Teller

zaterdag 16 november 2013

16112013

Ik zou veel willen zeggen bij het openen van de kroeg vandaag, maar willen is nog geen doen, dus laat ik het hierbij.

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.

    Als je in je eigen kroeg al niet meer kunt zeggen wat je wilt.....


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, Appie maak van je hart geen moordkuil en gooi het maar in de groep. Ander onderwerp: Ook deze ochtend is het grijs en mistig. En dan verbaast het me dat er medeweggebruikers zijn die ver door de mist kunnen zie of er een tegenligger aankomt of niet.Zoals gisteravond op de Tussenklappen, ik noem ze zelfmoord piloten.Of en dat is ook een optie, dat je bij het ouder worden de diepte niet meer ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, vandaar dat ik meestal gewoon goedemorgen zeg :).
    Terug komen op gisteren? Nee gewoon geen zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Willen willen is nog geen doen...
    maar willen en doen is min of meer het zelfde...
    zij het dat slagen van het willen bij het doen niet altijd is gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ab,
      zou willen impliceert een voorwaarde...
      eerst als die voorwaarde vervuld ontstaat de mogelijkheid wat wenselijk was/is om te zetten in daden.
      Blijkbaar is aan de voorwaarden voor jou om het willen willen om te zetten in willen (=doen) in onvldoende mate voldaan...;
      Dus Ab wat zouden we eraan hebben kunnen doen?
      Zouden...,
      immers ongedane zaken nemen zomin keer als gedane, zij het dat je herhaling van het voorvallen of het juist niet voorvallen mogelijk kan voorkomen...,
      vandaar de vraag?

      Verwijderen
    2. SiKo, juist het niet reageren van de vele bezoekers die gisteren zijn geweest, daar had ik iets over willen zeggen. Via DM's in Twitter kreeg ik van enkelen bericht dat ze het met mij eens waren, maar dat om verschillende redenen niet aan de toog, noch op Twitter kenbaar (konden) maakten. Ik kan mij daarbij wel iets voorstellen, heb dat ook aan hen bericht, maar jammer is het wel. Voor Appie is het iets makkelijker om een mening te geven, dan voor sommige anderen om uiteenlopende redenen. Wel is het spijtig, want het gaat hier om de discussie, daarvoor is een kleine acht jaar geleden deze kroeg geopend als een laagdrempeliger alternatief voor MKB dat helaas ook ter ziele is door het failliet van weblog.nl.

      Verwijderen
    3. Tja, als je elders kwettert moet je niet vreemd opkijken dat men hier de bek niet meer opentrekt.

      Verwijderen
  5. geDAGte

    zo, de Sint gaat echt binnen,
    net als het kind bij ons van binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan me nog goed herinneren, dat de sint een goed hart heeft voor kinderen.

      Verwijderen
  6. Als je kijken wilt dat mag natuurlijk, weer iets van Niburu.
    .

    Zwitserland overweegt iedereen 2000 euro per maand te geven
    zaterdag, 16 november 2013 12:17 geplaatst in:
    Financieel
    PDF Afdrukken E-mail
    Zwitserland overweegt iedereen 2000 euro per maand te gevenDe burgercommissie Grundeindkommen (basisinkomen) heeft in Zwitserland een voorstel gedaan om iedere burger een onvoorwaardelijk inkomen van 2500 frank (iets meer dan 2000 euro) te geven.
    Vorige maand werd een berg van acht miljoen stuivers gedumpt voor het parlementsgebouw in Bern om aandacht te vragen voor het basisinkomen.
    Het plan is onderdeel van een aantal voorstellen die te maken hebben met de onvrede over de economische ongelijkheid. Eerder werd gestemd over een beperking van de topsalarissen bij grote Zwitserse bedrijven. Deze maand wordt een referendum gehouden over het 1:12-initiatief, waardoor een bestuurder nog maximaal 12 keer het laagste salaris binnen het bedrijf mag verdienen.
    Betekenisvoller leven
    “Andere intiatieven proberen een pleister te plakken op een ouderwets systeem,” legt Daniel Straub, één van de bedenkers van het initiatief, uit. “Het is tijd om menselijke arbeid en inkomen deels van elkaar los te koppelen.”
    Volgens Straub kan de vrijheid die een basisinkomen met zich meebrengt leiden tot een betekenisvoller leven. Het is nog niet bekend wanneer er over het plan zal worden gestemd. Veel experts denken dat het voorstel met een grote meerderheid zal worden weggestemd.
    Armoede
    Een dergelijk plan brengt hoge kosten met zich mee en ook speelt de vraag of mensen nog wel gaan werken als ze een onvoorwaardelijk inkomen krijgen. Aan de andere kant veegt het plan in één klap de armoede van de baan.
    Kleinschalige experimenten suggereren dat een basisinkomen wel eens heel positief zou kunnen werken. In de jaren zeventig kregen de inwoners van een klein stadje in Canada een minimum inkomen. De resultaten waren interessant: de armoede verdween, meer mensen maakten de middelbare school af en het ziekenhuisbezoek ging omlaag. “Als je een dergelijk sociaal programma invoert, veranderen de maatschappelijke waarden,” aldus dr. Evelyn Forget van de Universiteit van Manitoba.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Nedreland hebben we deze situatie feitelijk jaren geahd...,
      en zijn we nu bezig e.e.a. af te bouwen omdat het volgens sommigen voor sommigen een reden was nooit meer een pot te hoeven uitsteken omdat zij daar recht op meenden te hebben, waar de eersten van mening zijn dat voor niets de zon op gaat en men dus niet op kosten van de gemeenschap zich kon wanen inomdat hen alsware zijn in Kockange waar de gebraden haantjes hen de bek/mond in zouden vliegen zodra men deze daartoe zou willen openen.
      Blijkbaar ligt Zwitserland nu weer iets dichter bij de Rijstebrijberg dan Nederland.

      Verwijderen
    2. Velen van ons SiKo zijn groot geworden met de gedachte dat Vadertje Staat wel voor ons zal zorgen. Helaas de bomen niet tot aan de hemel, alleen de juppy's van de jaren eind 70 en 80 deden er nog een schepje boven op. Geld was geen probleem, komen we tekort, dan lenen we toch wat. En de geld machines drukten maar biljetten, alles kwam toch wel weer goed. Deze zelfde juppy's regeren nu!
      Geen wonder dat het verlammend werkt

      Verwijderen