Teller

vrijdag 15 november 2013

15112013

De gemeente Menterwolde houdt voorlopig drie zwembaden las ik in het DvhN. De gemeenteraad van besloot gisteravond eenmalig 60.000 euro beschikbaar te stellen aan hotel Van der Valk in Zuidbroek voor het openhouden van het wedstrijdbad. De Dorpscoöperatie Meeden krijgt, ook eenmalig, 45000 euro ter ondersteuning van de exploitatie van zwembad De Kolck. Of het tenslotte uit kan om het D.G. Van Noortbad in Muntendam in de benen te houden, is nog punt van onderzoek. De fracties gaven het college tijdens de begrotingsvergadering de opdracht om samen met de gebruikers en de dorpsraad van Muntendam te bekijken wat de mogelijkheden zijn om enerzijds te bezuinigen en anderzijds het bad in stand te houden. Het Huis van de Sport en de zwembond KNZB doen ook onderzoek naar de toekomst van het zwemwater in Menterwolde. Alle toezeggingen zijn nadrukkelijk bedoeld voor een jaar.Dat betekent dat de raad volgend jaar weer om tafel moet over financiële steun voor de zwembaden.


Appie denkt: Volgend jaar Maart zijn er verkiezingen dus worden er geen beslissingen genomen die direct pijn doen. Ik denk dat alle partijen wel weten dat er geen drie zwembaden in de been kunnen worden gehouden, maar in Maart zijn er verkiezingen dus stellen we het nog een jaartje uit. Daarmee wordt onnodig veel geld over de balk gegooid. Dat is een nadeel van de democratie zoals wij die kennen, kool en de geit worden gespaard voor de stemmen. Nu geen langdurige verbintenis aangaan met Van der Valk, loop je het risico dat het in de toekomst niet meer kan. En dan?

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de stoeltje-dans om het v d Valk zwembad is ten einde.Het zal wel bij het spel horen dat v d Valk zijn poot stijf houdt, en uit eindelijk zijn zin krijgt.Ben ik tegen het zwembad? Nee, wel over de manier waarop het van jaar op jaar gaat. De voorzitter van de raad had het over een overheid die nogal wispelturig is, als ja dat al weet, neem het dan niet over.
    Want het gaat niet alleen om het zwembad maar vele andere organisatie in de gemeente die subsidie kregen en nu te horen kregen dat de subsidie kraan dicht gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsjongejonge, maar twee reacties vandaag hier. Heb ook wel meegemaakt dat het er minsten tig maal zoveel op een dag waren.

    Enfin. Heb een oude spaarpot uit Zuidbroek op de kop getikt. Heeft iemand nog herinneringen aan de Nutsspaarbank daar? Deze moet na 1965 samengegaan zijn met die van Noordbroek, terwijl hun combi met de Nutsspaarbank Groningen per 1 januari 1970 opging in de Bondsspaarbank:
    Voor de spaarpot zie:
    http://groninganus.wordpress.com/2013/11/13/spaarpotterij/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn eerste spaarpot was er ook zo één. Eens per jaar, op wereldspaardag??, togen we naar de bank. De bankmedewerker had de sleutel, opende het spaarpotje en schreef het totaalbedrag handmatig bij in het spaarbankboekje.

      Een geweldig systeem om te leren sparen.

      Over de reacties vandaag: misschien dat iedereen -net als ik- de beperkte houdbaarheid van het huidige besluit inziet en daarom maar doorgaat met dagelijkse werkzaamheden nu de lucht even geklaart is. Wordt vervolgd zeg maar.

      Verwijderen
  3. Stom toeval, en daarom valt het op. Door een foto van Meijco van Velzen uit Wedde kwam ik er gisteren achter dat Het Nut, de Maatschappij tot Nut van het Algemeen, de moeder van de Nutsspaarbank, nog steeds bestaat. Behalve het zeer actieve departement in Bellingwolde bestaan er hier nog departementen in Meeden en Noordbroek: Departementen in Oost-Groningen

    BeantwoordenVerwijderen