Teller

zondag 23 augustus 2015

23082015

Ook deze zondag geen foto raadsel.

Frekie.

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, vandaag een spannende dag.

  Op verzoek van Brompton Club Holland (Facebook Group)organiseren wij een toertocht voor Brompton rijders uit het hele land. Opgaven zijn er uit Limburg, Brabant en Noord-Holland. Helaas slechts een klein aantal en niemand uit het noorden.

  Een mevrouw uit Heemstede was heel enthousiast maar had vanmorgen lichamelijke klachten waardoor ze moet afhaken.
  We hopen dat het mooie weer nog een aantal mensen op het laatste moment laat beslissen mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen, het was in ieder geval niet druk op de weg.
   Waar vindt die toertocht plaats Jan.

   Verwijderen
 2. Succes Jan! En dit soort dingen duurt een paar jaren voor het succesvol is. Kijk maar naar de BWCC, dat nu al zo ongeveer uitverkocht is voor 2016. En LO is iets waar je goed flauw van wordt...
  Gisteravond weer genoten van Noorderzon, nu o.m. een comedian die muziek en video gebruikte om er een geweldige show van te maken. DIk lachten, je moest wel Engels beheersen voor de fijne nuances. Was een heel jong publiek dat kennelijk minder last had van steigerplanken die bank zonder rugleuning speelden. Wat dat betreft duurde het gelukkig maar een uur, Die gast zelf had nog wel een uurtje langer door mogen gaan, Weet niet of er nog een voorstelling is maar hij noemt zich Daniel Koren. Ik vond deze wel leuk ... https://www.youtube.com/watch?v=WVyjtX5WIw0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar het leven gaat door. Net op het terras aangekomen kregen we bericht dat mijn zwager, die maandag uitbehandeld verklaard was, overleden was. Dan kun je op zijn zieleheil drinken, beredeneren dat het leiden voorbij is maar het voelt wel af en toe raar. De eerste van "onze" generatie broers, zussen en koude kant.

   Verwijderen
  2. Gecondoleerd JP, altijd naar om afscheid te nemen. Hoewel er een groot verschil is tussen leiden en lijden, blijft het gemis knagen. Sterkte!

   Verwijderen
  3. Stomme fout van me. Hoewel hij ook mensen leidde ging het nu toch over lijden..

   Verwijderen
 3. Zo, laatse post voor nu: Iedereen een prachtige dag gewenst, Jan heeft een vouwfiets toer georiganiseerd en doet dat met goed weer volgens mij. Misschien wat te heet Amigo :)
  En voor de rest onder ons: Domweg genieten in de achtertuin, voortuin, balkon of park! Mazzelsendemoj!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leiden = lijden = leiden = lijden

  het verschil lijkt groter dan het is, het zijn twee verschijningsvormen van hetzelfde (werkwoord0:
  lijden = ondergaan
  => onovergankelijke vorm zonder (hoe toepasselijk) lijdend voorwerp)
  leiden = doen ondergaan
  => overgangkelijke vorm met impliciet/expliciet lijdend voorwerp (waaraan leiding wordt gegeven)

  • wie aan een ziekte lijdt ondergaat daarbij de (leiding) ziekte.
  • wie leiding geeft doet iets/iemand lijden (onder die leiding).
  • waar men het paard aan de teugel leidt lijdt het paard onder de teugel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goedenmiddag...

  yak en ik vroegen ons gisteren nog af wanneer de bromptontocht was......wij vonden de 43 km voor onze condities niet haalbaar :-(
  hebben overigens wel op de bromptonnen bij borgerswold een stuk(je) gefietst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JP, gecondoleerd.

  Het was voor ons een superdag! Alles is optimaal verlopen en iedereen heeft keihard genoten.

  Afgemeten naar de mate van voorbereiding en inzet van vrijwilligers had het aantal deelnemers natuurlijk een veelvoud moeten zijn, maar we hadden ons er op ingesteld dat deze eerste keer slechts een beperkt aantal deelnemers zou hebben.

  Op basis van het aantal voorinschrijvingen had ik me voorgenomen tevreden te zijn met vijf deelnemers, blij met vijftien en overdonderd bij vijfentwintig.

  Voor mooie foto's van een prachtige dag; kijk op de Flickr pagina van de fotograaf https://www.flickr.com/photos/eppokarsijns/sets/72157657654526011

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hoeveel waren het er uiteindelijk? Volgend jaar vast en zeker weer meer, het moet zich bewijzen Jan.

   Mijn conditie is nog dermate K dat een stuur vasthouden niet echt lekker gaat, of het nu een fiets, een Brompton of een hometrainer is. 45 kilometer zal wss in 2045 wel haalbaar zijn :( Maar er is tenminste vooruitgang ;)
   Het gras maaien is wel merkbaar maar minder erg dan de vorige keer, dus wie weet volgende week de barre tocht naar de Appie in Siddeburen. En natuurlijk die achterband weer op druk zetten. Dat hoeft bij lopen weer niet. Fijne avond!

   Verwijderen
  2. Vijf fietsers JP (één was echt ziek, anders waren het er zes geweest). Deelnemers uit Zandvoort en Vaals (!). En zelfs Zuidbroek, of all places. Maar, zoals ik me had voorgenomen, tevreden.

   Qua deelname kan het bijna alleen maar beter worden, maar qua omstandigheden haast alleen minder...

   Gelukkig hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de vrijwilligers van NNTTM, die toch al de hele dag aanwezig zijn in het museum.

   Verwijderen