Teller

vrijdag 5 juni 2015

05062015

De politiek in Menterwolde staat overwegend positief tegenover de komst van een grote stikstoffabriek in de Tussenklappenpolder bij Zuidbroek. Dat bleek gisteravond, toen de Gasunie tekst en uitleg gaf in het gemeentehuis. De nieuwe fabriek omvat onder meer drie torens van 50 meter hoog. De installatie staat op minimaal 750 meter van bebouwing. Omwonenden zullen weinig last hebben van de nieuwe installatie, volgens de Gasunie. De fabriek maakt niet meer geluid dan een koelkast in de huiskamer.
Ook was er gisteravond nog een lichte aardbeving in Zuidbroek om 22.11 uur van 1.0 op de Schaal van Richter.

14 opmerkingen:

  1. Vandaag is er een staking bij de middelgrote bedrijven in de metaal in en rond onze omgeving.
    Ik ben nooit geen voorstander geweest om te staken, het zet de onderlinge verhoudingen in het bedrijf onder druk. Zeker als je in een dienstverlenend bedrijf werkt is staken geen must.
    Hoewel ik mij kan voorstellen dat na jaren bevriezing van de lonen het nu tijd is voor een beetje meer lucht. Zeker ook als er aan de top er lonen worden uitbetaald die niet in verhouding staan tot hun prestaties..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, een koelkast in de huiskamer?
    Niet om lullig te doen, maar ik ben blij dat de koelkast in de keuken staat te zoemen en niet in de kamer. En op welke afstand hoor je die zoem van de stikstoffabriek? Op 10 meter, 100 meter of op de grens van 750 meter?

    John had gelijk gisteravond, 1.0 op de schaal van Richter:
    http://www.menterwolde.info/nieuws/zuidbroek/lichte-aardbeving-in-zuidbroek:-1.0-op-de-schaal-van-richter/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die 1.0 voelde trouwens alsof in één van de slaapkamers iemand met het hoofd tegen de muur viel. Om ook dat even plastisch uit te drukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan zou ik die muren van de slaapkamer de komende tijd maar eens goed inspecteren op 'zettingsschade'.

      Verwijderen
  4. Ik hoop niet dat de provincie hiervoor dan nog een bestemmingsplan moet gaan wijzigen, want dan heb ik al een idee van de uitslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmorgen....

    idd jan,als ik mijn koelkast hoor, hoef ik die ook niet in de woonkamer, zo'n ding maakt best herrie af en toe...
    heb ook de aardbeving gemerkt, hoorden een bonk..he, wat was dat? maar even om het huis heen lopen. hebben al iemand gehad, maar die zei dat alle schades (mn de nieuwen die ik gemeld had 'normaal'ook zouden ontstaan, maar dat we wel moesten blijven controleren, hij kwam met alle plezier nog een keer terug....tja, wat moet je daar nu mee....)
    net als dat onderzoek destijds van de klinkers, wel onderzoek, maar nooit iets van gehoord wat eruit kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. las nog even paar dagen terug, mn over de windmolens.
    vind de borden ook not-done. actie voeren heb ik geen moeite mee, dat moet kunnen.
    deel de mening met frans waar hij zegt dat het protest groot is tegen windmolens , maar 'men' zich helemaal geen zorgen maakte om de verdubbeling van de n33 (heb ik mij ook over verbaast), want fijnstof oa is niet zo goed voor je luchtwegen en het lawaai. peter probeert zuidbroek te betrekken door aan te geven dat ze ook dicht bij zuidbroek komen, ik als zuidbroekster heb er geen moeite mee.
    zoals siko ook al aangaf over LFG, dat is er niet alleen door windmolens, je hebt er bijna geen idee van hoeveel lawaai er om je hoofd is. ik merkt dat bv op mijn werk, wanneer we een noodstroomtest hebben, om 16:00 uur valt alle stroom uit: heerlijk, wat een rust! wat staat er bij ons aan? pc's, lampen, apparatuur, helemaal geen extreme apparatuur, maar wat een rust wanneer dat uit valt, terwijl je het eigenlijk gevoelsmatig niet hoort wanneer het aanstaat, pas wanneer het uitvalt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blommeke,
      hoewel ik denk dat Frans het wel met m'n gedachte over de N33 m.b.t LFG/fijnstof eens zal zijn...,
      moest je hem wellicht toch maar geen woorden in de schoenen schuiven die slechts ternauwernood nog in de mijne pasten voor ik ze er met m'n toetsenbord uitwerkte.

      Frans had wel nog wat zinnigs te zeggen over het mogelijk minder doordachte gedachtengoed dat sommigen delen met ene Pé Lange.

      Verwijderen
  7. Gisteren een bevinkje, vandaag de stoppen erdoor vanwege blikseminslag. Ziggo is dood.Geen tv en geen internet. Elektra doet het wel weer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hebben anderen problemen met ziggo in zuidbroek?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Ziggo...,
      analoge TV...,
      reutelt hier gewoon gezellig op de achtergrond...;
      Maar buiten is het pikkedonker zonder (werkende) straatverlichting.

      Jammer dat het zo bewolkt is...,
      anders had je nu zonder al dat extra strooilicht eens echt een prachtige sterrenhemel kunnen zien.
      Suggestie voor de weergoden bij een volgende gelegenheid:
      Blikseminslag in de straatverlichtingsverdeelkast bij wolkenloze / onbedekte nachtelijke hemel. Zou dan zoiets zijn als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel.

      Verwijderen