Teller

maandag 13 januari 2014

13012014

Via de mail mocht ik de complete lijst ontvangen van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen, die in Maart worden gehouden.


1. Lian Veenstra Zuidbroek
2. Vincent Buffinga Meeden
3. Janneke Hetebrij Noordbroek
4. Roelf Swarts Muntendam
5. Danny van der Laan Meeden
6. Joyce Veendorp Zuidbroek
7. Geert van der Laan Meeden
8. Reinder Hovinga Zuidbroek
9. Fokko van der Schuur Meeden
10. Rita Jansen Zuidbroek
11. Jelle Veenstra Zuidbroek
12. Frits Kor Meeden

32 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de SP lijst verrast mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. omdat het speelveld zo veranderd is!

      Verwijderen
    2. Wim Ik kan je niet helemaal volgen geloof ik.

      Verwijderen
    3. Ik denk dat ik Wim wel begrijp met verrast, omdat de sterke groep in 2006 bewust of onbewust door midden is gebroken en dit tot mijn spijt....., want als zij één waren gebleven dan hadden ze veel groter kunnen zijn.

      Maar gelukkig kan een mens zich veranderen.

      Ëénheid maakt altijd een macht.

      Verwijderen
  2. Goede morgen. Veel mensen die ik ken op de lijst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!

    Appie, komt er weer een wedstrijd: Voorspel de zetelverdeling :)

    Mazzels en de heul veul mojs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. kan best leuk worden met oa nieuwe partij van jan velthuis erbij, wat voor effect zal het vertrek van matty als wethouder hebben op de kiezers, interressant....

      Verwijderen
  4. Goedemorgen. Inderdaad veel bekende namen, opvallende nieuwkomers en opvallende wegblijvers. Lokale politiek is schijnbaar meer in beweging dan in voorbije decennia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmiddag...

    wegblijven heeft vaak ook redenen, jan....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. VB, mooie lijst misschien wel, maar een goede? Die nummer 2 staat die niet veel te hoog? :)

    JP, quiz kan altijd natuurlijk, maar Maart is nog een eind weg. Zijn altijd weinig die het goed hebben, want iedereen vult in wat ze hopen, niet wat ze denken. Op de kroegbaas na dan. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Appie Idd de nummer 2 staat veel te hoog dan val je ook hard als je valt.. Maar of het een goede lijst is dat mogen die kiezers zeggen op 19 Maart

    BeantwoordenVerwijderen
  8. VB, is nog een eind tot Maart, is nog geen poll, maar snap dat jij nieuwsgierig bent. Dus voor deze keer loop ik voor de poll en de troepen uit .... PvdA 4 SP 2 Velthuis 2 VVD 2 KM 1 GL 1 CDA 1 CU 1

    Kan er eentje naast zitten voor SP, VVD, KM, GL en misschien CDA, want je zult meegeteld hebben. Totaal 14 en er zijn 15 stoeltjes te verdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijst SP geef ik geen oordeel over. Huidig fractievoorzitter SP staat niet op de lijst, terwijl ik in een gesprek met Bloempje kreeg te horen dat ze niet weer in de raad wilde maar wel op de lijst zou staan. Bloempje geniet als Bloem en als fractievoorzitter een bepaalde bekendheid en het is volgens mij dan ook niet verstandig, maar Bloempie zal haar keuze vast herzien hebben.. ik mis trouwens ook een oud wethouder van de PvdA, of heeft die zich inmiddels aangesloten bij een partij waar hij wethouder zou kunnen worden:) , Over bekendheid gesproken ruil eventueel nummer 2 voor nummer 10.Alle gekheid op een stokje:) SP veel succes gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Henk jij zegt wat mijn gedachten zijn van 10 naar 2, maar of het verstandig zal zijn........, denk ik van niet :), maar VB zal het ongetwijfeld goed doen.

      Verwijderen
  10. Voor de lol en dus niet alvast voor de ballen:
    PvdA: 2
    Lijst Velthuis: 4
    SP: 1
    GL: 1
    KM: 1
    VVD: 4
    CDA: 1
    CU: 1

    Maar het is nog te vroeg!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nanno, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je blijft me een jaartje voor, maar hoop dat je dat nog vele jaren blijft doen. Plezierige avond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nanno ook van deze kant gefeliciteerd, op weg naar het getal 7!

      Verwijderen
  12. Roskam, dankjewel. Ik wens het ons graag toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Even iets anders Appie want er gebeuren meer dingen. Ik probeer me het maar even voor te stellen. Je man werkt bij de politie en komt met de kerstdagen of een paar dagen daarvoor thuis met bambi hertjes vlees. Toch al geen verpot bij politie agenten thuis, het mens natuurlijk dolgelukkig om met de kerstdagen iets exclusief op tafel te kunnen zetten. Op de vraag van de echtgenote van de agent hoe hij aan het vlees komt vertelt hij een wazig verhaal dat het diertje is aangereden door een auto op de A7 en dat hij toevallig net passeerde toen het beestje aan het dood gaan was. Tot ze gisteren op het internet kon lezen dat waarschijnlijk een agent van politie een bambi hertje in de bloei van zijn/haar leven heeft doodgeschoten. Totaal onschuldig. Ze ziet de prachtige foto,s van een lief bambi hertje wat samen met een koe loopt te grazen, mooier kan de natuur niet zijn. En dat heeft haar man kapot gemaakt. Gisteren las ze dat haar man waarschijnlijk het diertje brut heeft doodgeschoten, en dat zij samen met haar man waarschijnlijk het diertje hebben opgepeuzeld met de kerst. Die eet nooit geen hertjesvlees weer. TOM.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet ervan TOM, want deze artikel heb ik naar rtv-noord gestuurd en naar de web-site van dedierenambulance .......

      Verdwaald damhertje doodgeschoten op Trimunt. Waarom……..?
      Geplaatst op 10 januari 2014

      Verdwaald damhertje doodgeschoten op Trimunt. Waarom……..?
      Een verdwaald damhertje had na de storm van vorig jaar oktober zijn heil gezocht bij een groepje reeen. Enkele dagen later stond het damhertje echter bij een kudde pinken. Waarschijnlijk omdat het door de reeen was verstoten. Wanneer de eigenaar de pinken verplaatste, ging het hertje vrolijk mee. Wanneer de pinken op stal zouden gaan, wilde de eigenaar van de pinken ook onderdak verschaffen aan het hertje. Vele wandelaars en fietsers genoten van dit tafereel. Voor de zekerheid werd ook kontakt gezocht met het hertenkamp in Surhuisterveen.

      Echter op de avond van 9 december vorig jaar, hoorde men plotseling schoten. Een eindje verder stond een politieauto, met daarin twee agenten. Het hertje dat nog steeds tussen de kudde pinken rondscharrelde werd zonder pardon doodgeschoten. Waarom toch deze actie, terwijl er zoveel inspanningen waren gedaan om het hertje ergens anders een goed onderdak te verschaffen. Slechts twee dagen later gingen de pinken op stal en had het kleine hertje ook kunnen worden gered!

      Foto's: Roberto Braam


      http://www.112marum.nl/verdwaal-damhertje-doodgeschoten-waarom/

      Verwijderen
  14. lijst:
    PvdA 4
    VVD 2
    KM 2
    SP 2
    GrL 2
    GM 2
    CDA 1
    of kleine wijziging, wanneer ChU de restzetel ook dit keer krijgt, maar ten koste van?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nanno van harte gefeliciteerd.Jan R.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Er zijn veel mensen aan de politiek gestorven, doch slechts weinig politici.

    Cees Buddingh.

    " En dij t langst leeft, het d'haile boudel."

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De verkiezingscampagne moet natuulijk nog beginnen, maar zoals ik er nu tegenaan kijk:

    PvdA - 4
    VVD - 3
    KM - 2
    GL - 1
    SP - 2
    GM - 1
    CDA - 2

    BeantwoordenVerwijderen
  18. PvdA - 4
    VVD - 3
    KM - 1
    GL - 1
    SP - 2
    CDA - 1
    CU - 1
    GM - 2

    BeantwoordenVerwijderen