Teller

zondag 25 maart 2018

Week 13 Golden Peerd 25-03-2018

Vannacht een uurtje minder kunnen slapen. Wanneer houden we nu eens op met die flauwekul?

8 opmerkingen:

 1. Het liefst vandaag nog Appie. Want mijn bio ritme is zeker wel 14 dagen van slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat jij je in de luren leggen door de klok Wim? Zo ken ik je niet.

   Verwijderen
 2. Het ligt eraan hoe dat je het bekijkt. Ik weet het zeker dat m'n geest en m'n lichaam aan 6 uurtjes slaap genoeg heeft en dit is al jaren zo... :-).

  Stel je voor dat je een half uurtje eerder op bed gaat dan normaal en een half uurtje vroeger opstaat zal dit dan een probleem worden?

  Voor kleine kinderen en dieren misschien een beetje, maar ik bedoel maar je kunt er vrijdag met een half uurtje later op bed mee beginnen dan heb je een kleine voorsprong om er een beetje aan te kunnen wennen....

  't is ook nooit goud zoals Ede het zei man man man wat boudel alemoal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en ik ben bliede hier met, vanaf nu kun je een beetje meer in de tuin doen s'avonds en vanaf oktober gelukkig weer terug ik moet er niet aan denken dat het pas tegen 9.30 licht gaat worden.

   Verwijderen
 3. De landbouwers zijn weer druk bezig met strontje, of zal het om een goede basis te zijn voor de mais. Zeker de frequentie dat de voertuigen er langs gaan komt de mest hier uit de buurt. Nee, het zijn niet van die gele voertuigen uit Meeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het idee dat SiKo niet staat te juichen met de deal uit Den Haag...

  Wat is er mis mee SiKo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich niet eens zo heel veel John.

   Voor juichen is het misschien nog te vroeg...,
   maar 't is een zeer flinke stap in de goede richting.


   Laten we echter niet vergeten dat de gaswinning wel nog gewoon een kleine 12-15 jaar doorgaat...,
   dat er in die tussentijd nog grofweg 180-miljard Nm³ aan aardgas gewonnen gaat worden...,
   dat daarmee in principe nog steeds en toenemend seismisch potentieel wordt gecreëerd/geïnduceerd en ook de overige schadebrengende bodemdalinsgeffecten eerder nog toe dan af gaan nemen...,
   en dat de bodem waarschijnlijk niet voor 2040-2045 zodanig tot rust zal zijn gekomen dat zowel schadevorming als seismisch gevaar tot een te verwaarlozen risico-factor zullen zijn afgenomen.

   En toch is dit een positieve ontwikkeling...,
   een ontwikkeling die perspectief biedt op minder (meer) schade en sneller afnemen van het seismisch gevaar.

   Ondertussen moet er nog heel veel gebeuren om te zorgen dat we met minder en met ander gas toe kunnen.
   En er zullen mensen werk kwijtraken, terwijl het voor anderen juist veel en nieuwe kansen biedt.

   Importgas, stikstoffabriek en gasopslag
   Waar het voor de meesten van ons waarschijnlijk een gunstige ontwikkeling zal betekenen zal dat zeker niet gelden voor zij die op de grote gasopslagen wonen bij Alkmaar, Norg/Langelo, Zuidwending en Winschoten.
   Die gasopslagen zullen veel intensiever gebruikt gaan worden als grondstofbuffers en opslagbuffers voor de stikstoffabrieken die straks het hele jaar door volcontinue grote hoeveelheden hoog-calorisch importgas moeten omvormen tot laag-calorisch (Gronings) gas.
   Omdat de gasvraag 'swinters hoog is en de aanver min of meer constant zal moeten zijn betekent dat dat de gasbuffers en steeds grofweg begin april helemaal leeg zullen zijn om 's zomers begin Oktober weer maximaal gevuld te raken. Dat zorgt daar dan voor een nog extremere en meer seizoensgebonden herhaalde daling en stijging van de bodem met alle gevolgen vandien.
   Schadevorming zal dar ter plekke flink kunnen toenemen (en zelfs zal daar de seismische dreiging eerder toe- dan af-nemen) en dat nog even afgezien van het rondom die installaties waarschijnlijk flink toenemen van LFG, oftewel de hinder van laagfrequent geluid; Voor mensen die daar (over)gevoelig zijn is het leven daar nu al een hel door het voor de meesten van ons onhoorbare gebrom van de compressoren.

   Verwijderen
 5. Ja wie wel John,om nu in ijl tempo zorgen dat je geen koude voeten meer krijgt en je ook nog wordt aangeslagen voor de netwerken onder de grond vereist slagvaardigheid. Zijn we binnenkort afhankelijk van zon en wind energie? Wat gebeurt er dan in de dal uren,ik denk dat minister k'Wiebes daar te lichtvaardig overdenkt. En wat denkt de minister te doen met die ondergrondse licht radioactieve gasbuizen? Allemaal vragen die op een antwoord wachten.

  BeantwoordenVerwijderen