij contact opzoeken betreft waterdaling/steiging.

    Zo wordt je van de kastje naar de muur gestuurd........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Appie die hippie tijd was een mooi tijd. Lief zijn voor elkaar, wie verlangt daar niet naar terug. Over de gas problematiek kan ik kort zijn. Rond ons huis in Slochteren hadden we 5 gas clusters zitten. Het kon niet op, ieder wel denkende mens kon begrijpen dat als ze aan het gas oppompen waren wat er dan gebeurt. Daar hoef je geen universitaire opleiding voor hebben genoten. En de NAM, die maakte een schuur van de Frylemaborg een tentoonstelling om de bewoners gerust te stellen. De brieven en bezwaren die naar de Nam gestuurd werden, werden behandeld als pietpraat, want zij hadden er voor gestudeerd. Ook de metingen van de particulieren over de verzakkingen in het land werden afgedaan als onbetrouwbaar.
    We zijn nu 50 jaar verder, en er is nog niets veranderd. Het grote geld regeert, dat wij straks natte voeten krijgen, boeit hun niet.
    Zelfde verhaal gaat over de zout winning rond Veendam. Ze doen maar, het is water naar de zee dragen!.

    BeantwoordenVerwijderen