Teller

woensdag 12 december 2012

12122012

Twaalf twaalf tweeduizendtwaalf, en weer een opening. Alaaf! ;)

28 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja de trein van de tijd die raast maar door, het is niet te stoppen. In mijn jongensjaren keken we uit naar het jaar 2000, allerlei voorstelleen werden er gemaakt hoe het er dan wel uit zou zien. Nu is het bijna 2013, en ik vraag me af; wat is er veranderd? Ja de koude oorlog is voor bij, je kunt nu als een vogel vliegen van oost naar west.
    Maar is de mens er gelukkiger van geworden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, 1 2 1 2 1 2 makkelk veur ain dij mor aan twije tou tellen kin.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een thuiswerkdag, dus achter de pc, en kwam ook bij de statenvergadering langs. Gaat over de OZG. CDA vindt dat niet de politiek moet bepalen waar een ziekenhuis moet komen, maar het ziekenhuis zelf, en de uitkomsten van de rapporten gerespecteerd moeten worden. Dat zou dus Zuidbroek worden, maar de politiek zal anders beslissen. Als de koffie op is, gaat men verder. Klik op onderstaande link voor de vergadering. Dan rechtermuisknop op groot scherm en je zit op de eerste rang.

    http://groningen.stateninformatie.nl/live/Provinciale%20Staten_12-12-2012_36287

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,

    Hoe is het nou toch mogelijk dat ik bij het zien, maar vooral ook het horen van meneer Moorlag, telkens opnieuw buikkrampen krijg. Okke Appie ik heb even eerste rang gezeten, maar sta mijn plekje graag af aan een ander.
    Een kop soep en een bal met mosterd graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Okke moet natuurlijk zijn Okee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JK, ik zit nog op de eerste rang, maar vrolijk word ik niet van het toneelstukje. Op het tweede scherm doe ik nuttiger zaken. HIer de bal en de soep. Eet smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Allemaal opvulling van kostbaar zendtijd. Ziekenhuisperikelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Chris een echte rooie12 december 2012 om 12:46


    'Levensgevaarlijke situaties door vossenjacht vanuit auto' Geplaatst: 06:58 uur, woensdag 12 december 2012

    's Avonds en 's nachts wordt rond Zuidhorn door jagers vanuit auto's op vossen geschoten. Daarbij doen zich levensgevaarlijke situaties voor.

    Dat zegt de Partij voor de Dieren. Omwonenden en medewerkers van de Dierenambulance hebben bij de partij al meerdere keren hierover aan de bel getrokken.

    De jagers mogen er jagen omdat ze een ontheffing van de provincie hebben voor jacht met behulp van lichtbakken op vossen.

    Fractievoorzitter Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten wil dat er eind komt aan de onveilige situatie door de nachtelijke jachtpraktijken.

    De Agrarische Natuurvereniging daarentegen is blij met de vossenjacht. Volgens voorzitter Alex Datema is de jacht nodig om het weidevogelbestand op peil te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kreeg een verzoek van Chris N om de laatste zinnen te verwijderen wat niet voor publicatie bedoelt was. Helaas gaat dat niet, het is alles of niets. Bij weblog.nl kon dat eerder wel. Heb dus de laatste reactie geheel verwijderd. Chris kan het er opnieuw opzetten, zonder de bewuste regels.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voor de duidelijkheid, Chris N had twee reacties geplaatst. De laatste wilde hij gecorrigeerd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anja H's 06 staat ook op de site van de provincie. Dus het maakte niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. alle deskundigen en experts(en daar hebben we genoeg van) mogen of moeten hun zegje doen,en dat kost een paar stuivers.
    politici,vaak niet gehinderd door enige kennis,of met verborgen agenda's beslissen !!
    dat zijn de zegeningen van de democratie.
    nu het besluit gevallen is voor scheemda-west,komt men plotseling tot de ontdekking dat de bereikbaarheid niet zou deugen;hoe kwamen mensen dan 50 jaar geleden in het ziekenhuis terecht ??

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Toen stierven de mensen voordat ze in het ziekenhuis waren senior. Meestal was de kennis niet al te groot, zodat ze te laat een verwijsbriefje kregen van de huisarts. Dit gold zeker voor de minderbedeelden.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Chris een echte rooie12 december 2012 om 19:15

    Frans zou best waar zijn, maar hou er niet van om met telefoon nummers van iemand anders te koop gaan lopen en liever ook geen namen het enigste wat ik wel wil zeggen dat door de Partij voor de dieren het is uitgegeven, en hier is nu eindelijk de persbericht:

    BUITENGEBIED ZUIDHORN ONVEILIG DOOR NACHTELIJKE JACHT

    Partij voor de Dieren stelt vragen aan Gedeputeerde

    GRONINGEN10 DECEMBER 2012. In het buitengebied van Zuidhorn wordt ’s avonds en ’s nachts vanuit auto’s op dieren geschoten. Bij het Meldpunt Jachtincidenten van de Partij voor de Dieren is een melding binnengekomen over de gevaarlijke situatie in Zuidhorn. Wandelaars, omwonenden en hulpverleners voelen zich onveilig en lopen de kans geraakt te worden. De provincie Groningen heeft een ontheffing verleend om in dit gebied met lichtbakken op vossen te jagen. De Partij voor de Dieren wil dat er onmiddellijk een einde komt aan de jacht, en stelt vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

    Door de nachtelijke jachtpartijen kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor omwonenden en toevallige voorbijgangers, maar ook voor hulpverleners van bijvoorbeeld DEDierenambulance. Deze hulpverleners zijn regelmatig ’s avonds en ’s nachts in het buitengebied actief om, naar aanleiding van meldingen, in nood verkerende dieren te zoeken en te helpen. Ook medewerkers van het dierenpensioen/asiel ‘De Hooge Hoeve’ laten in het buitengebied de honden uit.

    Ernstige ongevallen veroorzaakt door jagers zijn niet ongewoon. Zo was er onlangs het dodelijke incident in Zwiggelte (veroorzaakt door jagers die met lichtbakken op vossen schoten) en eerder dit jaar werd een auto op de A15 geraakt door een kogel van jagers. In Brabant werden vorige maand drie voorbijgangers geraakt door hagel van een jager die op fazanten schoot.

    De Partij voor de Dieren is zeer ongerust over de situatie in Zuidhorn. Statenlid : ‘Het is ongehoord dat mensen ’s avonds niet meer veilig over straat kunnen omdat zij de kans lopen door kogels geraakt te worden. Deze jacht vindt notabene plaats met toestemming van de gemeente en provincie. Bovendien moeten hulpverleners veilig het veld in kunnen om dieren in nood te helpen. Niet zelden zijn deze dieren gewond geraakt door kogels of omdat ze op de vlucht waren voor jagers.‘

    Persoonlijk heb ik dit ook vaak een keer meegemaakt in de natuur, je wordt opgeroepen van een aangereden ree nou zoek dan maar voorbeeldje helemaal achter in het veld als je hem dan uiteindelijk gevonden hebt is meestal de batterij al leeg...ja ik weet het wel reserve hé, maar dit is slechts een voorbeeld het gebeurt voor bijna dagelijks dat s'avonds of s'nacht een telefoon krijgt dat men volgens hun een dier hebben aangereden ga dan maar zoeken, of moet je gaan zeggen de natuur redt zich er wel ermee?, maar goed dan heb je eigenlijk geen dierenambulance meer nodig toch?, maar als je de meeste mensen hoort dan horen de dierenambulance's er gewoon bij.

    En Appie bedankt voor het verwijderen van mijn officiële persbericht.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het verhaal om in het duister opzoek tegaan naar dieren die dan afgeschoten worden, doet mij denken aan stropers. Het kan der bij mij niet in dat een zich zelf respecteerde jager dit doet. Ook op RTVNoord hadden ze het over dit onderwerp, waar de voorzitter van de jagersvereniging deze handelingen toegaf.
    Jammer dat had ik niet verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris een echte rooie12 december 2012 om 21:25

      Ja Wim ik zie het al bijna voor mij, een jonge knaap zou een gewonde diertje redden, maar helaas hij werd geschoten door een jager....die dacht dat hij een Vos zag....
      Ach al deze verhalen die er rondgebazuind worden zijn echt niet op waarheid gebaseerd hoor, iedereen die heeft geluisterd heeft weet toch dat iedereen dat zijn hokken met dieren moet afsluiten toch? Ik laat mijn Simba toch ook niet vrij rond lopen toch, want ik weet dat hij schapen en noem ook welk dier op hij iedereen zal aanvallen het is en blijft altijd een hond en dat moet iedereen beseffen die dieren heeft.

      Verwijderen
  16. Over moraal en wijsheid heeft ieder zo zijn eigen gedachten.
    De vis kijkt er van onderaf tegenaan, de vogel van bovenaf.

    welterusten voor straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. -Wim- Ik heb de discussie op radio noord ook gehoord en vond dat er deze keer redelijk met verstand van zaken werd gesproken. Behalve die ene meneer die dacht dat vossen ook geslacht werden en op het menu kwamen. Die voorzitter van de KNJV afdeling Groningen gaf niets toe. Hij bevestigde de wijze hoe voor een deel vossen worden bejaagd. Dat gebeurt ook met een lichtbak op vergunning en die worden niet veel uitgegeven. Als men op die manier gaat jagen dan moet men daar ook melding van maken bij de politie -dit in tegenstelling tot reguliere jacht- zodat bij melding van burgers over verdachte personen in het veld men weet wat er aan de hand kan zijn. Het is dus een normale vorm van beheer die ikzelf nog nooit heb gedaan maar kan mij voorstellen dat het op sommige plekken de enige methode is om de populatie vossen in toom te houden. Discussies over jacht daar kom je nooit uit maar sommige dingen zijn nodig. De nesten van kiekendieven worden beschermd met gaas en geloof ook nog schrikdraad om predatie van de vos te voorkomen. Dat kun je moeilijk doen met alle weidevogel nesten maar de vos loopt er wel langs om de eieren op te vreten. Wij hadden altijd heel veel scholekster nesten op het land maar toen de vos zijn opmars begon -een paar jaar was het verboden er op te jagen- toen was het gebeurd. Bejaging -met verstand van zaken- kan best bijdragen aan een goed evenwicht. Ook is het helemaal niet verkeerd om in december een paar hazen te schieten voor in de pan. Best lekker. En zou ik mij daarom schuldiger moeten voelen als diegene die een friki kippetje of kalkoen met kerst aan het spit doet?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. -Chris- Een kogelgeweer is altijd gevaarlijk maar het lijkt mij overdreven dat mensen van de dierenambulance gevaar lopen in het veld. Je komt met een auto en de jager ziet toch die auto en mensen die eruit stappen. Ook in het donker en dan schiet je nooit in die richting. Je kunt ook argumenten zoeken en heb het idee dat de dierenpartij dat doet. Iets anders is als er iemand in het donker op het land loopt -niet op paden of verharde weg- maar dan nog lijkt het mij dat men het hele veld beschijnt met het licht. Een ongeluk kan een keer gebeuren -is laatst ook in Drenthe voorgevallen- maar in het verkeer gebeurt dat aan de lopende band en we gaan toch ook niet het autorijden verbieden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris een echte rooie12 december 2012 om 22:33

      Kan zijn Willem, alleen je vergeet dat er iemand is die bij de Botjeszandgat een diertje heeft aangereden het kan zijn dat ik uiteindelijk bij jou achter jou bedrijf eindigt en daar kwam om de hoek van Uiterburen een lamp van de jager en dacht dat ik een Vos was en boem....en ik het haasje?, want bij ons kan het zo zijn dat je eerst een paar km. lopen moet voordat je het diertje aantreft toch?, en zoals ik al eerder had gezegd je kunt niet alles voorkomen dat ben ik met jou eens, maar een Vos gaan neer schieten met een lichtbaken dat vind ik persoonlijk een beetje waanzinnig.

      Verwijderen
    2. -Chris- Als een jager jou voor een vos ziet dan zou hij nooit een jachtakte mogen hebben. Ik ben nog nooit mee geweest met een lichtbak -niet mijn hobby- maar denk dat het geen slechte manier is. Een goede schutter zal het dier normaliter in een schot doden. Als je tegen het doden van dieren bent is iedere manier verkeerd natuurlijk maar een gedode vos doodt geen andere dieren meer en dat heeft een positief effect op andere dieren waaronder de weidevogels. De vos heeft geen natuurlijk vijanden meer en daarom laat men de mens ingrijpen.

      Verwijderen
    3. Willem, de natuurlijke vijand van de vos is de honger. Als we ophouden partijen, landbouwers, broedvogels te pamperen, zijn smoezen voor jacht niet meer nodig en krijgen we vanzelf een evenwicht. Zolang mijn buurvrouw blijft gillen dat de marter in mijn tuin bestreden moet worden en zij haar kippen in mijn tuin laat fourageren, leert mijn kat het nooit en zit ik met de muizen.

      Verwijderen
    4. -Frans- Ik heb geen smoes nodig om op jacht te gaan. Soms is het nodig om schade aan gewassen te voorkomen of een reeen populatie in toom te houden. Al was het alleen maar om de verkeersveiligheid. Ook ik kreeg van de politie opdracht om langs de A7 wat te gaan doen aan de grote populatie reeen. En bij voldoende aanbod is het best aardig om je eigen stukje vlees te bemachtigen en de jas uit te doen. Daarna de pan in. Het is natuurlijk veel makkelijker om naar de slager te gaan. Dan heb je letterlijk geen bloed aan de handen maar figuurlijk niets minder dan jagers.

      Verwijderen
  19. Chris N, graag gedaan, service is onze reclame. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris een echte rooie12 december 2012 om 23:06

      I know you Appie "at your service"

      Verwijderen
  20. Chris een echte rooie12 december 2012 om 23:10

    Maar dan dit van Chris Klomp:

    Een bloemetje voor GeenStijl


    Ik weet het. Ik ben de laatste tijd hard geweest voor GeenStijl. En zij voor mij. Het was schelden over en weer. Vandaar deze poging tot verzoening. Laat ik dan de slimste zijn.

    Lieve mensen van GeenStijl. Annabel. Marck. De anderen.

    Bedankt.

    Toen ik begon was ik een marginale blogger. Een paar honderd bezoekers per dag. Maar wel met een duidelijk doel. De rechten van verdachten en daders naar voren halen. Laten zien dat het ook mensen zijn. Dat wij net zo makkelijk in hun schoenen kunnen komen te staan.

    GeenStijl is een grote speler. Veel mensen brengen dagelijks een bezoekje aan de site. En we kunnen lang en breed praten over nut, noodzaak en inhoud, maar blijkbaar is er een markt voor.

    De kracht van GeenStijl is groot en met krachten moet je voorzichtig zijn. Daar kun je tegen strijden. Al je energie in stoppen.

    Maar je kunt er ook gebruik van maken.

    Het heeft in het begin even geduurd, maar jullie hebben me gevonden. Jullie vonden en vinden het prettig om aandacht aan me te schenken. Nu meer dan ooit. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of Chris Klomp staat op GeenStijl.

    Ik ben jullie daar zeer erkentelijk voor. Jullie – en alleen jullie – hebben mij groter gemaakt dan ik zelf ooit had kunnen worden. Laat daar geen misverstand over bestaan.

    Dankzij jullie ben ik in staat het lot van de dader onder het bereik van een groter publiek te brengen. Alleen vandaag al brengen jullie mij letterlijk duizenden extra bezoekers.

    Daarvoor ben ik jullie zeer erkentelijk.

    Maar misschien nog wel veel belangrijker:

    Met mij vele daders.

    ChrisKlomp

    BeantwoordenVerwijderen