Teller

vrijdag 31 augustus 2012

31082012

Debat gekeken gisteravond? Appie wel! Ben ik er wat mee opgeschoten? Zekers, weet nu wie de beste debaters zijn. In mijn ogen zijn dat Samsom en Rutte, maar of ze het beste programma vertegenwoordigen? Zou het niet kunnen zeggen. Weet mijn plaats, en die is achter de toog van het Golden Peerd!

21 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja in Samson herken je de actievoerder. als het nu gaat over natuurbehoud of het erfgoed van de PvdA, rap en snedig draagt hij het uit. Maar als minister of minister-president? Nee, aan 1 Jan Pronk hadden we al genoeg.Kreeg gisteren de lijst van alle politieke partijen binnen, en wat mij verbaast is de samenwerking verbindingen van links. Het geeft mij het gevoel dat de kaarten al geschut zijn.Dat de 2 partijen een samenwerkings- verband aan gaan kan ik begrijpen. Ze zijn te klein voor het tafellaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aanvulling op de tekst: Dat de 2 partijen CU en SGP samenwerkingsverband aan zijn gaan kan ik begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, Appie bovenstaande 30082012?
    Voor de rest wil ik geen reactie geven over Samson zoals ik denk past hij exact bij de pvda......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Chris N, inmiddels is de datum gerepareerd. Dank voor je oplettendheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen vanaf lokatie

    Tja Samson, het gaat bij hem net als bij de rest van de PvdA mensen. Mooie praatjes over sociaal en sterk, maar als het er op aan komt laten ze de mensen die ze zeggen te vertegenwoordigen vallen als een baksteen. Dat is ook een van de redenen dat veel mensen twijfelen over SP of PvdA. En dat heeft niks met compromissen te maken. De PvdA had bijvoorbeeld de sleutel in handen om NEE te zeggen tegen verhoging van de pensioenleeftijd, maar ze stemden er mee in. De PvdA had de mogelijkheid om niet in te stemmen met marktwerking in de zorg, en om niet in te stemmen met een onbeteugelde toezicht op banken. Maar zoals altijd bij deze partij is het "links lullen , rechts zakken vullen"

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @VB ik meende dat de SP ook uit het niets is omgedraaid naar een pensioenleeftijd van 67 ?!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @senior De SP heeft in dit verhaal geen sleutelrol, als de PvdA TEGEN had gestemd in de kamer dan hadden we de discussie nu achter ons kunnen laten. Volgens mij zijn er meerdere partijen die roepen dat we de rekening niet door mogen schuiven naar onze kinderen. Ik weet niet hoe je dat uit moet leggen aan je kinderen als je zegt wij gaan met 65 met pensioen maar jullie moeten langer door want het geld is op. Volgens mij is dat juist een rekening doorschuiven. Dat geeft wel weer aan hoe de politiek in elkaar steekt, liegen en draaien, en de waarheid naar de hand zetten. En als de kiezer dat door heeft dan gaan we ze bang maken met enge gedachten over de economie en andere angst denkbeelden. Bovendien heeft de SP de gedachte 65 blijft 65 niet los gelaten zoals jij beweerd, als je goed gelezen hebt dan verhogen we de aow pas in 2020, en niet NU.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gelukkig heeft onze staatsboekhouder Kees de Jager de trukendoos wijd open getrokken. In 2013 kunnen we aan de stelde eisen van de EU voldoen. In een normaal huishouden lever je lege flessen in, en zet je de overbodige spullen op marktplaats, zodat je weer een klein beetje armslag hebt. Ja, het zijn rare jongen die van financiën.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geen enkele partij heeft een adequate oplossing voor alle obstakels. MenS ook niet maar heeft wel een vernieuwende kijk op politiek. Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg. Dus stem eens anders. Ook kleine partijen kunnen groot worden. Pieppiep hallo.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. RenS, klopt, maar als die kleine partijen groot zijn geworden, dan piepen ze niet meer. Zou zo maar kunnen dat het dan toeteren wordt, voorbeelden uit het verleden zijn voorhanden. Politieke partijen worden bevolkt door mensen en ..... dat soort schijnt het nooit te leren. Uitzonderingen bevestigen de regel, ik weet het zeker, want ben er eentje. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Toen ik klein was, keek ik graag poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn, maar nu ben ik groot en schuif de gordijnen toe voor de politieke poppenkast die er geboden wordt.
    Kinderlijke voorstellingen boeien mij blijkbaar niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Roskam

    Ik snap dat je als volwassen persoon niet meer naar een poppenkast kijkt, maar er aan meewerken zodat kinderen zich vermaken lijkt me nou wel typisch iets voor jou....;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. VB, dat heb je goed ingeschat. Doe je met me mee, jij Jan Klaassen en ik als Katrijn? Moeten we wel even repeteren want het is al weer een tijdje geleden dat ik kinderen moest vermaken.....;)Hahahahahaha.
    We kunnen Appie vragen of we bij hem in de kroeg een poppenkast neer mogen zetten. Wim schuift met de gordijntjes en senior bedenkt de humoristische stukjes die wij op gaan voeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Roskam lijkt me een prima plan, alleen denk ik dat de meeste peerders volwassenen zijn , al gedragen ze zich soms anders....;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. VB, Peerders hebben kinderen en kleinkinderen, dan mikken we daar toch op.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Roskam, ik ga met je mee. Lijkt mij een boeiende schouwspel.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ha,leuk Wim,fijn dat jij ook enthousiast bent.

    Ik stond laatst voor een poppenkraam o, o, o.
    Daar zag ik mooie poppen staan zo, zo, zo.
    De poppen-koopman ging op reis, de poppen raakten van de wijs, ze deden allemaal zo, ze deden allemaal zo, ze deden allemaal zo.

    'geintje.'

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Poppenkast in het Golden Peerd? Dat was het altijd al toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Appie, nu nog een poppenkast in een Peerden poppenkast, kan je dat aan denk je?:)

    Het is bijna bedtijd voor mij, wens jullie alvast welterusten en morgen gezond weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Roskam, denk het wel, heb voor hetere vuren gestaan, maar je weet het nooit zeker als jij de voorstelling schrijft. ;)

    BeantwoordenVerwijderen