Teller

donderdag 4 oktober 2012

04102012

Vandaag is het de vierde Oktober. Dierendag dus. Van Marianne Thieme mogen we geen vlees eten vandaag, dus worden de hondenbrokken voor Boris vandaag vervangen door de heerlijke leverworst van de plaatselijke slager. Voor Poes zullen we de ham eens in fijne stukjes snijden. In het dierenrijk is het eten en gegeten worden, alleen vandaag een beetje lekkerder dan gisteren, met dank aan Marianne van de PvdD.

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de dag begint alweer grijs, aan ons de taak om deze dag een beetje kleur te geven.
    Zoals ook Marianne Thieme weet waren wij mens en dier in het begin vegetariërs, ze zal terug moeten gaan naar de omslag dat mens en dier interesse in elkaar heeft gekregen.Adam en Eva kregen toen ze merkten dat ze naakt waren, een vijgenblad om hun schaamdelen te beschermen. En geen dierenhuid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik heb niets met Dierendag, Moederdag, Vaderdag, maar die er wel iets mee wil doen gaat z'n gang maar.

    Wens jullie allemaal een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, mijn stelling hier boven is wel erg stellig.

      Vaderdag en Moederdag is leuk als kinderen persoonlijk iets voor vader/moeder maken.

      Verwijderen
    2. Naar anaologie van het relaas van Appie over MT hieronder...
      maak een eet-geen-vader/moeder-dag van...,
      kan Appie misschien weer een kwetter aan wagen in de zin van...
      wij eren onze ouders in het peers elke dag al zonder ze op te vreten...

      Verwijderen
  3. goedenmorgen...

    onze poes heeft elke dag dierendag (hoop ik:-)

    geen vlees eten vandaag is een goede optie, maar ook dat doen we al veel vaker....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bloempje, met deze reactie kwam volksvertegenwoordiger Marianne Thieme mijn timeline binnen op Twitter: Goedemorgen, maak er een lekkere #EetGeenDierendag van, gun de dieren een dagje vrij en bedenk hoe we ze met meer respect kunnen behandelen. Dat was nadat ik het Peerd had geopend en dacht dat het wel aardig was om Marianne daarvan in kennis te stellen, dus mijn reactie: @mariannethieme Is al geregeld Marianne. Zo doen we dat in ons café. bit.ly/Pyps88

    Die reactie was voor Marianne Thieme voldoende om mij te blokkeren op Twitter. Scheelt een hoop onzin in mijn timeline, kan daar goed mee leven, wilde toch al "schonen" in wie ik volg. Vond het wel opmerkelijk dat een volksvertegenwoordiger zich zo snel van haar (sl)echte kant liet zien. Voor mij aanleiding om in Google te tikken: Marianne Thieme blokkeert. Blijkt dat ze alle kritische volgers blokkeert. Uiteraard is ze daar vrij in, maar heeft niks met democratie te maken.

    Uiteraard is er niets op tegen om eens kritisch te kijken naar eigen vleesconsumptie Bloem, doen wij ook, maar om een minderheidsstandpunt zo eenzijdig naar voren te brengen als Marianne doet en zo reageert dat is buiten proporties in mijn beleving. Ben blij dat de Menterwolmer politici beter met kritiek kunen omgaan. Zeker naar buiten toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. App heb je mij ook al verwijderd?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. VB, nee, tuurlijk niet, maar vond je wel opvallend rustig de laatste tijd. Zal eens kijken of je er nog bij staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Appie Ik heb dat twitter nooit begrepen. Hoe komt het nu toch dat mensen bij elke handeling die ze verrichten dat moeten melden op twitter. Vanavond hoorde ik dat de sociale media over de rellen in Haren onderzocht gaan worden. Per seconde wil men het aantal tweets onderzoeken op hun inhoud, voor en na een melding van een nieuwsuitzending. Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp hier helemaal niets meer van. Zie ik zo,n mijnheer op de tv babbelen over de belangrijkheid van dit soort info. Begrijp het niet meer. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tom, jij zult begrijpen dat ik niet elke handeling die ik uitvoer deel via Twitter. Denk dat ook niemand daar op zit te wachten, maar ben het gaan doen omdat je als uitbater overal over mee moet kunnen praten. Heb ik dat altijd al gekund natuurlijk, maar wil het wat meer doen met kennis van zaken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Iedere dag dierendag?

    http://foodwatch.nl/laatste_nieuws/nieuwsberichten/dierenvoer_leidt_tot_alledaags_dierenleed/index_nl.html

    BeantwoordenVerwijderen
  10. zo, weer terug. Al even :)
    Foto's op facebook maar of je ze kunt vinden?
    Lekker gefietst, beetje rozig nu dus lekker uitbuiken op de bank. Mèn, wat ben ik toch blij met mevouw Pè. Ze had spijt had dat ze geen e-bike had genomen, ik was er wel blij mee want dat had ik niet bij kunnen houden... We gaan terug, in het voorjaar.
    Vroeger terugegaan, ik wilde graag die zwermen zien, maar helaas.Meer dan wat zwermen vogelaars en wat ganzen en groepjes spreeuwen was er niet :(

    Nou ja, alvast voor straks: trustuh!

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goedenacht, na een lange dag werken met weinig eten wordt het tijd voor een biertje. Doe mij er ook maar een bal van Siene bij, is ook al lang geleden.

    BeantwoordenVerwijderen