Teller

maandag 27 augustus 2012

27082012

Ik las in het DvhN dat een onopvallend politie voertuig Zaterdag een keur aan overtredingen registreerde op de A7 en de N33 bij Zuidbroek. Het resultaat waren 21 bekeuringen, waarvan zeven keer voor te snel rijden, waarbij de snelste overtreder 180 kilometer per uur reed. Meer kinderen vervoeren dan er zitplaatsen zijn in de auto leverde voorts een boete op, net als ondermeer keren op de autoweg N366, gevaarlijk inhalen, verlopen APK, niet handsfree bellen, rechts inhalen en negeren van de doorgetrokken streep op de N33.

Appie denkt: Bij sommige ongelukken vraag ik mij wel eens af, hoe ze hebben kunnen gebeuren. Dit resultaat geeft daar deels een antwoord op.

17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, en toch Appie blijf ik met de vraag zitten waarom er op bepaalde gedeeltes van de A7 zoveel ongevallen gebeuren. Neem eens het gedeelte van Frieschepalen tot Leek, bijna dagelijks gebeuren daar op deze overzichtelijke weg ongelukken. Voor mij een raadsel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui.
    Ik verwacht ook nog wel een prent voor een verlopen APK; de papieren zo goed opgeborgen dat niemand ze kan stelen.... En even naar de RDW is er ook niet meer bij. Enfin, mevrouw Pé is blij met de APK maar vooral met de stuurbekrachtiging van de nieuwe twingeling. Soms is reparatie een kwestie van vervangen van onderdelen (en dan ook meteen goed) of een andere auto.

    Wens ieder een prachtige dag en mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen.

    Vaak is er sprake van enige zelfoverschatting bij de bestuurders. Gelukkig heb ikzelf meestal Margreet als "remmende factor" naast me zitten.

    Gisterochtend reed ons een auto voorbij met een aanhanger waarop een vrij grote zeilboot lag. Wij reden 120. Achter de aanhanger bungelde een kentekenplaathouder (inclusief achterlichten dus). Dat ding sloeg steeds een halve meter omhoog en omlaag. Je zal er maar net achter rijden wanneer de touwtjes breken.

    Zo maakt iedereen regelmatig potentieel gevaarlijke dingen mee. Goed dat er enige controle op is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oudste dochter is druk bezig met rijlessen trouwens. Weer een nieuwe fase is het leven van een ouder zal binnenkort ingaan; ze zal zelf achter het stuur willen plaatsnemen wanneer het roze pasje binnen is.

    En gisteren samen het lijsttrekkersdebat bekeken. Met mijn zeer beperkte kennis van politiek verschillen tussen deze vier partijen aan proberen te geven. Ze mag namelijk straks ook voor het eerst stemmen.

    Aan haar reacties is duidelijk te merken hoe belangrijk kleine dingen kunnen zijn; hoe simpele one-liners toch blijven hangen en voor een belangrijk deel de keus bepalen.
    Maar we hebben nog even....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wim, die vraag waar jij mee zit is voor mij deels beantwoord door het bericht in de krant. Onoplettendheid en roekoloos rijgedrag en daarbij zal het in slaap vallen van bestuurders nog bijkomen. Dat laatste valt ook onder roekeloos rijgedrag, want als je slaap krijgt, moet de auto onmiddelijk naar de kant en niet denken van "het kan nog wel even."

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inderdaad Appie, dat is mij ook meerdere malen overkomen. Je begint te zwalken, en denkt de eerst volgende parkeerplaats is voor mij. Om dan als je gearriveerd bent op de parkeerplaats, uren daarna door de politie wakker word gemaakt. Want juist het laatste halfuur van het rijden is zo gevaarlijk. Je hebt de lamp uit, tijd voor nieuwe olie.(de slaap)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is een lastige. Wanneer we voor een langere rit zijn vertrokken komt er bij meestal een bepaalde ontspanning over mijn lichaam.
    Na een uurtje rijden resulteert dit in gapen en als ik pech heb zware oogleden. Mijn passagiers waarderen het echter niet als ik de auto dan al langs de kant zet.
    Meestal kom ik er wel weer doorheen, maar we hebben ook wel eens op de Veluwe stilgestaan terwijl het doel Parijs was :(
    Na een half uurtje de oogjes toe kan ik er dan weer een aantal uren tegenaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. goedenmiddag....

    mijn eerste week vakantie zit erop, de tweede gestart, het gaat snel....helaas zitten we nu niet in belgie zoals wel gepland was, maar er zijn mensen (in ons geval een verzekeringsmaatschappij die je het leven behoorlijk zuur kunnen maken...:-[ en dus schoot onze trip erbij in....
    vorige week maar het plan gevat aan onderhoud van huis te beginnen, zeer flinke klus die niet in 2 week afgerond zal zijn, vandaag administratiedag, morgen weer de steiger op schat ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. o, ja.....

    ik ben zo slim geweest om tijdens een plakrondje ons handige stapje/trapje van aluminium bij het bord in trips te laten staan, 3 uur later was ie helaas wel verdwenen, als iemand iets hoort....hij hoort dus bij ons baal baaal :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedeavond allemaal. Sinds lange tijd maar weer eens gekeken naar een uitzending op de Nederlands Tv over politiek. Keurig onderbroken door reclames want de handel moet natuurlijk wel doorgaan maar goed het zij ze vergeven. Hoef ik niet op de pause knop te drukken wanneer je moet pissen. Scheelt weer een handeling. Het begon eigenlijk gelijk met mijnheer Samsung in dat pak. Die man staat niet in een pak dat was wel duidelijk. Ik weet niet hoe het komt maar je kunt gewoon zien dat die man geen pakmens is. Duidelijk gekocht voor deze uitzending waarschijnlijk samen met zijn vrouw en verkocht door een verkoper die daarvoor nog in de verkoop van huizen zat maar door de crisis is overgestapt en nu in de pakken zit. En hier begint mijn boosheid. Er wordt zo ontzettend veel geld uitgegeven aan mannetjesmakers, strateeg bepalers, imagebuilders, en weet ik al wel niet hoe die figuren heten en niemand let er op hoe ze mijnheer Samsung het podium op jagen. Toen ik vanmorgen de radio aan zette had iedereen het over het pak van Dideriek. De 1 vond het vertederd, de ander geen gezicht. Maar goed in slecht pak deed hij het best wel aardig. Ere wie ere toekomt.


    Jan bij mij op het werk gaat een gezegde rond. Schwarze schrift auf Gelben Grund, behalt die abstand, und bleib gesund. Hahaha vind hem geweldig. TOM.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bloem, is jullie trappetje al terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog een gezegde; Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. TOM, ik dacht even dat je het over het Peerd had en kon de opmerking daarom niet plaatsen. Maar gelukkig bood Google uitkomst:

    „Schwarze Schrift auf gelbem Grund – halte Abstand, bleib gesund!“ lautet eine alte Autofahrerregel. Eine aktuelle Umfrage beweist, dass die Holländer in den Augen der Deutschen tatsächlich zu den schlechtesten Autofahrern gehören. Doch es geht noch schlimmer, wie der Berater weiß.

    Die Holländer, die man glücklicherweise leicht am strahlend gelben Kennzeichen erkennt, landen auf Platz drei mit elf Prozent Nennung. Davor liegen die Türken mit zwölf Prozent, nur noch getoppt von den Italienern mit 13 Ärgernis-Prozenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jan, spass muss sein, aber mann kann auch zu weit gehen. Ich fahre wie ein Deutscher, immer gerade aus, und dass ist nicht gut auf aller strecken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @ roskam: nee helaas nog niet...maar ik heb stille hoop dat een van de omwonenden hem gevonden heeft en wacht tot ik langs kom....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. gutennacht liebe Freunde :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=6qXK9mtEa10&feature=fvst

    BeantwoordenVerwijderen