Teller

vrijdag 9 maart 2012

09032012

Ook vandaag de negende Maart is het Golden Peerd weer geopend. Het woord is aan de klant, want de waard is pas na de middag weer achter de toog.

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,zal mij vandaag benieuwen hoeveel invloed de uitbarsting van de zon heeft ons digitale netwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ik lees net dat deze zonnestorm alweer voorbij is. Terwijl het toch echt voor de vrijdag aangekondigd was. Een meevaller dus, misschien komen we vandaag meer meevallers tegen. Ze zijn welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen? Goedemiddag zal je bedoelen Bloem. Vrije dag zeker, en nu pas uit bed? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, VB hij/zij was al bezet, Bloem bedankt vamorgen ben ik heen gegaan en een goede resutaalt behaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sorry middag natuurlijk.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoe is het mogelijk, wethouder Smaal heeft ook al krokodillentranen in zijn map. Moet toch niet gekker worden. Het word tijd dat Pe wethouder wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedenavond

    Chris EER: Goed om te horen, hopelijk krijgt het recht zijn beloop, ook voor slachtoffers.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Verontwaardiging door politici met boter op hun hoofd:

    U zult de afgelopen weken wel iets mee gekregen hebben van de problemen bij Vestia. Deze corporatie balanceert - dankzij het nemen van onverantwoord grote financiële risico’s - op het randje van de afgrond. Oud-Vestia-directeur Erik Staal heeft 3,5 miljoen euro in zijn eigen zak gestoken en vervolgens het zinkende schip verlaten. De verontwaardiging hierover is groot. En terecht.



    Bijna de hele Tweede Kamer noemde het graaien van Erik Staal deze week ‘schandalig en immoreel’. Daar ben ik het uiteraard volkomen mee eens. Maar we moeten niet vergeten dat dit soort gedrag mogelijk is gemaakt door keuzes die diezelfde politici hebben gemaakt. Dat Staal immoreel gehandeld heeft staat als een paal boven water. Maar hij kon alleen zo handelen door de mogelijkheden die de politiek hem gegeven heeft. Vanaf de jaren '80 en later onder Paars (PvdA, VVD en D66) is de politiek van meer markt en minder zeggenschap, meer commercie en minder toezicht, hoge topsalarissen én hogere prijzen ingevoerd. Daarmee is al deze ellende begonnen, en dit kabinet gaat daar vrolijk mee door. Dat is net zo goed ‘schandalig en immoreel’ als het gedrag van Staal zelf. Het is behoorlijk cynisch dat uitgerekend partijen die dit gedrag mogelijk hebben gemaakt, nu het hardst van de toren blazen over de wantoestanden bij Vestia.

    Wie schande spreekt van maatschappelijke misstanden doet er goed aan om kritisch naar zijn eigen geschiedenis te kijken. Mededogen met ontslagen postbodes is sympathiek, maar niet als je zelf verantwoordelijk bent voor de liberalisering van de postmarkt. Schande spreken van winst in de zorg doet het goed, maar niet als je zelf de basis hebt gelegd voor commerciële zorg.
    De schaalvergroting in het onderwijs aanklagen is terecht, maar vertel dan wel wie de architect van deze onderwijskolossen was. Roep niet alleen schande over gedrag dat je zelf mogelijk hebt gemaakt, maar stel échte veranderingen voor om misbruik in de toekomst te voorkomen.

    Ik ben er blij mee dat de SP niet langer een roepende in de woestijn is, wanneer het gaat om het benoemen van dit soort schandalen. Ik hoop alleen wel dat andere politieke partijen gevolg geven aan deze grote woorden en ook onze oplossingen omarmen. Het debacle bij Vestia laat zien dat we de huidige crisis moeten aangrijpen om orde op zaken te stellen. Geen pleisters meer plakken, maar grootschalige verbeteringen. De SP wil dat al jaren.

    De zorg maken we beter en goedkoper door marktwerking te schrappen en de bureaucratie aan te pakken. We pakken de woningmarkt aan door snel meer betaalbare huurwoningen te bouwen, de villasubsidie aan te pakken en door zeggenschap van huurders over hun woningcorporaties te vergroten. Het belastingstelsel maken we socialer en groener, zodat de lasten van de crisis eerlijker worden verdeeld. En we nemen maatregelen tegen het grote graaien bij banken en in de publieke sector. We stoppen de concurrentie op arbeidsvoorwaarden, en pakken de managementcultuur aan door meer vertrouwen te tonen aan de mensen op de werkvloer.

    De SP staat te springen om deze en andere broodnodige verbeteringen door te voeren. Liever vandaag nog dan morgen. Laten we hopen dat de liefde in het Catshuis snel bekoelt.

    Emile Roemer

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Trustuh lui!

    Ik ga lekker slapen met de gedachte dat we vandaag de eerste piketpaaltjes hebben geslagen voor onze VOF! Er moet nog wel wat gebeuren maar zo begin mei verwachten we de eerste opdrachten te hebben afgerond.

    Tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen