Teller

zaterdag 17 maart 2012

17032012

Vandaag is het zwerfvuildag. Vele vrijwilligers zullen in de weer zijn met het opruimen van rotzooi die anderen deponeerden op plekken waar ze niet thuis horen. Best een goede zaak, maar nog beter is om de vervuilers in de kraag te vatten en die als straf en ter lering meerdere zaterdagen, aantal afhankelijk van de overtreding, zwerfvuil te laten opruimen. Blijft de vraag hoe ze je op heterdaad kunt betrappen?

9 opmerkingen:

  1. goedemorgen

    Ach ja , maar dat wordt alleennog maar erger nu er is besloten de statiegeld van flessen er af te halen.......

    En zelf snap ik het nog niet , mij is altijd geleerd vol mee nemen kan het ook leeg mee terug......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, onlangs zag ik de mensen van de weg afval verzamelen op de aan en afritten van de A7. Wat je dan al niet tegenkomt? Zelfs de vuile was van zowel mannelijke als vrouwspersonen wordt zo naar buiten gegooid. En dan vraag ik me af waarom juist op deze op en afritten? Statiegeldflessen, ik weet nog wel dat J.A. Mulder van de wijnen en limonade een hele afdeling had waar flessen gespoeld en gecontroleerd werd.Een behoorlijke arbeidsintensief gebeuren. Kan me voorstellen dat dit in deze tijd niet meer kan. In die jaren was het allemaal glas, nu met de PET flessen is het een ander verhaal. Hoewel hoe het ook gaat het zal altijd rendabel moeten zijn.(al weer een lang verhaal, k"zal me beteren)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen.

    Martje, ben het met je eens. Vroeg geleerd is oud gedaan en goed voorbeeld doet goed volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. stil hier, allen met het vrijwilligerswerk bezig?
    Dan zullen de verhalen vanavond wel weer loskomen. tot later.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik was even naar het crematorium vandaag sterfdagen van mijn ouders deze week, na die tijd even heerlijk gewandeld en zwerfvuil geruimd in de Heemtuin {Heineken}, bij het weggooien bij de dierweide, kreeg ik een schrik
    wat een zootje daar , vuurtje gestookt, overla Jagermeister en Heineken, meeste maar opgeruimd, en de vuilnisbak was leeg natuurlijk ..........grrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wim, het is arbeidzaam weer, in de tuin van alles doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Roskam, ik heb niets neer te doen in de tuin, alles ligt er spik en span bij, wel voor zolang het duurt natuurlijk. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. goedenavond...

    't is weer schoon, schoner in de buurt:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goud waark Bloem.

    Welterusten

    BeantwoordenVerwijderen