Teller

maandag 22 juni 2015

22062015

Zal mij benieuwen wat vandaag zal brengen, op het werk, maar ook hier aan de bar. Ik laat mij verrassen.

35 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, juist deze verrassingselementen mis je als je op pensioen bent. Je moet ze opzoeken en uitdagen, anders begint het saai te worden. Ik zat altijd in de dienstverlening, waar het verrassingselement groot was en de uitdaging breek ik me tanden er op of niet. Vaak bleek het een eitje te zijn, hoewel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een nieuwe week, nieuwe kansen...het zonnetje schijnt nog...en mijn weekend was ondanks alles toch fantastisch! Dochterlief kwam gisteren met onze prachtige kleindochter Ayla en haar vriend langs..dan kan je weekend niet meer stuk toch? Deze week de Raadsvergadering verder voorbereiden voor donderdag. De Kadernota en de Voorjaarsnota staan op de agenda. We zullen ons best weer doen voor de inwoners van Menterwolde. Ik wens jullie allen een fijne week toe! Hopenlijk wat rust nu in de gemeente alhoewel ik daar nog niet zoveel vertrouwen in heb! Maar dat is een voorgevoel! Hoop voor de inwoners, dat ik er compleet naast zit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "...
      met onze prachtige kleindochter Ayla en haar vriend langs
      ..."


      Nou Anja...,
      die Ayla is er vroeg bij.
      ;-)

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Ja, zo worden er soms ongewild grappige zinnen gevormd. Zo las is gisteren ergens "vrouw bedreigt man tijdens gevecht met de dood". Ik denk dan prompt: arme man; Is hij al druk in gevecht met de dood, wordt hij ook nog eens bedreigd door een vrouw.

      Ik moet me dan inhouden om er geen reactie bij te plaatsen, want de schrijver en andere lezers zien de grap er niet altijd van in maar zien het als terechtzetten of muggenzifterij.

      Verwijderen
    4. Jan! Haar vader is haar grote vriend hahaha, Ik bedoelde uiteraard, dochterlief, haar vriend en kleindochter Ayla...het is maandagmorgen hoop dat je vergeeft !!

      Verwijderen
    5. Anja, het was SiKo die op jou bijdrage reageerde.
      Er valt ook niets te vergeven.

      Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en dat geldt hier ook. De een is spraakzaam, de ander zwijgt liever. De een is bedachtzaam, de ander overdenkt zijn/haar woorden goed. De een dringt zijn/haar mening op, de ander laat ruimte aan andere meningen.

      Maar we begrijpen -tot zekere hoogte- elkaar allemaal.

      Verwijderen
    6. Het is wel jammer dat je niet -zoals bij Facebook- achteraf nog kleine wijzigingen kunt doorvoeren. Hierboven had natuurlijk moeten staat "de ander laat ruimte voor andere meningen".

      Verwijderen
    7. Je hebt helemaal gelijk!!!! SiKo zie mijn opmerking bovenstaand! Nu wat beter wakker!! Fijne maandag!

      Verwijderen
    8. @Anja
      zalig zijn de slaperigen van geest...,
      want hun is het halve woord gegeven dat de goede verstaander benodigd maar niet altijd wil horen.

      Verwijderen
    9. Soms even te snel met typen! Zal het een volgende keer beter lezen alvorens te plaatsen! ;)

      Verwijderen
  3. Goedemorgen.

    Ik hoorde onze waarnemend burgemeester onlangs nog zeggen dat hij hier nu ruim drie maanden werkt en er is nog geen dag voorbij gegaan zónder verrassing. En dat hij al meer voor de kiezen heeft gehad in die korte periode dan menig burgemeester elders in zijn hele loopbaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. t'Is maar goed dat hij dat zo relativeren kan, menig heen had het bijltje er bij neer gelegd. Het zijn niet allen houthakkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik persoonlijk vind het schandalig, zoals deze groep op de man speelt!!!! Vind dat echt absurd! Dat je tegengeluid wilt laten horen prima, maar zo?? Nee, dat kan echt niet!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welke groep...,
      op welke man...
      en wat vind je niet kunnen?

      Verwijderen
  6. welkom in de wereld van tripartite dualisme

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En weer is er heibel in de tent. Welk hal moet worden afgebroken. Menterne of ruitershorn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik reageerde op de borden in Meeden over de BM...dat hij mijns inziens verkeerd wordt neergezet! Hij voert het besluit uit van onze raad...de molens op 2 km! Door Storm Meeden wordt hij nogal onderuit gehaald, met aannames! Dit vind ik op de man spelen en zeker niet terecht. Op de sporthallen wil ik een reactie geven, mensen voor stenen maar zonder stenen geen mensen! Ik hoop van harte dat er een goed uitkomst is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet helemaal juist Anja, hij voert geen besluit uit van de raad. als het gaat om molens op 2km. Hier kan de raad van alles van vinden maar simpelweg niet over besluiten. Overigens ben ik nog niet zo overtuigd dat de kritiek van Storm op de BM geheel onterecht is. Navraag bij diverse mensen leert dat er wel degelijke een peloton ME paraat stond. Voor alle duidelijkheid, de teksten op de borden komen niet van Storm maar van inwoners zelf. Ik heb gister een tape ontvangen waarop een gesprek te horen is tussen ambtenaren van EZ en actievoerders. Wat er gezegd is loog er niet om. Hierin word nadrukkelijk door de ambtenaren gezegd dat draagvlak absoluut geen rol speelt en ondergeschikt is aan het "doel". De crisis en herstelwet, is bewust aangewend om elke tegenstand te breken, dit word openlijk bevestigd door deze ambtenaren. Daarnaast word het proces van dialoog en informeren nog genoemd. Dit proces word omschreven als een noodzakelijke rituele dans.

      Verwijderen
    2. Ook jou partijgenoot Vos dramt in de kamer maar door en wil niet naar 2km afstand. Hij heeft letterlijk gezegd mensen moeten nu niet meer zeuren in 2020 moeten de doelstellingen gerealiseerd zijn.

      Verwijderen
    3. Mmmm, ik kan me een motie herinneren die Raadsbreed gesteund is!!!!

      Verwijderen
    4. De motie was enkel een signaal hoe wij als raad er over denken, de echte besluitvorming daar gaat de raad niet over. Bovendien is het stuitend om te horen hoe ambtenaren van EZ met de belangen van inwoners omgaan.

      Verwijderen
    5. Dat informatiebijeenkomsten zoals gepland in Meeden zijn slechts een farce. Een rituele dans zoals door ambtenaren omschreven.

      Verwijderen
    6. Zeker, maar vind je het niet een beetje flauw, om de landelijke politiek steeds te gebruiken om de regeringspartijen steeds onderuit te halen? Wij hebben als lokale politici aldoor tegen gestemd. (PvdA) wat wil je bereiken door iedere keer het landelijk beleid erbij te halen? Natuurlijk hebben wij niets over de plaatsing te zeggen, maar het gaat mij om het signaal! Die hebben we hier Raadsbreed gesteund. Trouwens, SP niet..die heeft altijd voor gestemd. Ook in de Provincie meerdere keren! Kortom...zullen we het daar eens over hebben? Wij hebben steeds dezelfde mening gehad. Zijn niet omgegaan en blijven achter onze visie staan...dat kun je lokaal van de SP niet zeggen!

      Verwijderen
    7. Even voor de duidelijkheid, ik doel op de stemmingen in de Raad voor of tegen windmolens!

      Verwijderen
    8. Anja, er is NOOIT sprake geweest van een stemming voor of tegen windmolens, simpelweg omdat dit niet aan de raad is. Waarom ik jou partijgenoot erbij betrek is omdat hij een cruciale rol in het dossier heeft, hij WIL niet anders. Ons standpunt over windmolens is overigens nooit anders geweest als nu, plannen moeten vanuit de bevolking gedragen worden en samen ket de bevolking ontwikkeld worden. Dat was de vorige raad ons standpunt en is nu nog zo. Maar ik daag je graag uit om aan te tonen dat er in de raad is gestemd over wel of geen windmolens.

      Verwijderen
    9. En dan heb ik het niet over moties maar over een raadsvoorstel

      Verwijderen
    10. Ik heb toch echt niet gedroomd hoor dat vorig raadslid voor windmolens gestemd heeft! Ik snap wat je bedoelt, maar je probeert onze fracties steeds in een kwaad daglicht te zetten doorvsteeds met allerlei onderwerpende landelijke politiek aan te halen...een aantal dingen zijn wij als lokale afdeling ook niet mee eens! Bewijzen jullie nu maar wat jullie in je verkiezingsprogramma lokaal beloofd hebben, dan doen wij ons ding. Nasr ik vind het ern zwaktebod om bij alles of voor ee verkiezingen te wijzen naar Provincie, en nu landelijk! Ik wordt daar toch wel een klein beetje moe van! Wij houden ons bezig met menterwolde, de inwoners, voorzieningen enz. Dit doen we nastreven en geweten..zoals we beloofd hebben! Je kunt ons niet betrappen op leugens enz kortom...

      Verwijderen
    11. @VB
      "...
      er is NOOIT sprake geweest van een stemming voor of tegen windmolens, simpelweg omdat dit niet aan de raad is
      ..."


      Wat je daar beweert klopt echt niet...
      er is in het verleden...,
      toen de Raad er nog echt wat over te zeggen had...,
      wel degelijk door de Raad over de wenselijkheid van Blaaswind-turbines gestemd.
      Destijds heeft de Raad in al haar (betrekkelijke) wijsheid o.a. besloten geen MER uit te laten voeren...;
      Dit in de kennelijke hoop/verwachting dat men zodoende defacto nimmer toestemming tot plaatsing hoefde te verlenen.

      Deze doorzichtige ontkenningstactiek/vertragingstactiek heeft ons gebracht waar we nu zijn beland:
      Jarenlang gemeentelijk NIMBY-getalm heeft het Rijk ertoe gebracht 'ons' (en andere gemeenten) de regie uit handen te nemen...
      en plaatsing af te dwingen daar waar de landelijke politiek die het meest op z'n plek vindt.

      Dat je daarmee NIMBY's hier geen plezier doet spreekt voor zich...,
      maar achteraf 'huilen' dat de Raad er nooit over heeft kunnen stemmen resulteert in krokodillentranen...;
      Men heeft de kans gehad en verkeken. Had men destijds wel een MER laten uitvoeren had het er wel eens heel anders uit kunnen zien als de Maidmer-bezwaren werkelijk hout hadden gesneden.

      Verwijderen
    12. idd, anja, als raadslid vd SP ben ik altijd voor de windmolens langs de N33 geweest.
      deze nieuwe variant echter (6) kan ook mijn goedkeuring niet krijgen :-(
      ben het geheel met siko eens, wanneer onze gemeente in het verleden meegewerkt had aan de MER had het anders kunnen lopen en was het niet opgelegd zoals nu vrijwel zonder inspraak.

      Verwijderen
  9. geDAGte

    wie zonder benen is,
    werpe de eerste steen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik dacht dat ik gestoord was AnnoVijftien. maar jij maakt het wel heel bont.

      Verwijderen