Teller

woensdag 17 oktober 2012

17102012

Vanavond in de Menterne. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

40 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, het doet me wat als ik die onverzettelijke mensen van eerder zie die nu om de gunst van het volk vragen. Gisteren ook op rtvnoord, een bekende Meedennaar die om een aalmoes vraagt. Terwijl in de tijd dat ze wethouder waren, spijkerhart en onverzettelijk hun zin doordreven. Dit wordt versterkt door de het beleid wat zei toentertijd gevoerd hebben.
    Krokodillentranen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim, er bekroop mij ook zo'n soort gevoel.
    Het zal wel bij het spelletje horen dat politiek heet, maar als politicus en wethouder moest MP niets hebben van communiceren via de media en van "stemmingmakerij" via de sociale media al helemaal niet.
    Ook primaire reacties kon hij niets mee.
    Als voorzitter van DAR Meeden blijkt zijn mening ineens omgedraaid, gezien zijn opmerkingen op Noord en zijn reacties op Facebook van Patricia Boerma.
    Daarmee wordt duidelijk dat wij ons van de mening van een politicus ook niet al te veel hoeven aan te trekken, die doet gewoon wat hem/haar het beste uit komt op dat moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, goedemorgen natuurlijk allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen. Word wakker, t zonnetje komt al op!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui!

    Bij sommigen komt inzicht vroeger dan bij anderen; inkeer is nooit te laat maar of het krokodillen inkeer is? De Hoge Heren van het dorp van toen hebben wel wat uit te leggen, want ellende in het nu en dan vind meestal zijn oorsprong in het toen.

    Aan de andere kant: het zijn gepokte en gemazelde politici waarvan je nooit weet of ze hier een daar nog touwtjes en marionetten hebben of een kast met nog een skelet of wat.
    Aan weer een andere kant: ook in het heden wordt polletiek bedreven: Links, rechts, conventioneel of confessioneel, radiaal of extreem behoudend.
    Het blijft behelpen...

    Wens eenieder een mooie dag en mazzelmoj!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen Menterwolmers, het wordt weer een prachtige dag en hopelijk veel zon. Ik hoor het MP nog zeggen. “Einmal in de vier jaor heur ik wel wat ze er van vind’n, nou heb ik het veur zegg’n en dat bieft ev’n zo. Een prachtige uitspraak van MP die hem de rest van zijn leven blijft achtervolgen. Wim refereerde er vanmorgen nog aan want ik was bepaald niet de enige die het had gehoord. MP is natuurlijk niet de PVDA en ook in Menterwolde lopen binnen de PVDA diamantjes rond. Die mensen hoor je niet en doen in stilte hun werk op een voorbeeldige manier. Laten we niet alles in het negatieve trekken. Toch mooi dat ze bij de PVDA nu ook het licht zien. Ik geef toe dat het even heeft geduurd maar toch. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  7. "In Zuudbrouk en Noordbrouk gait niks vot, wetholders kommen doar vot, ik snap dat wel", was een uitspraak van Markus Ploeger voor TV Noord. Die opmerking zegt twee dingen: namelijk hoe Ploeger zelf het wethouderschap invulde, hij snapt het immers, en beschuldigd de huidige wethouders daar ook van. Verre van netjes. Komt ook nog een wethouder uit Meeden overigens en niet één uit Muntendam dat volgens Ploeger slechts een voetbalveldje hoefde te missen. Dus zijn theorie gaat niet helemaal op. Zal nu eens de facebookpagina van Patricia Boerma opzoeken. Jan maakt mij wel nieuwsgierig. Ploeger is overigens geen PvdA lid meer, maar de gelederen van de SP komen "versterken", zoals dat zo mooi heet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helaas, kan niks zien, want ik moet mij aanmelden bij facebook en vrees dat mijn face daarvoor te lelijk is. :(
    Misschien iemand die een screenshot wil maken voor mij? Appie moet toch een beetje weten wat er politiek zoal speelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Appie, je kunt gewoon een facebook account maken met Appie Peerd als naam en je logo gebruiken. Kun je meteen kijken op allerlei pagina's, zonder je te hoeven melden :)

    JP
    die gewoon zichzelf op facebook is. En op twitter. En de rest.
    Of de wereld daar blijer van wordt???;?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Appie, twee printscreens zijn onderweg.
    Maar het ging me meer om het feit dát MP iets meldt dan om wát hij zegt (hoewel het ook niet getuigd van veel respect).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. goedenmiddag...

    ben blij dat mp geen wethouder meer is, maar ik denk dat meeden best blij is dat ie zich, samen met hen, inzet voor hun dorp...

    het politieke 'spel' is nu echt niet anders dan toen....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goedemiddag, is het nog niet tot iedereen doorgedrongen dat Menterwolde een gemeente is met meerdere dorpen en dat we het met elkaar moeten doen???????????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met 4 dorpen dus, niet alleen Zuidbroek is wat Frans bedoeld. En waar ik me bij aansluit

      Verwijderen
    2. Menterwolde bestaat uit vier dorpen, Meeden, Muntendam, Noordbroek en Zuidbroek. We zullen het met elkaar moeten doen.

      Nergens lees ik in mijn eerdere bericht, 'Zuidbroek.' Daarom begrijp ik Frans zijn vraag niet.

      Verwijderen
  13. Jan, dank voor de printscreens. De opmerkingen van MP op facebook passen wel in de lijn van de opmerkingen op TV Noord, maar vind ze niet passen bij iemand die jarenlang een partij aanvoerde en wethouder is geweest. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen, want MP heeft een zeer actieve rol gespeeld in het opstappen van burgemeesters en wethouders. De laatste die verdween was een integere man als Willem van der Werf, die weigerde om de stukken door te nemen die in B en W behandeld zouden worden met tenminste twee raadsleden, waarvan MP er eentje van was.

    Bloem, vind het te waarderen dat je in jouw positie eerlijk zegt wat je vindt, is buiten Meeden zeker ook een mening die door menigeen wordt gedeeld. Vraag mij wel af of men bij de SP blij was met zijn aanmelding. Hier verwacht ik geen antwoord op, vind het wel aardig om sommige dingen mij te blijven afvragen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Appie Het staat een ieder vrij om zich aan te melden als lid van de SP dus ook MP. De reden dat ik me ooit ben gaan intresseren voor (lokale) politiek is MP geweest. Los van het feit wat ik vind van hem in zijn tijd als wethouder is het wel zo dat een welkome bron van kennis en ervaring is voor de SP in Menterwolde.

      Verwijderen
    2. Hi,hi. VB, je hebt gelijk dat jullie als SP gebruik maken van de kennis en ervaring van Markus Ploeger.Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt en nu heb je misschien kans er achter te komen.

      Verwijderen
  14. Roskam, ik ben blij dat je ons er aan herinnert dat Menterwolde één gemeente is met meer dorpen en dat we het met elkaar moeten doen. Maar waarom altijd in Zuidbroek?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Frans, ik begrijp jou vraag niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Overigens is de hele discussie niet terug te leiden naar enkel het beleid van achterliggende jaren. De hoofdoorzaak van alle ellende die op gemeentelijk niveau op ons af komt is het beleid uit Den Haag waar gewoon alle problemen bij de gemeente's over de schutting worden gegooid zonder budget daar voor vast te stellen. Het afbraakbeleid van de VVD in Den Haag begint nu ook op gemeentelijk niveau zeer drastische vormen aan te nemen. Gelukkig zijn er in 2014 weer nieuwe kansen als het gaat om het gemeentelijk bestuur. Maar regeren is vooruit zien, tot vorig jaar groeiden de bomen tot in de hemel in Menterwolde terwijl andere gemeente's het onheil uit Den Haag al aan zagen komen en ook daar al zwembaden werden gesloten. Slecht beleid??? In 2014 mag u er wat van vinden.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een te gemakkelijk excuus VB, onze grote broer heeft het fout gedaan daarom moeten wij lijden. Iedereen kon zien dat we niet zo door kunnen gaan als we gewend zijn. Daarom moest het gemeentelijke bestuur een koers uitzetten.
      Dan koop je geen dure gronden met goud, maar met zilver, en verkoop je deze gronden niet tegen oud ijzer prijzen. En dat neem ik de voorgaande colleges kwalijk.

      Verwijderen
    2. Wim is geen excuus maar is de werkelijkheid. Bovendien heeft de gemeente afgelopen jaar nog grond aangekocht voor 650.000 deze grond ligt nu te wachten op betere tijden.

      Verwijderen
  17. Ap, de SP is er voor iedereen, ook om lid van te worden, dat is een keuze die het lid voor zichzelf maakt, zo ook mp, als ze zich willen inzetten voor de partij, helemaal mooi....ieder op zijn eigen manier, wat je kan en wat je wil....

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Achterop de TK van deze week een mooie adv van de SP

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Bloempje, mooi gesproken, zal er verder niet op ingaan. Eentje van de zaak, voor iedereen, omdat ik in zo'n goede stemming ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Lekker Ap, wat past bij een zoute haring want die heb ik net naar binnen gewerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Roskam, ik sluit me bij jouw verwondering aan. Ik begrijp de vraag van Frans ook niet.

    Menterwolde heeft 4 kernen en raadsleden vertegenwoordigen alle inwoners. Ook degenen die op een andere partij gestemd hebben.

    En als ik voor mezelf spreek: zo voelt het ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. VB, leuke advertentie, heel creatief.

    Vraag me wel in alle redelijkheid af: Wat zou jouw keuze zijn? Waar zou jij op bezuinigen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om te beginnen een transparante begroting maken

      Verwijderen
    2. De begroting zegt: het geld is op, dit zijn de mogelijke keuzes, Raad: KIES. (anders gezegd: neem verantwoordelijkheid)

      Transparanter wordt het niet.

      Maar hoe transparant de begroting ook wel of volgens jou niet is, er zal in november gekozen moeten worden. Welke vereniging of welke voorziening moet bij jou de sleutel inleveren? (om in de sfeer van jullie advertentie te blijven)

      Verwijderen
    3. Om gedegen keuzes te kunnen maken moeten in de 1e instatntie de cijfers in de begroting kloppen. oftwel klopt het wel wat en voorgespiegeld krijgt? Ik dacht dat de VVD de partij was die goed was voor het huishoudboekje maar als je nog niet kan inzien of een begroting al dan niet klopt valt me dat zwaar tegen.

      Verwijderen
    4. Als je vind dat cijfers niet kloppen geef je je visie daarop en maak je alsnog keuzes.

      Maar had dit antwoord natuurlijk wel verwacht. Ik zal van jou geen antwoord krijgen op mijn vraag. Jammer, voor inwoners is ieders keuze belangrijk.

      Verwijderen
  23. Nog geen TK in de deur helaas.

    De opmerking van Frans doet inderdaad wenkbrauwen fronsen. Net als Meeden op dit moment -terecht- opkomt voor de eigen voorzieningen hebben Zuidbroeksters zich een tijd actief opgesteld en zich daardoor in de kijker gespeeld. Dat was ook even nodig, want het dorp dreigde te verpauperen. Maar Zuidbroek heeft zich nooit afgezet tegen de andere dorpen.

    Behalve dan misschien een beetje tegen M'dam, maar daar maakten de wethouders toen zelf naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wij hebben ook nog geen TK, komt hier op donderdag.
    Voor mij is het nu bedtijd, welterusten allen.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik had van Frans ook een dergelijke opmerking niet verwacht, omdat ik werkelijk, meen ik oprecht, daar geen aanleiding voor zie. Zo zie je maar, ken de klanten minder dan ik denk. Of kan natuurlijk ook, dat ik het niet goed zie op dit punt. Laat het mij graag uitleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik loop nog even naar de voordeur om te zien of de TK nog is gebracht en ga dan naar bed. Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jan, kreeg de advertentie inmiddels, mocht je de Tussenklappen ook nog niet hebben, dan wil ik de advertentie wel achter de bar hangen voor als je morgenvroeg binnen komt lopen. Heb je weer een excuus om in de kroeg te komen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Kennelijk moet je op een afstand wonen om te zien dat de enige bezuiniging die Zuidbroek treft de afschaffing van het muziekonderwijs is. En dat de weinige investeringen die door Menterwolde gedaan worden in Zuidbroek terecht komen. Trouwens ook de investeringen van de afgelopen jaren.

    Pinquin en Zuvoc hoeven hun sleutels nog niet in te leveren. De bibliotheek in de Broeckhof ook niet, noch het steunpunt daar. Wel worden de industrieterreinen daar onderhanden genomen voor een half miljoen.

    Ik woon hier nog niet zo lang. Mogelijk zijn Meeden en Muntendam in een verder verleden zwaar voorgetrokken, maar van de afgelopen jaren herinner ik me vdValk, Botjes Zandbaai, verbouwing Broeckhof, de supermarkt, opknappen van het centrum, Buitenweg, Heilige Laan. Toegegeven, voor het FOC wordt nog actie gevoerd, het ziekenhuis is er nog niet en een grote sporthal in Noordbroek en nieuw zwembad zijn nog niet zeker. Bovendien valt er nog wat te klagen over de klinkers in de Spoorstraat en de beklanting van de supermarkt.

    Wat echt wel bedreigd wordt door bezuinigingen zijn de bibliotheken in Meeden en Muntendam, het zwembad in Meeden, de tennisclub in Meeden, de dorpshuizen in Muntendam en Meeden.

    Zoals gezegd, er was er hier één vandaag die ongeveer begreep wat ik bedoelde. Ook uit Meeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. @frans,van der valk heeft niet voor zuidbroek gekozen maar voor een goede vestigingsplaats aan de A7,ik stel voor dat ieder dorp zijn eigen zandwinningsplaats krijgt met een eigen baai,de broekhof is "verbouwd"mede in samenhang met zwaar achterstallig onderhoud niet gepleegd door de gemeente,de buitenweg is gelinkt aan het N33 project en de heiligelaan is er na de rigoureuze investering in een stoepversmalling alleen maar gevaarlijker op geworden.
    O ja, het centrum was 7 jaar lang een spookdorp en de supermarkt is niet van de gemeente.
    dat neemt niet weg dat ik meeden best een mooi dorp vind hoor !! maar je kunt de ligging van meeden en zuidbroek niet met elkaar vergelijken vind ik tenminste

    BeantwoordenVerwijderen