Teller

dinsdag 8 mei 2012

08052012

Ik las in het DvhN dat Veendam een einde wil maken aan de overlast in de wijk Buitenwoel en gaat een knik maken in het fietspad tussen de Westerbrink en de Schilderslaan. De kosten zijn 4 ton. De PvdA in Menterwolde vindt dit maar niets, omdat het fietsverkeer, grotendeels jongeren uit Menterwolde die in Veendam naar het voortgezet onderwijs gaan, straks over de Middenweg moet. "Ze moeten in de toekomst een gevaarlijker route gebruiken", zegt PvdA-fractievoorzitter Patricia Boerma. Haar partij roept inwoners op om bij de gemeente Veendam bezwaar aan te tekenen tegen de verplaatsing van het fietspad. Boerma: "Dit kan tot 13 juni. Het is nu nog een ontwerpbesluit en daarna gaat de raad van Veendam definitief besluiten. Dus alle kans om nog bezwaar aan te tekenen. Als dat massaal gebeurt, kan de raad dat niet negeren." Veendam wil het fietspad aanpassen, omdat de jeugd vooral in de weekeinden overlast veroorzaakt op dit fietspad. Veel buurtgenoten juichen de verplaatsing toe. Anderen vinden dat fietsers worden gedupeerd als de openbare fietsroute wordt afgesloten.

14 opmerkingen:

  1. Mogguh lui: de overeenkomst tussen Henk Bleker en Henk Eising: ze blijven, ook al roepen ze om het hardst dat ze weggaan. Voor de BV, nee SC is dat kennelijk een zegen, wat gaat het voor het CDA worden?
    ---
    EENDAM - Sportclub Veendam speelt ook volgend seizoen betaald voetbal. De club heeft het gat van 350.000 euro in de begroting voor volgend jaar gedicht. Volgens directeur Henk Eising heeft hij een 'wereldtruc' moeten uithalen om betaald voetbal voor Oost-Groningen te behouden.

    De redding is voor een groot deel te danken aan de verkoop van stadion De Langeleegte aan projectontwikkelaar Zwanenburg uit Heerenveen. Dit levert een lastenverlichting op van 200.000 euro per jaar. De overdracht is maandag bekrachtigd op het gemeentehuis van Veendam. De gemeente was eigenaar van het stadion.

    Daarnaast zijn er tien bedrijven gevonden die de komende drie jaar in totaal 150.000 euro per jaar in de club steken. Het voortbestaan van de eerstedivisionist is daardoor voor de komende drie jaar gewaarborgd.

    De begroting van Veendam wordt opgeschroefd tot iets boven de 2 miljoen euro. Daardoor kan Sportclub Veendam op termijn een nieuwe directeur en manager commerciële zaken aanstellen. Directeur Eising blijft betrokken bij de club. Hij heeft de intentie uitgesproken om in de Raad van Commissarissen zitting te nemen.
    (www.rtvnoord.nl)

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, vreemd verhaal JP. Heeft de gemeente het stadion met winst verkocht, en de winst aan Sportclub Veendam geschonken? Omdan maar direct te investeren in een nieuwe directeur en een manager. Een vreemd huishoudboekje.
    Over het fietspad door Buitenwoel zijn de meningen in de raad van Veendam nogal verdeeld. Velen zien de uitgaven voor de omlegging en de baten die dat voor enige omwonende die klagen te hoog. En voor de Middenweg zou het een ramp zijn, nu al fietsen de scholieren met 3 a 4 naast elkaar op de weg.Ondanks deze vele woorden wens ik jullie een prettige dag toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kamerlid Tofik Dibi wil lijsttrekker worden van GroenLinks. In een brief aan de selectiecommissie van de partij heeft hij laten weten dat hij op nummer één van de lijst wil, melden bronnen in Den Haag.

    Dat Dibi de strijd om de macht aangaat met fractieleider Jolande Sap wordt gezien als een motie van wantrouwen tegen Sap.

    Tot gisteravond konden kandidaten zich melden bij de selectiecommissie van GroenLinks. Hoeveel mensen dat hebben gedaan en wie het zijn, wil niemand van de partij officieel bekendmaken.

    De selectiecommissie gaat nu een keuze maken uit de kandidaten, waarna de leden van GroenLinks op 30 juni de lijsttrekker kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sorry dat was ik, Martje en mijn stem heeft ie.....

      Verwijderen
    2. Martje, dan zal dit Kamerlid eerst zijn oogkleppen af moeten doen.Extremisten zijn nooit goed voor welke partij dan ook.

      Verwijderen
  4. Wim, helemaal duidelijk is het me ook niet. Ik dacht eigenlijk dat het stadion van de gemeente was maar kennelijk is de verkoop zo aantrekkelijk voor de Friezen dat het onderhoud opeens twee ton minder geworden is. Dat ze een directeur aanstellen is logisch en een manager CZ is ook geen overbodige luxe. (De voorgaande 5 (!) zijn zelden langer dan 2 maanden actief geweest; een had een 6-maands contract (waar hij zijn baan voor had opgezet) en dat was denk ik de langstzittende in het Eissing tijdperk.
    Heb er een paar weken "vrijwilligerswerk" gedaan, wel een apart wereldje.

    Mazzelmoi maar weer!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even een kleine nuance op de opening van Appie.

    In de raadsvergadering van 29 maart j.l. heeft de voltallige Raad van Menterwolde zich reeds uitgesproken tegen het voornemen van de gemeente Veendam om het fietspad af te sluiten. Dit door een symbolische motie van Groen Links aan te nemen.

    Luister vanaf 4:14:00 naar dit fragment voor vraag, reacties van Groen Links, CDA en PvdA en voor de motie.

    Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente een ludiek persbericht opgesteld dat door o.a. de Veendammer is overgenomen. (Het betrof een 1 april grap, maar het gaat om het signaal) Klik voor persbericht

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Chris U. dit onderwerp is wel in de gemeenteraad van Veendam besproken. Groen Links was hier op tegen. Dhr. Mooiman heeft zijn mening zeer duidelijk vertolkt, en zag het niet zitten dat voor een enkeling er zo'n grote uitgave gedaan moest worden.
    Dit was zeker geen 1 april grap. k'Heb zelfs de tekening van de reconstructie in het gemeentehuis gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wim, de motie in de gemeenteraad van Menterwolde, het afsluiten van de Middenweg in het weekeinde, dat was de 1April grap. Dit als "tegenhanger" van het omleggen van het fietspad door Veendam.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik houd me nu maar even wijselijk stil Wim.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van mens en gewaarschuwd en zo...
    ---
    GRONINGEN - Oost-Groningen wordt de afgelopen tijd geplaagd door inbrekers, die het hebben voorzien op bedrijfsauto's.

    De politie heeft tot nu toe zestien aangiften binnengekregen vanuit onder meer Veendam, Pekela en Menterwolde. De daders hebben het met name gemunt op gereedschap, navigatiesystemen en laptops. Vooral kleine zelfstandigen zijn de dupe van deze dieven. De politie houdt extra toezicht.
    -- bron RTV Noord site

    jp

    BeantwoordenVerwijderen