Teller

zondag 14 oktober 2012

14102012

JK had het goed gezien. Op de foto het pand van makelaardij HH Smit, waar eerder het postkantoor was gevestigd, op de achtergrond het pand waar daarvoor het postkantoor zat.

35 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mijn eerste gedachte is het t'Veen in Zuidbroek.Vermoedelijk aan de Nieuweweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui!

    Volgens mij is het de ingang van het golden Peerd; ik dank dat vandaag een hoop bezoekers over de digitale drempel komen.

    Maar voor de rest???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Ik zie op dit kleine scherm niets bekends en kan ook de ontknoping niet meemaken. Vandaag wederom een beursdag. Utrecht deze keer. Tot later.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen. Appie, mooi dat er weer een foto te raden is op zondagochtend.
    Geen idee waar het is, wacht de opmerkingen van anderen in spanning af.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoek Drostenlaan/Nieuweweg Zuidbroek.

    Voor reeën is het weiland tussen Zijlstra en onze boerderij een gewilde plek om Uiterburen over te steken. Afgelopen week stond ik in de kamer met het fototoestel en heb het gefilmd. De bok bedacht zich een moment toen hij een auto zag maar waagde het toch. Ik had een paar meter door moeten filmen maar de ree kwam buiten het gezichtsveld van het raam. Klik op mijn naam en links boven staat het filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen,

    De suggestie van Drostenlaan/Nieuweweg is denk ik de juiste. Ik weet alleen niet of ze daar ook verkeersremmende maatregelen hebben genomen zoals wel is waar te nemen op de foto rechtsonder. Het pannendak is die van de paardenstal?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi gefilmd Willem, prachtig om zo'n sierlijk beest in actie te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen.

    Na lange tijd weer eens een reactie van deze kant.
    Betreft centrum Zuidbroek. Ik ben eerlijk maar kom niet zo heel erg vaak in het centrum. Woon aan de noordkant van Zuidbroek. Maar gistermorgen even rondje dorp. Al voor 9 uur bij de Aldi, druk zoals gewoonlijk, Trioflor, gezellig druk, daarna richting de andere kant. Eerst naar de drogist, gelukkig is deze op zaterdag open, want ben al regelmatig aan het eind van de middag voor een dichte deur gekomen. En dan naar de Coop. Pracht winkel voor een relatief klein dorp als Zuidbroek. Bloemkool, brood, vleeswaren, voorraad blikken, frisdrank lekker vlot de winkel door. Hup naar de kassa, betalen en binnen een kwartier sta ik weer buiten. Geen gesjouw naar de auto, deze staat bijna in de winkel. Waar is dit mogelijk op zaterdag, zo snel sjoppen. Mensen, wat is hier aan de hand. We wilden zo graag een supermarkt, maar waarom zien we dit niet terug. Elke keer wanneer ik er kom, vaak tegen half 6 of op zaterdagmorgen, maar nooit is het druk in deze mooie winkel. Gisteravond na vraag op een feestje gedaan, 3 komen er nooit, te duur, de rest alleen voor noodaankopen.
    Ja, en dan gaat het natuurlijk niet goedkomen. Ben ik nu een pessimist als ik zeg, deze winkel overleeft niet? Of kan iemand me geruststellen en zeggen dat het elke morgen, erg druk is?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier heb je een punt Theezakje!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik was er ook zaterdagmorgen. Er waren toen drie kassa's open. En voor elke kassa drie karren. Druk dus! Maar ik ben het met je eens dat er nog veel meer mensen kunnen komen en kopen. Maar als ik theezakjes stuk goed leest, komt ze zalf ook maar weinig in het centrum van Zuidbroek.
    Dus jongens, met zijn allen naar de Coop!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het goede antwoord is nog niet gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hint: Op de foto zijn twee panden te zien waar in het verleden "hetzelfde" in heeft gezeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geen zorgen de winkel is er nog steeds en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. Zal de crisis wel overleven denk ik. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van deze hint word ik weer niets wijzer Apmans. Maar dat ligt eerder aan mij dan aan jou denk ik.

    Theezakje raakt een gevoelig punt, maar de koper kiest, soms met de beurs en soms met het assortiment. De verse jus automaat bij de Coop is een fijn ding maar ik ga meestal voor verse jus naar Klok in Hoogeveen..
    Zal weer eens in Zuidbroek wat laten persen :)

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  15. En iets verder in de straat zat "het bedrijf" vroeger. Welk bedrijf? Dat zit al een beetje in de tekst op de foto, dat was al een hint met een beetje goede wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. "hetzelfde"??? Hint van Appie, hier een hint voor Appie, maak het gele vlak iets kleiner wellicht dat we dan voor twaalven een winnaar hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Even voor alle duidelijkheid, ik kom er niet dagelijks, daar ontbreekt mij de tijd voor. Maar koop sinds de komst van de Coop, wel 90% van alle boodschappen welke ik niet bij de Aldi kan kopen
    (en dat is er heel wat) bij de Coop, aangezien ik vind dat we de supermarkt nu niet links moeten laten liggen. Misschien is hij wat duurder als menig ander supermarkt, maar met de auto naar Hoogezand rijden kost me meer geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. de hint helpt mij nog niet op het juiste pad.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Kerkstraat Zuidbroek, ingang Gouden driehoek, pand Harm Smit

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bij mij komt het woord, 'Post' naar boven. Is het in de Kerkstraat het vm postkantoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. JK, gefeliciteerd. Op de foto zijn twee voormalige postkantoren te zien. Nu zit er het makelaarskantoor HH Smit waar het laatste postkantoor zat. Verderop in het vierkante witte pand naast De Groot Bloemen zat het postkantoor vroeger. Makelaar Huis, niet Rienus en geen familie, heeft er ook gezeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. In de tekst op de foto stond altijd een hint geven, deze keer stond er een hint posten. Dus ook een hint. Dank voor de medewerking, was weer leuk. Zou graag wel wat foto's willen voor de volgende keer. Ook uit de andere dorpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dank je Appie, je hint betreffende het woord wat in het gele vlak zou verwijzen naar hetgeen er achter te zien zou zijn, bracht mij naar de oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. JK, van harte gefeliciteerd met het raden. Laat je de virtuele bal goed smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Roskam, dank je. We hebben mes, vork en verbanddoos klaar liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. :) @ verbanddoos. Valt mee hoor, de bollen zijn van de voor jou ideale consistentie en knapperigheid. Moet je'm wel even ontdooien als je 'm eerst hebt ingevroren!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Appie, zelfs in ons mooie Zuidbroek zijn bepaalde dingen onderhevig aan verandering. Waar jij het had over het vierkante witte pand naast de Groot kan ik je zeggen dat dit pand tegenwoordig antracietkleurig is. Wat ik dus niet wist is het gegeven dat hier vroeger ook al een postkantoor in heeft gezeten. De ain leert van de aander.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Na het postkantoor zat het bloemenhuis van Munneke in dat pand, later Joop Huis makelaar. Nu bewoont fam Knapper het en is de winkel in gebruik geweest van een bakker en tijdelijk onze kapsalon.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. goedenmiddag...

    haaa, weer fotoquiz op zondag...

    in het boekje(net uitgekomen, met ansichtkaartjes van noord-en zuidbroek, met foto van huidige situatie) van albi nieuwenhuis en harold moes, is een kaartje opgenomen van het oude postkantoor. had het gisteren ook toevallig net gelezen...

    de supermarkt, idd wisselende bezetting, met drukke maar ook rustige momenten, maar het kan drukker...
    kom er regelmatig, maar mn 's avonds na 6 uur is er volgens mij niet zoveel drukte....
    ik hoop wel dat deze supermarkt kan draaien, want ik ben er van overtuigt, wanneer deze verdwijnt komt er geen nieuwe weer.....
    zoveel mensen die zich ingezet hebben, het hele dorp leek ervoor te strijden, maar of ze idd allemaal gaan?!
    of ie echt duurder is? vind het wel meevallen, ging eerder naar HS of M'dam, maar ik merk weinig verschil en voor mij is het aanbod groot genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. -Theezakje/Bloem- In Uiterburen zit je ook dicht bij Noordbroek en de Spar. Ook altijd parkeerruimte en goede service. Zelf kom ik er niet vaak maar dat geldt voor iedere winkel want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan boodschappen doen. Wij hebben hier in huis de taken verdeelt en het boodschappen doen staat gelukkig niet op mijn lijstje. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Iets verder weg dan wij van Stad is de een of andere maffe oostenrijker die met red bull vleugeltjes omhoog gaat. Bizar gave beelden op you tube.

    Met mijn koptelefoon op en mijn ogen dicht ben ik weer even een beetje jong: Apollo, Sprong in de ruimte maar dan in stereophonie, HD beeld en een aantal schermen.

    Gaaf, zo gaaf...

    Maar ja, eerst de afwas :(

    Fijne avond!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Straks om 21:00 uur op Ned. 2 een special van Andere Tijden over "Arm en Rijk", het thema van de maand van de geschiedenis. Met onder andere beelden van het GAVA uit Groningen :

    Arm en Rijk

    BeantwoordenVerwijderen
  33. willem, heb ook hekel aan boodschappen doen, maar staat wel op mijn lijstje :-( daarom het liefst naast de deur ;-)
    mis dus helaas op dit moment andere tijden :-(

    BeantwoordenVerwijderen