Teller

dinsdag 24 februari 2015

24022015

Op de site van RTV Noord las ik dat de inval in Zuidbroek bij de nieuwe politieke partij Grunnegers veur Stad en Ommeland toeval was. Dat zegt de politie. Het ging het hennepteam om eethuis De Pannenman, dat in hetzelfde pand zit. Lijsttrekker Jacco Swierenga vermoedt dat de inval is gedaan, omdat zijn partij hennepteelt wil legaliseren en er zelfs hennepblaadjes op verkiezingsposters staan. Het hennepteam viel het pand binnen naar aanleiding van een tip. Er is niets aangetroffen.
De eigenaar van het eethuis spreekt er schande van, dat de agenten na afloop het pand verlieten zonder excuses aan te bieden voor het vernielen van sloten.

Appie denkt: Er wordt gesproken van hetzelfde pand. Al die jaren, en dat zijn er veel, dat ik in Zuidbroek woon heb ik dat nooit gezien als één pand. Het was de winkel van Tichelaar en drogisterij De Vries. Ook is Jacco Swieringa geen lijstrekker, maar de nieuwsvoorziening zit er wel vaker naast. Wij argeloze burgers denken, waar rook is, daar is vuur. Ook al ben je onschuldig, is er niets gevonden, en ze moesten niet eens bij je zijn. De politie/justitie kan het in dergelijke gevallen dan ook niet af doen met: Sorry, foutje. Dit is mijn mening en de kroeg is weer geopend.

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, wat ik er nog van wil zeggen is dat De Pannenman zo een slechte start heeft gekregen. Het is niet de eerste keer dat hij negatief in het nieuws is gekomen. Ik geloof niet in bepaalde theorieën dat er onderhuids gewerkt wordt om deze onderneming zoveel mogelijk in een zwarte daglicht te stellen. Maar het moet je maar gebeuren als startende ondernemer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui.
    Ik weet inderdaad ook niet beter dan dat de drogist en jacco twee verschillende panden zijn. Maar ja, ik wist ook niet dat de drogist weg was en dat er een Panneman in zit. Eigenlijk weet ik niet eens wat een Panneman is maar dat lees ik dan weer in de tekst van Appie ;)
    Waar rook is zal ook wel vuur zijn? Tja, wat is rook. Stoom is geen rook maar op afstand lijkt het wel rook. En alhoewel stoom kan optreden zonder vuur, hitte is er wel voor nodig.

    Ik wens iedereen een prachtdag en natuurlijk veel mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even aanvullend: Bloem, Jacco en de rest sterkte! Lijkt me een verdomd ingrijpende en intimiderende aktie...
      JP

      Verwijderen
  3. Een van de stellingen/vragen op de Stemwijzer lijdt:
    Langdurig werklozen:
    Bij grote provinciale projecten moet de aannemer worden verplicht om langdurig werklozen uit Groningen in dienst te nemen.


    Dat klinkt sympathiek..., toch...?

    Maar wacht eens even...,
    wat nu als dat zou betekenen dat zo'n aannemer (ruim) voldoende personeel heeft voor die klus...
    hij dus eerst bestaand personeel zou moeten lozen om zo plaats te maken voor een aantal langdurig werkelozen.

    Dat wordt een kostbare zaak voor de aannemer.
    • Eerst een aantal (erveren) krachten eruit/ontslaan...;
    => een kostbaar Sociaal Plan indienen en uitvoeren.

    • Dan een aantal langdurig werklozen aanstellen;
    => de nieuwe aanwas (met/zonder ervaring/expertise) inwerken/bijscholen.

    • De naam krijgen een slechte werkgever, een asociale geldwolf te zijn...;
    => door de hele sociale omgeving uitgekotst omdat je zomaar een deel van je personeel op straat zet/inruilt voor anderen om zo een paar flinke klussen binnen te halen.

    Wie verzint zo'n stelling?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Persoonlijk vindt ik dat geschoold en ervaren personeel de kern van het bedrijf is. Het duurdt meestal vele jaren voordat je de kneepjes van het vak doorhebt. Zeker als het projeckten zijn die niet alledaags voorkomen. Helaas wordt dit vaak onderkent.

      Verwijderen
  4. Ben het volledig met SiKo eens. En met de opening van Appie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De tijd dat geschoold personeel belangrijk was ligt achter ons. Niet de noodzaak, je ziet of hoort dagelijks wel berichten over misstanden (vooral bij mennesjers) als gevolg van onkunde, onwil en eigen belang. En dat is triest.
    En niet alleen hier en voor oude mannen zijn er problemen. Via onze meiden "zit" ik ook wel een beetje in de net-afgestudeerden, vaak met zinvolle studies en hele goede resultaten. Die kunnen dan terecht bij KLM of andere call-centers, maar het werk waar ze voor opgeleid zijn, ho maar.
    Misschien moeten we onze maatschappij maar weer ombuigen, of beter, terugbuigen, naar de maatschappij die we hadden toen ik studeerd. Ballen, tikkeltje arrogante wijsvinger, maar minder angst, minder eenzaamheid en betere TV :) En boeken....

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan persoonlijk een aanvulling geven van een behoorlijk grote aannemer in de bouw in deze district...een x-aantal mensen zijn vorigjaar ontslagen, omdat deze bedrijf geen werkzaamheden meer kon aanbieden.......een poosje in de ww gezeten en een x-aantal kon weer aan het werk bij deze aannemer :-).

    Iedereen was weer dolgelukkig heel veel blijdschap oh wat een feest......iedereen riep kom jongens hier moet op gedronken worden met z;n allen naar de aannemer toe om te horen hoe dat het allemaal moest gaan zoals deze aannemer het wou hebben....

    Een gigantische domper voor deze vaklieden.... ze moesten naar een uitzendbureau voor het minimumloon aan het werk......terwijl zij veel meer hadden verdiend.......en hij antwoordde ook nog wie ouder was dan 50 jaar kwam in aanmerking voor subsidie...........

    Op deze manier worden de vakmensen op een behoorlijke grove manier behandeld en de werkgever....... deze jongen wrijft letterlijk en figuurlijk in zijn handen.....

    En iedereen kan zelf wel nagaan hoe dat deze vakmensen zich behandeld voelen je wordt verneukt waar je bij staat en de vakbonden?........niet heen gaan? nouja dan houd je uitkering ermee op hé !

    1 woord corrupte klootzakken zijn het !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ceer, hoe vind je deze dan: een productieonderneming met 25 man in dienst ziet door opkomst lage lonen landen een groot deel van de omzet naar het buitenland verdwijnen. De directeur is erg begaan met zijn medewerkers en de gezinnen die daar achter staan en wil graag het grootste deel aan de slag houden. Hij vraagt daarom een ontslagvergunning aan voor een paar medewerkers, zij die het laatst in dienst zijn gekomen. Een van de medewerkers is kaderlid bij de vakbond. Door zijn lobby weigert het arbeidsbureau vergunning te verstrekken voor het ontslag. Nadat de directeur zijn volledige privé vermogen in het bedrijf heeft gestoken ziet hij geen andere mogelijkheid meer het faillisement aan te vragen. Het 115 jaar oude bedrijf houdt op te bestaan en iedereen staat op straat. Wat een klootzak he die directeur! Corrupt tot op het bot! Ondernemers zijn eikels die voor werk moeten zorgen en hun muil houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tja, dit is wel een waargebeurd verhaal Ceer. Maar waarschijnlijk kun jij je niet voorstellen dat de meeste ondernemers het goed voor hebben met hun personeel. Want als je ondernemer wordt heb je bij Ceer afgedaan. En als het moeilijk wordt, hoeft hij zeker niet op medewerking van Ceer te rekenen! Stel je voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sorry Chris U. ik neem voor iedere ondernemer mijn petje af als ik deze zal dragen, maar ik heb er schurft aan als een ondernemer niet eerlijk is.........en ja hier baalt Ceer van als je als ondernemer niet eerlijk bent !

    En zo zit ik in elkaar en echt nait aans !, want aans kriegst een kop as een slaaie ! ( een enorme dikke hoofd)

    BeantwoordenVerwijderen