Teller

woensdag 13 mei 2015

13052015

Zou niet weten waar mee te openen, soms is de krant een bron tot inspiratie, maar die ligt nog niet op de mat. Een goede kroeghouder is ook zelf niet teveel aan het woord, dus kom maar op met de verhalen andere kant van de bar.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, zat net het verhaal te lezen van Jet Bussemaker. Ging alles maar zo vloeiend zoals het hier verteld werd.En toch mis ik bij haar het charisma, de voortrekkersrol.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag beloofd een mooie dag te worden...het zonnetje schijnt, weinig wind, en morgen een vrije dag..heerlijk! Vanavond eerst met dochter mee, daarna bespreking..kortom mijn dag zit weer vol! Nu druk aan het werk! Tja, dat gaat ook weer gewoon door

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!
    Nog even n.a.v. gisteren: Spreken in meerdere talen lijkt me ideaal. Probleem is dat wij maar in één taal kunnen zenden.
    De clou van pinksteren was dat Jezus daar gewoon "zijn" taal sprak (Zal wel iets bijzonders geweest zijn :\) en dat eenieder hem hoorde in zijn of haar eigen taal en dialect.
    Plat gezegd: Hij beheerste toen dus communicatie zonder woorden maar door het aanspreken van receptoren die de signalen omzetten naar de begrippen van de ontvanger. Het duurt nog even maar dat gaat voor het eind van de eeuw lukken voor eenieder. En als dat niet zo blijkt te zijn eet ik m'n hoed op :)

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. JP, begin nu alvast maar aan je hoed, want de blokkade die ingesteld is tijdens de bouw van de toren van Babel werd tijdelijk opgeheven. Hoewel wij allen ons best doen om deze blokkade te omzeilen, zullen we moeten wachten totdat de gehele aarde gerenoveerd zal zijn,

      Verwijderen
    2. Jip,

      met Wim...,
      maar denkelijk om geheel andere redenen dan hij...,
      denk ik dat je hoed geen langleven beschoren zal zijn.
      Sterker nog je verwachting was al voordat je haar uitsprak danwel wegtypte, door de eeuwenlange praktijk van alle dag achterhaald.

      Naast het spreken van...
      gewone mensentaal, spreektaal, beschoft en/of onbeschoft Nederlands, klare taal, geheimtaal, kindertaal, vaktaal, beeldtaal, klanktaal, schrijftaal en allerhande vreemde en minder vreemde talen...,
      slagen we er als mensen nog steeds niet in onze belangrijkste taal wat minder te spreken...;
      De (minst) duidelijke taal die we allemaal spreken is de lichaamstaal.

      Lichaamstaal schijnt nog steeds verantwoordelijk te zijn voorn meer dan 50 % oplopend tot circa 80% van alle intermenselijke communicatie...;
      Voor communicatie tussen mens en dier is het goed en duidelijk spreken van lichaamstaal...,
      ondanks allerhande klanken die we daarbij doorgaans plegen te produceren...,
      zo mogelijk nog belangrijker..., wezenlijker...;
      Lichaamstaal is universeel...
      daar zal geen god/God of Babylonische spraakverwarring veel aan veranderen.

      Verwijderen