Teller

zondag 21 juni 2015

21062015



Niet geraden. Op de foto de T-splitsing van het Winschoterdiep en het A.G. Wildervanckkanaal aan de Trekweg bij Zuidbroek.

37 opmerkingen:

  1. Goedemorgen!

    Ik denk dat de fotograaf op het Winschoterdiep staat en in de richting van de ingang van de passantenhaven een foto knipt. Die Haven bevindt zich achter het vlak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "...ik denk dat de fotograaf op het Winschoterdiep staat..."

      't Mag dan zondag zijn...
      maar dergelijke bovenmenselijke eigenschappen dicht ik onze fotograaf toch niet toe.
      ;-)

      Verwijderen
    2. Haven, Heaven, ach, :)

      JP

      Verwijderen
    3. SiKo, jij onderschat mij, denk dat ik het wel degelijk kan, ook al het geen Zondag is. Sterker nog, jij kunt het ook. Winschoterdiep is de straat vanaf de brug richting Sappemeer. Je kunt best op een straat staan toch?

      Verwijderen
    4. Appie for president! ;-) (Mijn redding, want als de foto vanaf een boot was genomen stond de fotograaf op de boot en niet op het diep)

      Verwijderen
    5. Chris U, gaat niet zo gemakkelijk in een Koninkrijk, maar wethouder of interim BM van Menterwolde had men mij voor mogen vragen. Denk niet dat Siene mij had laten gaan, die wil niets meer weten van de politiek hier, want volgens haar kun je er alleen maar slechter uit komen. Sommigen gaan er al ziek in volgens haar, en ze is er van overtuigt dat het besmettelijk is.

      Verwijderen
    6. Ab,
      ik onderschat je in het geheel niet...;
      er zit voor mij een groot verschil of je...
      - aan het Winschoterdiep woont
      - langs het Winschoterdiep gaat, staat of zit
      - het Winschoterdiep passeert (=> via over brug o.i.d.)
      - of op het Winschoterdiep zit (=> drijft / vaart)
      - in het Winschoterdiep staat/zit/zwemt
      ... maar er op staan lukt mij noch jou (althans niet zonder hulpmiddelen).
      ;-)

      Verwijderen
  2. Als ik nu een mast op de foto had kunnen ontwaren zou ik zeggen : De kolk bij de Rode Til (gemaal).
    Nu heb ik geen idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Graag wil ik nog even reageren op de opmerkingen van Jan en van Nickname van gisteravond.

    Waar het volgens mij om gaat is dat je als raadslid probeert iemand een goed advies te geven. Het beste advies voor een persoon die aangeeft problemen op de werkvloer te ervaren is zich met die problemen te vervoegen bij de daarvoor opgetuigde instantie of persoon. Dat zijn per definitie personen die gehouden zijn aan geheimhouding. Personen die in de positie zijn om personeelsleden zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

    In die gevallen ga je als raadslid natuurlijk heel goed luisteren, maar doe je die personen te kort als je zelf gaat 'dokteren'. Dat is niet in het belang van die persoon! Een huisarts kan veel ongemakken oplossen in de praktijk, maar iemand met een blindedarmontsteking zal toch echt beter af zijn in het ziekenhuis. Als ome dokter zelf gaat snijden is de blinde darm wel weg, maar leeft de patient niet meer.

    En dus kunnen inwoners van de gemeente zeker bij de raadsleden terecht met hun problemen. Daarvoor gaf ik gisteren ook het emailadres. Ik heb daar vaker een gesprek met je over gehad Jan, toen ging het over de dorpsadviesraad. Met het ene probleem kun je het beste de raad benaderen, het andere probleem vraagt om benadering van de ambtelijke ondersteuning of het college. Als raadslid zal ik altijd proberen hier zo goed mogelijk in te adviseren.

    Laatst nog werd ik gebeld door iemand die met een aantal medebewoners werd geconfronteerd door een medewerker van Enexis die de zes lantaarnpalen in het laantje waar ze woont wilde verwijderen. Deze mensen zijn slecht ter been en hebben er uiteraard geen belang bij als hun straat 's nachts pikkedonker is. Ik heb toen het advies gegeven contact op te nemen met de ambtenaar die hierover gaat en indien men zich hier niet gehoord voelt de wethouder te benaderen. In de tussentijd heb ik zelf contact opgenomen met de griffier om te vragen hoe het werd opgepakt en wat er ging gebeuren (controlerende taak raadslid). Het gevolg van deze acties was dat de operatie is stopgezet en er eerst goed gekeken gaat worden hoe e.e.a. echt in elkaar zit en hoe het wordt opgelost. Er bleek waarschijnlijk een ongelukkige afweging te zijn gemaakt.

    Ik hoop dat ik de indruk die gisteren bij Jan en Nickname is ontstaan, tenminste dat las ik een beetje in de reacties, dat ik en ook Vincent als raadslid problemen niet serieus nemen en naast ons neerleggen is weggenomen. Het is voor degene die een probleem heeft essentieel dat we in onze rol blijven, zodat de discussie zuiver blijft en een goede oplossing niet bij voorbaat onmogelijk wordt gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas zijn er overigens ook wel eens raadsleden die vinden dat hun rol niet ver genoeg gaat, daar binnen de rest van de raad geen gehoor voor vinden en dan via de pers zichzelf op een voetstuk plaatsen als grote vertegenwoordiging van het onrecht. Daar heeft dus echt niemand baat bij! Behalve misschien de persoon die met het hoofd als 'redder' in de krant komt. Het gevolg is dat de mensen waar het uiteindelijk om ging beschadigd raken.

      Verwijderen
  4. Mogguh lui. Ik gok dit keer maar op de vijver in Meeden, vroeger enigzins bekend als de ijsbaan, vlak bij het voetbalveld.

    En wat alle discussies betreft: Hoog tijd voor een Peerdersborrel!?!

    Mazzels, moj en wijsheid toegewenst!
    Voor de vierende vaders een prachtdag.
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jan, je had het in een eerdere reactie ook nog over bewijzen. Die bewijzen zijn er wel degelijk. Ik zal ze hier niet plaatsen (gaat immers over personen) maar je er in een persoonlijk gesprek van op de hoogte brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris, ik weet niet wat voor bewijzen jij hebt die bewijzen dat Matty's eerdere opstappen slechts omwille van de situatie van de Heemtuin ging...;
      Ik meen zeker te weten dat dat niet klopt.

      Destijds heb ik zowel vlak voor als vlak na Matty's opstappen enkele malen persoonlijk met haar gesproken en daarbij heeft zij naar mij toe telkens weer zeer duidelijk gemaakt:
      Dat er naast de Heemtuin-kwestie veel meer speelde...
      en dat zij zich met name zorgen maakte en derhalve niet kon vinden in het gevoerde personeelsbeleid en het (daaruit resulterende) ongezonde werkklimaat voor het merendeel van de ambtenaren. Dat zij zich zorgen maakte over het welzijn van zowel de nog actieve ambtenaren als die die om welke reden dan ook ziek danwel werkeloos thuis zaten.
      Dat de Heemtuinkwestie er wat haar betreft slechts met de haren werd bijgesleept om de werkelijke problemen binnen het college te verdekken.

      Ik vond en vind de wijze...
      waarop destijds EvZ en de Raad zijn omgegaan met Matty en de wijze waarop haar niet de kans geboden werd verantwoording af te leggen over haar aftreden...
      ronduit schandalig.

      Dit alles laat onverlet wat ik van Matty's handelen sindsdien vind.
      Hoewel ik het denk te begrijpen keur ik het handelen van haar en KM gedurende deze raadsperiode dan ook af...
      en denk ik dat hun handelen niet zozeer is ingegeven door het algemeen belang alswel in belangrijke mate gevoed wordt door persoonlijke rancune...;
      Onnodig te zeggen dat dit ongezonde situaties in de hand kan werken...
      en dat dit waarschijnlijk ook blijkens de afgelopen gebeurtenissen gebeurd is.
      Nu maar hopen dat die persoonlijke rancune voor het resterende deel van deze raadsperiode opzij gezet kan worden en er wel in het algemeen belang van deze gemeente gehandeld gaat worden. Maar ik vrees het ergste.

      Verwijderen
    2. Persoonlijk heb ik een hard hoofd in....ik kan niks meer met Matty, voor mij is ze zo glad als een aal in een emmer snot! Sorry...maar als je zo in het verleden spreekt over het college,mik ga het hier niet benoemen, en ze vervolgens op schoot kruipt als een krolse kat,..dan kan ik je gewoon niet meer serieus nemen...

      Verwijderen
  6. Goedemorgen.

    Ik zie niet waar de foto is genomen. Ik dacht bij de vreemde inham in het Winschterdiep, achteraan plan Boslaan, maar daar mis ik de hoge boom.

    Chris, wanneer je bewijzen hebt dat een wethouder de kluit belazert (en dit geldt ook voor Anja die hetzelfde beweert over Jan Velthuis), is het dan geen tijd voor een motie van wantrouwen? We kunnen als gemeente toch niet failliet las ik ergens.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ik beweer, kun je zelf na luisteren in de raadsvergaderingen. De Begrotingsvergadering van 2012 en die van 2013...Je kunt dit naluisteren op de site van de gmeente Menterwolde. Een Gemeente kan artikel 12 worden, en we zitten daar niet ver vanaf.

      Verwijderen
  7. Voor de goede orde, de foto is nog niet geraden, doe een poging zou ik zeggen, ook richting de personen die hier gister aan de bar zaten. Mag anoniem, liever niet natuurlijk, al denkt Boris daar anders over, die kijkt altijd hongerig naar de hondebak, maar eentje in huize Peerd met overgewicht is er al één teveel. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ga voor de ganzen vijver in Muntendam aan de JF Kennedylaan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kees, kan een eind met je mee gaan maar toch even terug naar de basis.

    Als een medewerker, of het nu om een bedrijf gaat of een ambtelijke structuur, een probleem heeft uit hoofde van het wel of niet uitoefenen van de taak door een leidinggevende, zijn daarvoor voor de medewerker wegen die hij/zij kan bewandelen. Dat zijn o.a. de vertrouwenspersoon, de bedrijfsarts, de OR of de vakbond. Het zou de rechtspositie van de medewerker zeer benadelen als het voor hem/haar uit zou maken hoe de leidinggevende de organisatie is binnengekomen.

    Dat is het probleem van de directie (bij een bedrijf) of het college (bij een gemeente). De medewerker kan zich ongeacht of de leidinggevende een inhuur of een normale werknemer is beroepen op dezelfde beschermende rechten.

    De motivatie waar je het over hebt: die is uiteraard volledig aanwezig! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Is het dan toch het vijvertje bij/in Siemenspark, met de wal van de A7 op de achtergrond?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goedemorgen, foto dorpsvijver Meeden met achter het gele vlak de jeugdsoos

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De foto zou kunnen gemaakt zijn achter de nieuwe begraafplaats, met uitzicht op het natuurgebied de Venen. Naam van deze wijk en sloot zijn mij onbekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Niet geraden. De fotograaf stond op de dijk van het Winschoterdiep aan de Trekweg, en had de camera gericht op het A.G. Wildervanckkanaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. goedenmiddag...

    iedereen een prettige Vaderdag! (mijn eerste zonder vader :-(
    lastige foto, ap :-)
    niet geraden en dus een hond met overgewicht :-)
    nu even lezen...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik lees in het Peerd van gisteren dat VB blijkbaar niet anoniem is, aangezien elke stamgast weet dat het Vincent is. Ik vraag me dat af. Ja, inmiddels weet ik dat ook, maar om maar voetstoots aan te nemen dat elke bezoeker dat direct kan herleiden gaat me te ver. Of is het alleen belangrijk dat de stamgasten het weten ?

    Er zijn wel meer mensen hier die met een nickname of initialen posten, waarvan ik geen idee heb wie het in het echte leven zijn. Een voorbeeld daarvan: ene Appie.

    Weinig verschil dus of er ene Appie post, of een anoniem, ik weet van beide niet wie ze zijn. Of nee, van anoniem weet ik meer, dit is een werknemer op het gemeentehuis.

    Verder ben ik het met Jan eens: doe wat met de boodschapper, ipv dat je je op de boodschapper concentreert. Als je stelt dat problemen met de plaatselijke politiek op het Peerd posten niets oplost, dan vraag ik me af wat de geachte Raadsleden hier dan steeds doen.

    En verder iedereen een prettige vaderdag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. doe wat met de boodschap, moet het natuurlijk zijn.

      Verwijderen
    2. Peter, ik verwijs graag naar mijn antwoord van 8:19

      Verwijderen
    3. Even voor de duidelijkheid, het ging niet over problemen in of van de plaatselijke politiek. Het ging over problemen in de werksfeer op het gemeentehuis.

      Verwijderen
    4. Peter, van Appie weet je niets? Ben al bijna tien jaar jaar uitbater van deze kroeg. En als ik iemand onheus bejegen, onwaarheden rondstrooi, dan kan men justitie inschakelen en die weet mij heus te vinden. Heeft in al die jaren nog nooit plaats gevonden uiteraard, omdat ik weliswaar een deugniet ben, maar wel deug! ;)

      Verwijderen
  17. Iedereen mag mening hebben over hoe maatschappij ingericht moet worden. Wanneer reagluurders geen behoefte hebben om zichzelf bekend te maken dan zou dat geen reden moeten zijn om eigen mening/geloof/ideaal aan te passen of maar te zwijgen.

    Of alle raadsleden individueel dezelfde mening zouden hebben als het beginsel van de partij waar zij voor staan, daar heb ik mijn twijfels over.

    Ik denk dat SP en VVD niet ver uit elkaar staan in Menterwolde.

    Ook VVD zal meer rekening houden met algemeen belang dan belang van die ene burger die graag een weg geasfalteerd ziet.

    Ik denk dat focus van gemeente moet zijn: welke taken komen op gemeente af die door rijksoverheid overgedragen worden.

    Zorgen dat inwoners van Menterwolde niet in koude komen te staan omdat zaakjes niet goed geregeld zijn.

    de SP (of MG) zullen het verenigingsleven ook niet laten zitten omdat verenigingen een verbindende factor zijn in maatschappij.

    Ik vind dom van VVD dat ze weggelopen zijn omdat ze nu helemaal geen invloed meer hebben.

    Ze hadden beter kunnen tekenen bij kruisje en proberen bij te sturen waar mogelijk. Dat zal nu helemaal niet lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch wil ik even reageren op je verhaal John, Ik lees net weer dat SP in Menterwolde voor privatiseren is...dus dat men de verenigingen niet laat zitten, daar zou ik niet zo zeker van zijn! We zullen het zien! Men heeft nogal wat belooft in de campagne (MG) ik vraag me af of ze dat allemaal waar kunnen maken! Het is natuurlijk heel makkelijk om alle problemen die er zijn te wijten aan het landelijk beleid. Je moet gewoon je huishoudboekje goed bijhouden, en ik vrees dat men daar enigszins moeite mee heeft...om te overzien wat wel en niet kan, enz. Maar we zullen het zien. Ze mogen mij het tegendeel gaan bewijzen. Ik persoonlijk heb er een hard hoofd in.Ik vrees weer een one woman show.

      Verwijderen
  18. John,
    als je goed gelezen en geluisterd hebt is de VVD...
    niet zozeer weggelopen uit de coalitie...,
    alswel defacto uit de coalitie gezet.

    Had men wel bij het kruisje getekend...,
    was men gehouden geweest aan wat men had getekend...,
    was er ook weinig meer bij te sturen geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weinig is meer dan niks.

      Niet willen tekenen is weglopen.

      Zoals gezegd: in Menterwolde zijn de verschillen tussen SP en VVD niet zo groot.

      Het ligt er maar net aan wie het zegt.

      Als haantjes/hennetjes zwijgen kan er wel wat bereikt worden.

      Verwijderen
    2. Ben het eens met SiKo. Als je raadsleden die openlijk meediscussiëren op het Peerd haantjes vind en liever hebt dat ze zwijgen... Weet niet hoe de andere stamgasten er over denken, maar dat zou toch jammer zijn! ;-)

      Verwijderen
    3. Het is hoe jij het invult Chris...

      Ik heb geen namen genoemd. Iedereen mag voor zichzelf uitmaken welke bijdrage is geleverd en of het constructief was. Menterwolde heeft meer aan bruggenbouwers dan aan afbrekers.

      Verwijderen
    4. John, dat laatste is mij uit het hart gegrepen.

      Verwijderen