Teller

zaterdag 13 oktober 2012

13102012

Goedemorgen. Vanmorgen heb ik weinig te vertellen, het woord is aan de klant.

18 opmerkingen:

  1. Vandaag de Dag van de Groninger Geschiedenis bij de Groninger Archieven, Cascadeplein in Stad:
    DGG 2012

    In het kader van het thema "Arm en Rijk" vanmiddag om 15:05 uur een modeshow "Stuutsiekoorn" waar ik aan mee doe met een verhaaltje wat ik met Stuutsiekoorn heb. Dat woord heb ik hier geleerd een jaar of twee geleden van Leon Boer en Jan Dijkhuis.

    Nu gauw naar Stad. Om 9:30 generale repetitie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,mijn gedachte over 'stuutsiekoorn'is dat het bijna eeuwig meeging. Bijna altijd bruin was, en op werkdagen gedragen werd. Het was een verademing toen de jeans te koop aangeboden werden. Ondanks de waarschuwingen van de kerken dat er hele magie rondom de jeans gecreert werd, trokken de jongeren van toen zich weinig van de woorden aan. We zagen dat ook in de muziek van die jaren, het zou losbandigheid in de samenleving brengen. Wisten die mensen niet dat deze losbandigheid al 4000 jaren eerder begonnen was? Prediker de wijsgeer sprak de woorden: er is niets nieuws onder de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Frans succes in Groningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui.
    Weekend samen, ontspannen
    Alhoewel? Windows....

    Appie, maak altijd een back up van je back ups! En de belangrijkste foto's op CD, desnoods DVD. Zo vond ik gisteren bij het opbergen van andere CD's foto's uit 2007, voor ons een zwart-wit jaar.
    Enerzijds de gevreesde verhuizing, anderzijds na twee jaar zelf investeren rond die verhuizing de eerste van drie maal met/voor investeerders naar de USA. Achteraf viel het een mee en het ander tegen.
    De investeerder bleek achteraf iets minder kapitaalkrachtig dan mijn partners dachten; ikzelf heb hem helaas nooit gesproken.
    De Amerikaanse partij is wel doorgegaan, en de aandelen koers ging van gemiddeld 20 cent naar 40 dubbeltjes, alhoewel er hier en daar nog wat kanttekeningen te zetten zijn.

    Waardoor je achteraf moet constateren dat beelden niet alleen in de tijd vergaan maar ook veranderen. En dat die tijd soms een half mensenleven beslaat, en soms slechts een moment van terugkijken.

    Ik was wel minder grijs in 2007.....


    Mazzelmoj en gaaf weekend toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dus het heeft je wel getekend JP.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wim, losbandigheid valt ook wel mee. Soms..

    Ik verbaasde me erover dat mijn kinderen op school in Meeden meester of juffrouw moesten zeggen. in Ede was het Sigrid en hoe die montessorie dames/heren ook mochten heten. Op de lagere school was het voor mij meneer en mevrouw maar op het lyceum werden zeker de wat jongere, bij de voornaam genoemd.

    Toen ik na mijn diensttijd mijn eigen business unit binnen het bedrijf van mijn vader opzette werkte ik veel met moderne, niet veel oudere klanten. Pa kreeg een rolberoerte toen ik een paar van hen bij hun voornaam noemde. "Zo gaan ze veel meer korting en regelingen van je vragen". De enige die ooit serieus om "korting" heeft gevraagd (of liever een commissariaat, dat beter zou zijn voor de toekomst van het bedrijf) was een man van bijna 65, die ik netjes met u aansprak. Een paar maanden na het nee op die vraag (mijn vader heeft mij zijn normen en waarden bijgebracht) kon ik mijn bedrijf verkopen omdat Dienst Parkeerbeheer Amsterdam "iets" geregeld had voor een concurrent die daarna mijn agentschap heeft overgenomen, op trieste voorwaarden.

    Dus normen en waarden? Breek me de bek niet open, die !@#$%^&*() was prominent lid van een kerk. Zo'n gluiperd uit Malle Babbe.

    Toch heb ik er wel verdriet van (en een half miljoen verloren...) maar geen moment spijt. Wij hebben onze meiden met die oude waarden en normen opgevoed en zo te zien (h)erkennen ze die. En dat tweetal is voor mij de mooiste beloning! (En natuurlijk is mevrouw Pé op zich al een enigmatische, bijzondere hoeksteen in mijn leven. Waarvan akte!)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is triest om te lezen dat iemand die zo bewonderd is geweest vanwege zijn strijd tegen kanker en voor een steunfonds achteraf de grootste dopingklant te zijn geweest. Ook dit bericht doet me verbijsterd afvragen hoe je zo kunt huichelen.
    http://www.powned.tv/nieuws/sport/2012/10/sunday_times_klaagt_armstrong.html

    Mazzelmoj, ik ga zo van de lijn af: er is meer dan digitaal leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Om 8:27 uur gaf ik deze reactie: Stuutsiekoorn broeken bennen stokken beter as dat nijmootse spul dat we nou aan kont hangen hebben.

    En nu ik weer kijk, reactie stond er wel, weet ik zeker, is deze weg. Zag nu 7 reacties staan, terwijl in de mail die automatisch wordt gestuurd er acht staan. Apart! :(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. FOC Zuidbroek nog steeds actueel. 'vers'spandoek aangebracht. twitpic.com/b3pbhi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik haalde dit bovenstaand bericht van twitter, maar zie dat de foto niet 'openklikbaar' is. Vraag me niet het beter te plaatsen, want zou niet weten hoe! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. goedenmiddag....

    moest veel bijlezen, te lang niet even langsgewipt in de kroeg...

    las begin oktober over de wegen in menterwolde, meeden en zuidbroek. als aanwonenden hebben we de uitslag gehad van de trillingen in de spoorstraat, zoals verwacht (maar niet de ervaring) valt de trilling erg mee in de huizen, is toelaatbaar....ik ervaar dit toch heel anders in huis, wanneer je ligt te schudden op bed, of de vloer beweegt wanneer er mn vrachtverkeer langskomt en dat is met grote regelmaat. zelfs achterthuis voel je in de tegels wanneer er verkeer langskomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vanmiddag naar de volkstuinen-kas geweest. Hartstikke leuk van opzet en door de persoonlijke rondleiding van Reinder Bruintjes en het gezellig kletsen met Nanno Hamminga, van het Zuidbroekster roggebrood, had ik een genoeglijke middag. Er is een kleine fair en er zijn hapjes te proeven.De Snackwagen "Kouvreter" uit Muntendam staat net als de Kaas verkoopster, in het voorste gedeelte van de kas. Morgen ook te bezoeken, open van 10 tot 17.00 uur. Roggebrood is morgen niet te koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bij de laatste opmerking moet ik even glimlachen Roskam, even een binnenpretje.
    Wat ik tot nu toe mis in de rubriek over de stuutsiekoorn' broeken en jassen is als deze kleding nat wordt, zeker als je in een zaal of gebouw zit, dan wordt de stank onverdraaglijk. Misschien dat daarom deze kledij alleen op de werkdagen gedragen werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wim, jij je binnenpretje......., haha.

    De stank van het stuutsiekoorn pak kwam, volgens mij, dat het niet gewassen werd. Tegenwoordig gooit men alles in de wasmachine, vroeger droeg men de daagse kleding tot het stijf stond.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De stank van de natte hond: vochtige wollen jassen. Yakkiebah!
    Trustuh peerders, morgen weer heen quiz :)

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  16. JP, had ik al foto's van je dan? Je weet, mijn pc gecrasht, dus ...... een beetje moeilijk. :(

    BeantwoordenVerwijderen