Teller

vrijdag 7 augustus 2015

07082015

Was gisteren weer prachtig op het terras. Ook veel vertier gezien, grote trekkers met aanhangers kwamen langs met soms geel en dan weer met zwart spul als lading. Mag van mij nog weken duren dit weer. Mooi man!

9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, bij ons waren de aanhangers geel en rood waarbij de inhoud bestond uit graan. Ja, onze agrarische vrienden hebben het er maar druk mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui.
  Tja, die landbouw nijverheid heeft wel iets boeiends. Zat er aan de Bovenstreek meer tussen en dat was toch wel gaaf om te zien. Alhoewel het altijd samenviel met verjaarsbezoek van mevrouw Pè, kennelijk een fijne dag voor oogsten of mesten :)

  Mazzels ende veul moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen.

  Wij zitten nog in België. Na onze dochter te hebben geïnstalleerd hebben we nog wat rondgereden in steden, bij oorlogsmonumenten (tip van JP) en stranden.
  We hebben een paar dagen een leegstaand huis gehuurd omdat dit voordeliger en beter is dan een hotel. Nadeel -en daar komt de link met de opening- is dat veel Belgen pal aan de weg wonen, en wij dus nu ook.
  Gezien de temperaturen zouden we graag een slaapkamerraam openzetten, maar dan rijden de auto's, vrachtauto's en tractoren en ander materieel zo ongeveer dóór de kamer. Man, wat een lawaai. En het gaat de hele nacht door. Ik heb geteld: tussen 3 en 4 's nachts passeert er gemiddeld elke minuut een voertuig. En voor ons gevoel rijden ze wel 100 km/u. (begin dorpskom).
  De landbouwvoertuigen zijn het ergst; je hebt het gevoel dat hemel en aarde vergaan en het huis elk moment kan instorten.

  Als we bij de weg zijn heb ik hier eens op gelet, maar de doorgaande wegen zijn hier erg drukbereden en overal staan de woningen er pal op. Ik kan me eenzelfde situatie in Nederland niet voorstellen (maar die zal er vast zijn). Bovendien rijdt men gelukkig in Nederland grosso modo rustiger met landbouwvoertuigen.

  Gelukkig heeft onze dochter er in haar flatje geen last van; driehoog en geen doorgaande weg ;-)

  We hebben nog een lekker weekje gehad met veel zon en we hebben genoten van alles wat vakantie tot vakantie maakt. Vandaag terug naar Leuven, Zondag naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Bovendien rijdt men gelukkig in Nederland grosso modo rustiger met landbouwvoertuigen."
   Daar zou ik maar niet van uitgaan Jan, ze denderen hier ook regelmatig met 50 km door de straat met een volle aanhangwagen.

   Verwijderen
 4. Tussen 3 en 4 's-nachts zou je eigenlijk moeten slapen Jan!
  Goede reis terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad de strekking van het verhaal....;-)
   Bedankt.

   Verwijderen
  2. Was heel herkenbaar Jan .Zzzzzterkte!
   JP

   Verwijderen
 5. Hier de voortent er weer voorweg..alles droog binnen! Morgen gaan we weer richting huis! Heerlijke vakantie gehad op de Veluwe! Met twee jongste kinderen! Oudste zoon is nog een dagje op de fiets langsgekomen vanuit Wageningen! Morgen gaat deze oma even weer kijken hoe het met haar kleindochter Ayla gaat...alweer bijna 8 weken....de tijd vliegt! Fijne vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen