Teller

maandag 17 december 2012

17122012

Het weerbericht voor vandaag en de rest van de week!

19 opmerkingen:

  1. geDAGte

    stel niet uit tot morgen wat je heden niet wilt doen,
    stel het uit tot zaterdag en het zal er niets toe doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de geminiden zijn al geweest,dus wees niet bang.ik heb er een aantal gezien en die waren vast wel heet
    maar helaas hebben ze de aarde niet bereikt.
    misschien is het een idee om een peerdersfeest te organiseren op de 20ste en net zolang door te gaan tot....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, jammer dat de vrijdag niet goed is ingevuld. Senior dat feest doet me denken aan vele jaren geleden in het Perzische rijk, het feest ging door en de vijand stond voor de deur om een inval te doen. Ook een struisvogel steekt als er gevaar dreigt zijn kop in het zand. Als inderdaad vrijdag de 21e de grote verzoendag aanbreekt dab zij het zo. Dan is het werk voltooid en gaan we over naar een nieuwe dimensie. Kijken we naar de alles wat er groeit en bloeit, dan is volgens mij de tijd nog niet aangebroken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mensen het wordt winter, komende vrijdag s' morgens om halfzeven, eigenlijk nog midden in de nacht dus.
    In zonnetijd bekeken is hut nog weer wat vroeger, zo'n veertig minuten, alhoewel, de zon is dan normaal gesproken nog helemaal niet te zien, dus om dan van zonnetijd tespreken is n'tuurlijk lastig, norrmaalgesproken dan mensen want deze winter is anders, lijkt anders te worden dan normaal, maar ja wat is normaal hoor ik u zeggen.

    Ik voorspel u deze winter wordt anders. De winter begint heftig dit jaar, mensen, maar pak die mutse, wanten en sjawls maar weer in.
    Vrijdag om halfzeven 's morgens, als gezegd eigenlijk nog midden in de nacht, maar mogelijk dat de zon zich toch al gauw laat zien, begint het, eigenlijk net als ander jaren, maar dan:
    De wind is weer wat sterker, zonnewind uit het oosten, flink wat zonnewind je zou het stormachtig kunnen noemen en dus voornamelijk uit het oosten.
    Maar het wordt ook gelijk nat, het begint met sneeuw maar die verdampt natuurlijk als sneeuw voor de, ja dat zonnewindje zal haar werk wel doen, regen dus, geen bakken maar badkuipen en 't wordt heet ik denk dat het wel eens zou kunnen gaan stomen, je moet niet vreemd opkijken dat het nog voor zonsopgang wat plakkerig aanvoelt.
    Mensen, met wordt misschien, waarschijnlijk eigenlijk, zo warm dat alles wel lijkt te smelten, misschien doet het dat ook wel echt.

    Kortom, niet echt de winterse omstandigheden zoals we die hier gewend zij voor de tijd van 't jaar.
    Maar ook onze tegenvoeters aan de andere kant van de Aarde krijgen het warmer dan normaal en dat terwijl het daar natuurlijk vrijdag gewoon zomer wordt en ze daar in het Zuiden wel wat gewend zouden moeten zijn.

    Afijn, als de zon dan eindelijk opkomt houdt het niet op met stomen en de oostenwind neemt mogelijk nog zelfs toe.
    De regen laat ook niet af dus voor de kerstinkopen is het ook geen prettig vooruitzicht, en ondanks de zon en de hoge temeraturen is prettig op een terrasje zitten er ook niet echt bij.
    't Is natuurlijk maar een voorspelling, maar hier aan de bar voel ik toch ook dat er iets broeit,
    nou 't is wel weer even genoeg weer weer, laat ik dus maar gewoon eindigen met "Oant moarn", nou kan het nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui!

    Ons einde is altijd nabij, helemaal in het licht van een paar milard jaar. Dan is 100 jaar nog geen druppeltje in de Winschoter diep.

    Wat de datum betreft: het is het Joel feest, in de pagant wereld heel bekend, en Joel vormt de basis voor het Kerstfeest. Denk maar aan de kerstboom (sparren en dennen komen niet zo heel veel voor in Israel), de datum (winter is een slecht moment voor een volkstelling) en " de wijzen komen uit het Oosten", waar zoals de ouderen nog wel weten, de zon vandaan komt. (Op = Oost, althans, zo heb ik het geleerd).

    Ik maak me er geen zorgen over, als mijn tijd komt hoop ik dat er niet gerouwd wordt over mijn dood maar gelachen en gefeest over mijn leven. Wat natuurlijk wel lastig is als iedereen tegelijkertijd het heelal in wordt geschoten. Nou ja, dan maar in een parallel universum .

    Peerdenborrel donderdag lijkt me geen verkeerd idee. Meiden zitten dan nog in 020 dus het taxibedrijf kan even zonder mij :)

    Mazzelmoj dan maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig Piet Maya is er water genoeg om onze dorst te lessen. Hoewel dat zonnewinde uit het Oosten komen is al een teken aan de wand. Deze Oosterlingen willen ons een lesje leren. Nu zijn wij als verwende Westerlingen nogal eigenwijs, of deze kennis ook beklijft is de vraag. Gelukkig is er ook nog een andere wijsheid: maak je geen zorgen voor de dag van morgen, want iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen! Nee, dit was geen hoogleraar, maar wel een wijsgeer die de klappen van de zweep kenden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. arme wijsgeer...
      het is altijd beter het klappen van de zweep te kennen dan de klappen ervan. ;-)

      Verwijderen
  7. Op de tv dat gezeik over kinderen van 16 en drank.
    In "mijn tijd" had ik onbeperkt toegang tot cigaretten, drank en (soft-)drugs. Op school een schoolcafé waar "legaal" geblowd kon worden, het stond wat verder van school dan het cleane gebouw.
    Er was eigenlijk maar een (generiek) probleem: te weinig zakgeld.
    (Los daarvan: een leven lang met veel hoofdpijn, dus ik kan me mijn ene echte dronken dag, en avond, nog goed heugen...)

    Op dit moment nemen scholieren de plaats in van 20-jarigen die in een winkel zouden moeten werken om aan een gezin te denken. Enfin, jullie voelen de bui al hangen: als de "werkleeftijd" zou stijgen van 15 naar 18 jaar los je een hoop andere problemen op en voorkom je andere.



    Mazzelmoj, ga nu de kroeg uit voor iemand denkt dat ik verslaafd ben ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Chris een echte rooie17 december 2012 om 09:52

    Het einde van alle Hopi rituelen en ceremoniën komt wanneer een “Kachina” zijn masker afdoet tijdens een dans op het plein voor de ogen van de niet ingewijde kinderen (het algemene publiek}. Een periode zal dan aanbreken waarin er geen ceremoniën meer zullen zijn, en er geen geloof meer is. Dan zal echter de Oraibi weer tot leven worden gewekt met zijn geloof en ceremoniën, en dit zal de start zijn voor een nieuwe cyclus van Hopi leven.
    Wereldoorlog III zal worden begonnen door al die mensen die eerst het licht ontvingen en doorgaven (goddelijke wijsheid of intelligentie) in de oude landen (India, China, islamitische landen, Afrika).
    De VS zal worden vernietigd, zowel land als bevolking, door atoombommen en radioactiviteit. Alleen de Hopis en hun thuisland zullen behoed blijven en fungeren als een oase voor vluchtelingen. Schuilkelders zijn een illusie. “Alleen materialistische mensen proberen schuilkelders te maken. Diegenen met vrede in hun hart verkeren al in de grote schuilkelder van het leven. Er is geen reden om te schuilen voor het kwaad. Degenen die niet betrokken zijn en raken in de scheiding der geesten op Aarde door middel van ideologieën zijn klaar om hun leven voort te zetten in een andere wereld. Dit kunnen zwarten zijn of zijn van het blanke, of de rode of het gele ras. Want ze zijn allemaal EEN, mijn broeders.”
    De oorlog zal een “spiritueel conflict zijn tegen materiele zaken. Materiele zaken zullen vernietigd worden door spirituele wezens die tenslotte één wereld en één natie zullen scheppen onder één macht, namelijk die van de Schepper.”
    Die tijd is niet ver weg. Het komt als de Saquasohuh (blauwe ster) Kachina danst op de marktplein en zijn masker afdoet. Hij vertegenwoordigt een blauwe ster, ver weg en nog onzichtbaar, en zal spoedig zijn opwachting maken. Deze tijd is voorspeld in een song die gezongen werd tijdens de Wuwuchim ceremonie. Het werd gezongen in 1914 juist voor de 1ste wereldoorlog begon, en opnieuw precies voor het begin van de 2e wereldoorlog in 1940, en beschrijft de verdeeldheid, corruptie en haat die de Hopi rituelen aantastte, en die zich daarna over de hele wereld verspreidde. Dezelfde song werd gezongen tijdens de Wuwuchim ceremonie in 1961.
    De Verrijzenis of Verheffing naar de toekomstige Vijfde Wereld is al begonnen. Het is in gang gezet door nederige mensen in kleine naties, stammen en rassenminderheden. “Je kunt het lezen in de Aarde zelf. Plantvormen en plantensoorten van vorige werelden beginnen tevoorschijn te komen als zaden. Het zou kunnen leiden tot een nieuwe botanische studie als mensen wijs genoeg waren om ze te lezen. Soortgelijke zaden zijn geplant als sterren in de hemel. En soortgelijke zaden zijn ook geplant in ons hart. Ze zijn allemaal hetzelfde; het hangt er alleen maar vanaf hoe je het bekijkt. Deze zaden zorgen voor de Verheffing naar de volgende Vijfde wereld.
    Ze omvatten de negen meest belangrijke profetieën van de Hopi indianen, en ze zijn verbonden met de schepping van de negen werelden: de drie vorige werelden waarin we hebben geleefd, de huidige Vierde wereld, de drie toekomstige werelden die de mensheid nog zal moeten meemaken, en de wereld van Taiowa, de Schepper, en zijn neefje, Sotuknang”.
    De Hopi en de anderen die de Grote Vloed hadden overleefd, sloten een Heilige overeenkomst met de Grote Spirit om hen nimmer te verlaten. Hij maakte een aantal heilige stenen tabletten, Tiponi genaamd, waarin Hij zijn Leringen, profetieën en waarschuwingen in Blies. Voordat de Grote Spirit zichzelf weer verborg (onzichtbaar maakte), legde Hij voor de leiders van de vier verschillende mensenrassen vier verschillende soorten graan en maïs; ieder van hen moest kiezen welke hun voedsel zou zijn in deze wereld. De Hopi wachtten tot ze de laatsten waren en pakten de kleinste korenaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Chris een echte rooie17 december 2012 om 09:53

    Hierbij sprak de Grote Spirit:
    “Heel goed. Dit is de juiste korenaar, want alle anderen zijn imitaties waarin zaden van verschillende planten zijn verborgen. Je hebt jullie intelligentie getoond; om die reden zal ik in jullie handen deze heilige stenen tafels, Tiponi, in bewaring geven. Het is symbool van macht en autoriteit over al het land en het leven om die te hoeden, te beschermen, en te beheren voor mij tot ik later terug kom, want ik ben de Eerste en de Laatste.”
    Het Grote Opperhoofd van de Bow Clan leidde de gelovigen naar hun nieuwe land, maar hij werd overmand door het kwade. Zijn twee zoons voeren tegen hem uit voor zijn fout, en nadat hij gestorven was, namen zij de verantwoordelijkheden van het leiderschap op zich. Ieder van beide broers kreeg de helft van de Tipponi stenen tafels, en beiden werden opgedragen om ze naar een bepaalde plek te brengen, geleid door de Grote Spirit. De oudste broer [van het stralend licht] kreeg te horen dat hij onmiddellijk naar het oosten moest reizen naar de oprijzende zon, en als hij zijn bestemming had gevonden, moest hij onmiddellijk naar zijn jongere broer gaan en hem opzoeken, die op Turtle Island [het Continentale plat van deVerenigde Staten] verbleef. Zijn missie was om zijn jongere broer te helpen om de Dag van Verlossing te helpen bewerkstelligen. Dat is de dag waarop alle kwaadwillige en slechte mensen zouden worden gestraft en vernietigd, waarna werkelijke vrede, broederschap en eeuwig leven konden worden hersteld. De oudere broer zou al het land dat werd gestolen door de Slechte mens onder de blanken, weer terughalen en weer geven aan zijn jongere broer. De oudere broer [van het stralende licht] zou ook op de Tiponi tabletten passen en zo de missie vervullen die hem was opgedragen door de Grote Geest.
    De jongere broer werd geïnstrueerd om door het land te reizen en zijn voetstappen te markeren tijdens zijn reis. Beide broers werd verteld dat een grote witte ster zou verschijnen in de hemel. Wanneer dit zou gebeuren, zouden alle mensen weten dat de oudere broer zijn bestemming had bereikt. Op dat moment moesten alle mensen blijven zitten waar zij op dat moment waren, zich settelen en wachten tot de oudere broer was teruggekeerd.
    De Hopi settelden zich in de streek die de Four Corners werd genoemd, waar de staatsgrenzen van Arizona, New Mexico, Utah en Colorado in een punt samenkomen. Ze leefden in bescheiden eenvoud en het land produceerde overvloedige oogsten. Deze streek is het “hart” van Turtle Island [de VS] en van Moeder Aarde. Het is het kleine evenbeeld - de microkosmos - van de macrokosmos van de hele planeet. Iedere Hopi stam volvoert een traditionele en eeuwige ceremonie, en alle ceremoniën samen houden de balans vast van de natuurkrachten, de licht van de zon, de regen en de wind, en bevestigen het respect van de Hopi indianen voor al het leven en hun vertrouwen in de Grote Spirit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Chris een echte rooie17 december 2012 om 09:54

    Er werd de Hopi verteld dat na een bepaalde tijd Blanke Mensen zouden komen en hun land zouden overnemen door geweld en zouden trachten de Hopi te verleiden tot slechtheid. Maar er werd ook verteld dat ondanks alle druk, de Hopi zouden moeten vasthouden aan hun oude religie en hun land, maar zonder gebruik van geweld. Als zij daarin zouden slagen, werd hen beloofd dat hun mensen en hun land een centrum zouden worden van waarin de Ware Spirit weer kon worden opgewekt.
    Er werd gezegd dat na vele jaren de kleur van de huid van de oudere broer kon zijn veranderd, maar zijn haar zou zwart blijven. Hij kan schrijven, en hij zal de enige persoon zijn die de Tiponi kan lezen. Wanneer hij terugkeert om zijn jongere broer op te zoeken, zullen de Tiponi naast elkaar worden gelegd om de wereld te laten zien dat zij ware broeders zijn. Dan zal een groot Oordeel plaatsvinden, want de oudere broer zal de jongere helpen om ware rechtvaardigheid te herstellen voor alle indiaanse broeders die zo wreed zijn behandeld door de blanke sinds die op Turtle Island arriveerde.
    De getransformeerde oudere broer, de Ware Blanke Broeder zal een rode jas of een rode pet dragen; het zal lijken op het patroon van de rug van een knobbelpad. Hij zal geen andere religie brengen dan dat van hemzelf, en hij zal de Tiponi tafels meenemen. Hij zal almachtig zijn; niets en niemand zal hem kunnen weerstaan. Hij zal snel komen; en in één dag zal hij volledige controle hebben over het hele continent. Er werd gezegd: “Als hij vanuit het Oosten komt, zal de vernietiging niet zo groot zijn. Maar als vanuit het westen arriveert, ga niet op de daken staan om te kijken want hij zal geen genade kennen”.
    De Ware Blanke Broeder zal vergezeld zijn van twee grote, intelligente en machtige helpers. De ene zal een symbool dragen van de swastika (een mannelijk symbool van reinheid), en ook het teken van de zon. De tweede helper zal het teken dragen van een Celtic kruis met rode lijnen (voorstellend het vrouwelijke levensbloed) tussen de armen van het kruis.
    Wanneer de Grote Reiniging nabij is, zal ter voorbereiding eerst de Aarde kort worden opgeschud door de helpers. Zij zullen dit nog twee keer doen, waarna de Ware Blanke Broeder zich tenslotte bij hen zal voegen en met hen Een zal worden en samen zullen zij de Dag van Reiniging tot stand brengen. Alle drie zullen de “jongere broeder” helpen (de Hopi en andere mensen met een zuiver hart) om een betere wereld te maken. In de profetieën worden de twee “helpers” gekarakteriseerd door het Hopi woord voor “bevolking”, als grote groepen mensen.De Hopi waren gewaarschuwd dat als één van deze grote wezens zou falen, het kwaad op Aarde zou worden gevestigd en grote aantallen mensen zouden worden gedood. Maar, er werd ook gezegd dat als de Hopi waarachtig zouden blijven aan de oude geest van hun mensen, zij zouden slagen. De Ware Blanke Broeder en zijn helpers zullen de mensen op aarde een groot nieuw levensplan tonen dat zal leiden tot eeuwig leven. De Aarde zal nieuw en weer mooi worden, met een overvloed aan leven en voedsel. Degenen die gespaard zullen worden zullen alles samen delen. Alle rassen zullen onder elkaar huwen en één taal spreken en één familie zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Chris een echte rooie17 december 2012 om 09:55

    De Hopi profetieën geven ook aan dat de 3e wereldoorlog zal worden gestart door die mensen die als eerste het Licht ontvingen – China, Palestina, India en Afrika. Als de oorlog uitbreekt zullen de Verenigde Staten vernietigd worden door “kalebassen van as” die op de grond zullen vallen en de rivieren zal doen verdampen en de aarde zal verbranden, zodat vele, vele jaren geen gras meer zal kunnen groeien. Ze zullen ziektes veroorzaken waar geen medicijnen voor zijn.
    Dit kunnen alleen maar nucleaire of atoombommen zijn; geen enkel andere bom geeft zulke effecten. Schuilkelders zullen nutteloos zijn, want “degenen die vrede in hun hart hebben, bevinden zich al in de grote Schuilkelder van het Leven. Er is geen schuilplaats voor het kwaad. Wanneer de Saquahuh (blauwe ster) Kachina in het plein danst en zijn masker aftrekt, is het moment van de grote Beproeving aangebroken.” De Hopi geloven dat alleen zij zullen worden gered.
    De Hopi hebben ook voorspeld dat “Turtle Island kan 2-3x kan omdraaien waarbij de oceanen hun handen kunnen schudden en de hemel kunnen aanraken.”
    Het lijkt op een voorspelling van “een verschuiving van de polen” – een omkeren van de aardas. De Hopi noemen deze dreigende toestand – en ook van de huidige maatschappij – “Koyaanisqatsi”. Het betekent “een wereld uit zijn balans….een staat van leven dat een andere weg aanduidt.”
    De volgende buitengewone Hopi voorspelling was eerst gepubliceerd in een gestencild manuscript dat langs verscheidene Methodisten en Presbyteriaanse kerken circuleerde in 1959. Sommige van deze profetieën waren gepubliceerd in 1963 door Frank Waters in zijn boek “The Book of the Hopi”. Het verslag begint met de beschrijving hoe een geestelijke David Young op een hete dag in de zomer van 1958 langs de snelweg door de woestijn reed en stopte om een indiaanse ouderling een lift te bieden. Deze accepteerde met een hoofdknik. Na verscheidene minuten stilte begon de indiaan te vertellen:
    “Ik ben White Feather (Witte Veer), een Hopi van de oude Bear Clan (Berenstam). In mijn lange leven heb ik gereisd door dit land, om mijn broeders op te zoeken, en om van hen veel Wijsheid te leren. Ik heb de heilige paden van mijn mensen gevolgd die de wouden en de meren bewonen in het Oosten, en het land van ijs en lange nachten in het Noorden, en de plekken van heilige altaren van steen die vele, vele jaren geleden zijn gebouwd door de vaders van mijn broeders in het zuiden. Zij allemaal vertelden over de verhalen van het verleden, en de voorspellingen voor de toekomst. Tegenwoordig zijn vele van deze profetieën tot verhalen geworden, en er zijn er nog maar weinig over – het verleden wordt steeds langer, en de toekomst steeds korter.
    “En nu is White Feather stervende. Zijn zoons hebben zich al verenigd met hun voorouders, en spoedig zal hij ook bij hen zijn. Maar er is niemand overgebleven om de oude Wijsheid over te leveren en door te vertellen. Mijn volk is moe geworden van de oude tradities – de grote ceremoniën die verhalen van onze oorsprong, van onze herrijzenis in de Vierde Wereld, zijn bijna allemaal vergeten en verbannen, maar zelfs dat is voorspeld. De tijd dringt.
    “Mijn volk verwacht Pahana, de laatste Blanke Broeder, [van de sterren] zoals al mijn broeders in het hele land op hem wachten. Hij is niet als die blanke mensen die we al kennen, die wreed en hebzuchtig zijn. Over hun komst waren we lang geleden al ingelicht. Maar we wachten nog steeds op Pahana.
    “Hij zal met de symbolen komen, en het ontbrekende stuk van die heilige stenen tablet die nu in beheer zin bij de ouden, en dat stuk was aan hem gegeven toen hij vertrok. En dat hem zal identificeren als de Ware Blanke Broeder.
    “De Vierde Wereld zal spoedig eindigen, en de Vijfde Wereld zal beginnen. Dit weten de Ouden overal. De Tekens zijn vervuld na vele jaren, en nog maar weinig zijn er nog over.

    Mor ik gleuf d'r niks van :).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mijn vraag aan jou is Chris de echte: wanneer komt het duizendjarige rijk met vrede en gerechtigheid?
    Die zal vooraf gaan aan de gehele catastrofe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris een echte rooie17 december 2012 om 12:37

      Zoals ik de mijne ervan denk dan denk ik dat 21-12-2012 een nieuwe wending of zoals jij het misschien weet van de maya's dat de kalender op houd....nee hij houd niet op hij begint gewoon weer opnieuw, m.a.w. de cirkel is rond. Trouwens wat ik gelezen heb hebben deze mensen een gave qua sterren en berekeningen en heel veel meer.

      Verwijderen
    2. Dat hadden de wijzen uit het Oosten ook. Helaas waren er maar weinig die luisterden, en daarom luisteren deze wijze mannen naar hun hart,

      Verwijderen
  13. Goedemorgen. Wim, als ik om me heen kijk/lees, is de catastrofe al aan de gang.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. vanmiddag heb ik sinds 40 jaar weer een bezoekje gebracht aan het ziekenhuis in Delfzijl. Kleinzoon moest daar voor oogcontrole zijn. Eerlijk gezegd valt mij de grote en de sfeer in het ziekenhuis niet tegen.
    Het zou jammer zijn dat dit tegen de vlakte gaat.
    Ik weet wel er spelen andere aspecten een rol dan de grote en de sfeer. Maar toch, het zal zeker in deze omgeving een gemis zijn.

    BeantwoordenVerwijderen