Teller

woensdag 3 oktober 2012

03102012

Met veel woorden kun je niets zeggen, met weinig woorden veel, maar doe vandaag geen poging om één of beide beweringen te bewijzen.

21 opmerkingen:

  1. Miljard? Dat zegt me niets!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een goede morgen toe gewenst. Als we de weerdeskundigen mogen geloven, dan mogen we ons vandaag wel schrap zetten Storm en regen staat er op het menu, maar of het ook zo geserveerd wordt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn die weersvoorspellingen :(

    Vandaag de bossen in en morgen naar Schier, als onze verwachtingen niet worden gedwarsboomd. En zo niet dan genieten we van elkaars gezelschap!
    Overigens was het 30 jaar geleden bloedheet op Texel. Liepen we zo ongeveer 3 dagen in onze tenniskleding.
    We vertrokken met zeikende regenuit Den Helder en toen we terugkwamen waren we verloofd en lagen de regenbuien op ons te wachten. Dierendag is nooit meer dezelfde geworden!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zag net (te laat, ga nu een andere telefoon inzetten!) dat er in Meeden een inbreker is overlopen!

    Ik zat achter de PC maar heb niets gehoord van gierende banden, jankende sirenes of een laag overvliegende helicopter.

    Volgende SMS was dat de inbreker niet is aangetroffen.

    Inbreken in Meeden, het moet niet gekker worden hoor!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat heb je in wereldsteden, door die mensenmassa zie wel eens iets over het hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JP en Karin, van harte gefeliciteerd. Hopelijk knapt het weer nog op vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dankje Gré!
    Net een wolk gebroken hier :(
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  8. JP, gefeliciteerd en bovenal Karin natuurlijk, want die heeft het al zo lang met je uitgehouden. Weinigen zou dat gelukt zijn. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Appie, ik verbaas me er elke dag weer over dat ik het met mezelf kan uithouden ;)
    Desalniettemin: bedankt!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedenavond,
    Ehh Frans zegt jou een miljard niets?, mij verschrikkelijk veel tenminste als je over de euro’s hebt toch?, man wat kun je daar een heleboel mensen voor laten werken toch?
    Tenminste als je het niet over rechtse geld graaiers hebt toch? Een voorbeeldje een directeur van een werkvoorzieningschap laat het in de miljoenen lopen( 4,7 miljoen) is dit normaal? Ik antwoord hierop tuurlijk niet deze man moet aan de schandpaal toch? Mss had jij het wel gelezen in de D.V.H.N., deze man krijgt tot zijn 65e jaar gewoon € 100.000,00 euro per jaar(5jr. lang of hij moet iets anders gaan accepteren(dit laatste denk ik niet…)) mee naar Portugal? Ik vraag een simpel bedragje van 3 ton voor 4 personen aan het werk te gaan helpen deze personen kunnen hun eigen centjes verdienen ach je kent het wel een kruidenier over nemen en een rijdende winkel erbij en heel veel rijke boeren erbij ach je kent mij mss wel iedereen die ik kent die zegt gelijk heb je wie houd jou tegen dan?
    Juist het gaat allemaal om die rot centen een hond wil het niet vreten.... jammer dat alleen dat je er niet zonder kunt toch?(nog niet)
    Ach zo heb ik nog een stukje mee gekregen:


    Een rechtse graaier die heeft nog nooit gehoord van een maatschappelijke socialiteit….. toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oja helemaal vergeten voor de beruchte JP :) van harte jonge en jou vrouwtje? 30 jr.?

    Chris N.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Chris we hebben net de verkiezingen gehad en de1 na de andere jammert nog harder als voor de verkiezingen. Ik begrijp er helemaal niets van. Elk volk krijgt zjin haar leiders die het verdient. Tis even niet anders. BTW 3 ton om vier mensen aan het werk te houden, leuk salaris. Heb je nog een plekkie vrij? TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Chris ik mocht in de jaren 1969 en 70 meewerken om zoveel mogelijk rijdende winkels op de weg te krijgen.
    Helaas waren er maar weinig ondernemers die er een goede boterham mee konden verdienen.Hoge kosten en geen baten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goedenavond. Door de versnippering van socialemedia contacten krijg ik niet alles meer mee geloof ik. Tussen de regels door lees ik iets van een jubileum? In dat geval ook onze felicitaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ehh Wim teneerste ik weet nog donders goed te herinneren dat in begin van de jaren 70 weet je nog?
    bakker Woldhuis een rijdende winkel een zaakje aan de Heiligelaan volgens mijn weten liep het goed.
    s.r.v. wagen van Blaauw in het noorden van Zuidbroek een eigen winkel liep goed.
    En dan een s.r.v. wagen wat in het zuiden van Zuidbroek liep ook goed..
    Dan had je een een winkel van een ander ondernemer van a.d.?ook een goed draaiende zaak vraag Henk het maar.
    En dan de zaak wat Henk heeft laten draaien ben jij dit vergeten??????

    ikke niet dus....

    Chris N.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. En achja Tom,als jij voor 50% afgekeurd bent en jij woont in de gemeente Zuidhorn en jij voldoet aan de eigenschappen, wat ik stel, dan kan jij kans maken op een baan wat ik in mijn ogen heb....

    Chris N.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Maar echt niet meer als een sociale inkomen....., dit is een bedrag wat echt sociaal is, en echt niet meer...

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De gemeente heeft de verkeerstellingen op de Hereweg op de site gezet: Op het eerste gezicht de volgende resultaten:

    - Tussen de BV-straat en de Zevenwoldsterweg komen per werkdag zo'n 4000 voertuigen langs. Tussen de Meidoornlaan en de Kerkstraat zo'n 2800. Als je de metingen van mei 2009 bij dokter Pet er bij pakt, ook tegen de 4000, lijkt het of het verkeer naar de nieuwbouw het stuk Hereweg voor het dorpshuis mijdt. Dus van en naar Westerlee via de Kerkstraat, en van en naar Veendam via de Meidoornlaan. Deze getallen zijn niet zo precies; de metingen waren aan het begin van de vakantie en de slangen bij het dorpshuis zijn een paar dagen kapot geweest. In 2009 zat hemelvaartsdag in de metingen. Ik denk niet dat dat invloed had op het rijgedrag; alleen op de aantallen.

    - Een belangrijk getal dat aangeeft hoe automobilisten zich gedragen is V85. Dit is de snelheid waar 85% van de automobilisten onder blijft. Voor het stuk tussen BV-straat en Zevenwoldsterweg is dat overdag 55 en 's avonds en 's nachts 65 km/h.Voor het stuk tussen Meidoornlaan en Kerkstraat overdag 50 en 's avonds en 's nachts 60km/h. De 15% van de automobilisten die harder rijdt dan V85 wordt algemeen beschouwd als overtreders waar streng tegen opgetreden moet worden. Het gaat dan wel om 600 per dag!

    - De inrichting van het centrum en de instelling van een 30km/h zone zie je niet terug in het gedrag van de automobilisten. Slechts 270 automobilisten rijden daar onder de 35km/h. Dat is 20%. Behalve de 15% die harder dan de V85 rijdt, rijden elke dag tussen de 80 en 100 auto's boven de 60. Of ze zoals vroeger de 130 halen, is niet gemeten.

    Verkeerstellingen Hereweg

    BeantwoordenVerwijderen
  19. In de laatste alinea: 550 automobilisten rijden daar onder de 35km/h. Ik was degenen die de andere kant op reden vergeten. Mijn excuses aan hen. 20% is wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen