Teller

vrijdag 3 januari 2014

03012014

Eerst 11, toen 3 en daarna?

19 opmerkingen:

  1. geDAGte

    als de wens de vader van de gedachte is,
    wie zal haar dan baren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De moeder aller uitvindingen?

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Een uitvinding...
      veronderstelt een vondst te zijn...;
      Gevonden wordt slechts dat wat er al is...,
      zij het dat dan meestal eerst 'ontdekt' moet worden...,
      hetgeen weer veronderstelt dat het ontdekte vooreerst nog 'bedekt' was...,
      waarvoor het soms nodig is uit te vinden hoe het te 'ontdekken'.

      Maar iets wat wordt gevaderd...,
      dat wordt geschapen en vormgegeven...,
      met het baren wordt het resultaat worden ontdekt...,
      hoe dat baren in z'n werk gaat is een kwestie van ervaren...,
      moet door sommigen wellicht eerst nog worden uitgevogeld...,
      maar dat de vormgever/vormgeefster niet nog dient uit te vinden...

      Verwijderen
  2. Goedemorgen,wie zal haar dan baren? Anno 14 geeft het al aan, daar zal er een vrouwelijk wezen bij te pas komen.We kunnen heel wat creëren,maar hier komt de wet van de oeroude traditie om de hoek kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel eens van slakken (hermaphrodieten) gehoord?
      En voor wie nog verder kijkt...,
      amoeben en andere eencelligen zijn volkomen eenkennig/eenkunnig.

      Verwijderen
    2. maar kunnen ook weinig. Vrouwen roepen dat ze kunnen multi-tasken en mannen? Ach, we laten hun woorden het ene oor in, het andere oor uitgaan, filteren die informatie op sleutelwoorden en geven een reactie die kan variëren van een kort mmm tot een uitgebreid antwoord. Waar de vrouw dan meestal weinig mee kan :)

      Verwijderen
  3. Over baren gesproken: De afgelopen week heb ik veel mensen van de politiek gesproken, en dan blijkt dat het geesten kindje van minister Plasterk wat ondergeschoven blijkt te zijn. Niemand van deze partijen weet met wie en wat de gemeentelijke herindeling ons brengen zal. Je hoort alleen maar holle klanken, waar weinig houvast aan te vinden is. Wie helpt mij uit de droom? Wordt het kindje straks met het badwater weggegooid, of blijkt het toch wel levens vatbaar te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, Appie het volgende gaat door mijn gedachten waarom van 11 naar 3.
    Henk zit op de kanarieeilanden verplicht om een x aantal boeken te lezen, TOM kijkt vanaf z;n gallery naar IL Divo ,VB zit zich zot te solliciteren naar een baan wat af is genomen door een Pool en vul de rest maar in zou ik zeggen.
    Zoals gewoonlijk heb ik het te druk Wim had gisteren gelijk wat je zoal kunt doen met de eurotjes, ik zou gisteren nog iets zeggen wat ik in m'n tuin had gevonden ik had geprobeerd via twitter maar dit is niet gelukt door mijn onkunde het was in ieder geval een Chinese luchtballon in de coniferen achter m'n huis.
    Maar nu ook weer ik moet afbreken, want de boas zien centn ben nait van blik .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar denken jullie dat het begrip "baarlijke nonsens" vandaan komt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Baarlijk:

      baarlijk bn. ‘zich onbedekt vertonend; puur, klinkklaar’

      Middel-Nederlans: die duuel barlike ‘de duivel die zich openlijk vertoont’ [1291-1300; CG II, Wiss.]; vnnl. baarlyk ‘overduidelijk’ [1642; WNT].

      Met het achtervoegsel → -lijk afgeleid van → baar 5.
      Oud-Saksisch: bar(a)līco ‘openlijk’; Oud-HoogDuits: barlīhho; Oud-Fries: be(a)rlik; Oud-Engels. bærlīce.

      Het woord komt alleen voor in uitdrukkingen als de baarlijke duivel, baarlijke onzin of nonsens.

      Verwijderen
    2. Barenswee, barenszee, baren: Des duivelsch dus :s
      Hoewel het baren en onbedekt vertonen wel een beetje met elkaar van doen hebben al zij het beperkt in sommige culturen en tijden. Ach, laat mij maar baarlijke nonsens uittypen...

      Verwijderen
  6. Morgen viert het peerd de overgang naar het achtste bestaansjaar. Zeven jaren afgerond, maar helaas verworden van politieke aanjager tot een koffiemachine.

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. JP, laat ik nu denken dat er acht jaar afgerond zijn, maar ik heb natuurlijk op een andere school gezeten dan jij. :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet nog even wennen aan 2014 ;{ Je hebt volgens mij gelijk en ik niet. Goed begin van het jaar dus...

      Verwijderen
  8. Oké JP je hebt gelijk dat het op een koffiemachine gaat lijken, maar ik ben eventjes vrij dus kom ik met de volgende vragen.
    Wat moeten wij met de minister Henk Kamp? zijn gang laten gaan met al zijn loze beloftes? dacht ik niet volgens mij moet er een soort opstand komen echt nú heeft hij genoeg beloofd en nu zou ik heel graag resultaten willen zien.
    Kijk alleen na al die aardbevingen wat er in 2013 is gebeurt. Ik weet niet of jullie de rtv noord beluisteren ik wel en hoor dat er nog verschrikkelijk veel mensen wachten op hun Euro's.
    Tweede zou ik even over Aldel hebben hoe komt dat deze bedrijf failliet is verklaard heb ik een hab en snap van meegekregen.
    Hoe is het mogelijk wij zitten in de eu toch? waarom kan Duitsland veel goedkopere stroom leveren als Nederland......, want wij zijn toch één met de eu?
    Als ik kijk naar wat het gaat kosten voor de 800 mensen die ontslagen zijn 800 x € 1500,00 x 24 mnd.dan kom ik uit op € 28,8 miljoen euro's.....en dit terwijl wij met onze blote gat op een gasbel zitten waar de "profiteurs' hun rijk mee rekenen? in plaatst dat ze zeggen dat ze de overbrugging van Adel gaan redden?
    Nee fout dit doen ze niet........
    Zoals ik het zie gaat het hun gewoon om ikke ikke ikke en de rest kan stikke.

    En dit roept om en voor opstand, met z'n allen kunnen wij een vuist maken.


    En zo is't en echt nait aans.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Chris, het is triest voor de 400 werknemers van Aldel, de mensen die direct van hen afhankelijk zijn en toeleveranciers en middenstanders in en rond Delfzijl.
    Maar Aldel was, is en wordt niet winstgevend. Waarschijnlijk zelfs niet als ze de elektriciteit voor dezelfde prijs als in Duitsland krijgen. Zie het verhaal van SiKo eergisteren. Overigens lijkt het me onzin om een kabel door de Eems te leggen voor goedkope stroom. De netten zijn al gekoppeld en de centrales en windmolens in Eemshaven en Delfzijl kunnen genoeg leveren. Als iemand voorstelt om een benzineleiding naar Duitsland te leggen omdat daar de benzine goedkoper is, verklaren ze hem voor gek.
    De goedbedoelde voorstellen van jou, sommige partijen en de vakbeweging om het geld van de uitkeringen te gebruiken om de werkgelegenheid bij Aldel te redden, gaan niet werken. Dan maak je van Aldel een sociale werkplaats en waar wij onze sociale werkplaatsen willen houden voor mensen die dat nodig hebben, wil de regering er juist vanaf.
    Maar er is wel een link tussen Aldel en het aardgas. Zonder het aardgas was er hier geen aluminiumfabriek gekomen. Dus ze hebben wel verwachtingen gewekt in 1964. Of je je daar 50 jaar later nog op kunt beroepen, lijkt me twijfelachtig. Maar zeker nu je ook niet meer weg kunt omdat door datzelfde aardgas je huis onverkoopbaar is, moet er wel iets gebeuren. Betalen van de schade en financiële hulp bij verhuizing lijkt me wel het minste. Maar van Oost-Groningen weer een bloeiende, bedrijvige regio te maken, dat moeten we niet aan Den Haag overlaten.

    BeantwoordenVerwijderen