Teller

donderdag 11 juni 2015

11062015

De zon schijnt, het gaat weer een mooie dag worden. De krant doorgebladerd en het artikel gelezen over oud-Noordbroekster Gerard Beukema die burgemeester van Delfzijl gaat worden.

17 opmerkingen:

  1. Mogguh lui!

    Vandaag is mijn auto aan de beurt. Klinkt als een vette V8 en da's niet de bedoeling. Er ligt een uitlaat met mijn kenteken er op, dus als dat het probleem is...
    Wel raar: De eerste, originele (!) uitlaat ging bijna 10 jaar, 600.000 kilometer mee. Dit wordt de vierde sinds 2005 en maar 350.000 kilometer. Alles "origineel" volvo.
    Ach ja..

    Wens ieder een paar zonnige, genietvolle dagen. Ik "mag" morgen naar een congres. Met 30 graden in de schaduw :(

    Mazzels, moj en de balluh!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen, dat is wel heel uitzonderlijk JP,600.000 km met de zelfde uitlaat en 10 jaar oud. Ik denk niet dat de Volvo's van vandaag dat halen. Dat deze oude serie Volvo's de miljoen kilometers halen met de zelfde motor is bekend.Succes!

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, wij wachten vandaag op de examenuitslag van ons middelste veulen. Ze stond er heel goed voor toen zij de examens inging en heeft deze waarschijnlijk ook goed gemaakt en en toch is het spannend. Ondertussen genieten we van een heerlijk zonnige dag! fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke dag vandaag, veel nagelbijtende ouders en jongeren vandaag! Maar mooi weer! Ik kan me nog herinneren dat mijn twee oudsten in Borgerswold hebben gewacht met hun klasgenoten! Niet thuis in de stress, maar gewoon lekker op het strand liggend...wel mobiele telefoon mee uiteraard! Vanavond de Raadscommissie over de kadernota.

    Locatiegegevens vergadering

    Plaats: raadszaal Menterwolde
    Tijd: 20:00
    Voorzitter: C.J.H. Ubels

    Gezien het belang van het onderwerp Kadernota wordt de kring van aanwezigen vergroot. De raadsleden die geen zitting hebben in de raadscommissie zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan de beraadslagingen.



    AGENDAPUNTEN:
    1 Opening
    2 Vaststelling agenda
    Bijgevoegde documenten
    comm-agenda-11-06-2015.pdfpdf(7,92 KB)
    3Spreekrecht burgers
    4Kadernota 2016
    Bijgevoegde documenten
    raadsbrief verlieswaarschuwing kadernota.pdfpdf(525 KB)
    Kadernota 2015 (def versie 31 mrt).pdfpdf(1020,76 KB)

    5 Sluiting

    Vandaag hebben wij een rustdag ingelast bij de avondvierdaagse...hebben er al drie dagen opzitten, heerlijk wandel weer!
    Hele fijne dag gewenst allen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank voor het plaatsen van de agenda Anja!

    Even nog dit: ik heb nu een aantal malen van bezoekers van de commissievergadering de vraag gehad wat de mogelijkheden zijn om als niet-commissielid vragen te stellen.

    Dat is volgens het reglement van orde ad-hoc niet mogelijk!

    Wat wel mogelijk is, is het gebruik maken van het spreekrecht.

    Geadviseerd wordt dit vooraf telefonisch of schriftelijk te melden aan de griffier, mevr. Paula Grit.

    (Uit het door de raad vastgestelde reglement van orde)
    Het woord kan niet gevoerd worden over:
    - een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar en beroep openstaat of heeft opengestaan;
    - benoemingen, keuzes, voordrachten of aanbevelingen van personen;
    - een gedraging waarover een klacht ex artikel 9:1 van de algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

    Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken heeft bij elk agendapunt twee keer de gelegenheid het woord te voeren. De eerste keer direct bij het begin van de behandeling van het agendapunt, de tweede keer, als de voorzitter dat nodig vindt, in ieder geval nadat de commissieleden in eerste instantie aan het woord zijn geweest (de tweede keer ten hoogste drie minuten). In uitzonderingsgevallen, als de voorzitter dat nodig vindt, kunnen nog meer termijnen worden toegestaan.

    De spreker voert het woord uitsluitend over het in behandeling zijnde agendapunt, nadat de voorzitter hem dit heeft verleend.

    Elke spreker voert hoogstens vijf minuten het woord en stopt met spreken, zodra de voorzitter hem op het verstrijken van zijn spreektijd wijst. (Ik geef dat over het algemeen zo'n 30 seconden voor het verstrijken van de tijd aan, de eindtijd wordt strikt aangehouden)

    De voorzitter is bevoegd in gevallen waarvan hij van mening is, dat de goede gang van zaken verstoord wordt, de spreektijd in te korten.

    Als daarvoor aanleiding is, kan de voorzitter of, op zijn verzoek, een lid van de commissie reageren op hetgeen door de spreker is gezegd. In dat geval kan de spreker in tweede instantie het woord voeren, echter niet langer dan drie minuten.

    Als een spreker beledigende woorden of gebaren, tegen wie dan ook, bezigt, wordt hij door de voorzitter tot de orde geroepen en het recht van spreken ontzegd.

    Het spreekrecht dient zich te beperken tot een relevante bijdrage, dit ter beoordeling van de voorzitter.

    Een spreker die bij herhaling de orde, dan wel de geregelde gang van zaken verstoord, kan het recht van spreken worden ontzegd voor ten minste drie aansluitende vergaderingen, dit ter beoordeling van de meerderheid van de commissie.

    Dan nog dit: we houden voor het spreekrecht een maximum tijdsduur van 30 minuten aan. Dit brengt met zich mee dat, indien zich meer dan 5 insprekers melden, de spreektijd wordt ingekort naar 3 minuten per spreker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook hier een zekere spanning, aangezien er gewacht wordt op de uitslag van het examen van de jongste...
    Ze is lichtelijk negatief, maar vooral nogal een drama-queen, dus we hopen op het beste.
    Inmiddels is de N-normering binnen en dat klinkt positief (economie +1.8 punt).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. spannend! We gaan er dan maar vanuit dat het lukt! Succes met de spanning! Kan met nog goed heugen dat ik twee tegelijk in de examenklas had. En dat dan opa's en oma's gaan bellen, of ze al wat gehoord hadden, juist in de tijd dat de gezakten gebeld zouden worden..tjonge wat een zenuwslopende dag was dat haha

      Verwijderen
    2. Opa's en oma's hebben instructie vandaag niet te bellen....

      Verwijderen
    3. Heel verstandig, houden ze zich eraan???

      Verwijderen
    4. We hebben de cijferlijst net opgehaald uit Veendam. Geen enkele onvoldoende! Vakken die twijfelachtig waren zijn dus zelfs nog opgehaald. Geslaagd met een gemiddeld cijfer 6.9!
      Daarmee zijn beide dochters qua schoolprestaties hun ouders officieel gepasseerd.
      We zijn blij en trots als een pauwenfamilie.

      Verwijderen
  6. Volgens mij is het spreekrecht 3 minuten Chris...klein detail...maar wel belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het meedenken Anja, maar ik moet je melden dat de eerste termijn van het spreekrecht echt 5 minuten is. Een eventuele tweede termijn duurt 3 minuten, en vind plaats na de eerste termijn van de commissie. (Indien de voorzitter hier aanleiding voor ziet)

      Verwijderen
  7. Vorige vergadering werd toch echt tegen een spreker gezegd, 3 minuten..vandaar dat ik het zei!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De raadsvergadering heeft een eigen rvo en daar is het maximum gesteld op drie minuten per spreker met een maximum van twintig minuten. Dit is echter altijd onderhevig aan het oordeel van de voorzitter.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het prima! Haha, vijf of drie minuten...voor een spreker is vijf minuten beter! Mijn mening!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo de Audi A6 is terug gebracht naar de Garage wat was afgesproken....13.00u. erachter aan gebeld of men ook wist waar de Audi stond een beetje vaag verhaal die zal wel in Maastricht staan maar hij komt niet eerder als Morgen en anders wordt het Maandag dat hij op de opgeven locatie is.

    Is oké maar wel jammer van al dat wasgoed in de 4 vuilniszakken toch? Ja het is niet anders,... huh dit zeg ik normaal altijd :-)

    Maar goed toen ik automaterialen moest afleveren, hé een gele vrachtauto en mijn auto staat erop? Ik zei nog tegen de chauffeur ik dacht morgen of maandag toch? ach maakt ook niets uit hij is er en hier mijn dank is ook bijzonder groot !

    BeantwoordenVerwijderen