Teller

zaterdag 2 februari 2013

02022013

In de mailbox twee foto's van een Opel Record die onderhanden is genomen door Chris N, ook bekend in het Golden Peerd als Ceer.

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, dit was een leuk object waar ik zo'n beetje 2 jaar aan heb gewerkt heb zoals ik bekend sta om mijn vrijwilligerswerk hoort deze er ook bij. Ik zal er straks even heen gaan om nog een paar foto's te maken van de gerestaureerde Opel Rekord olympia 1600 en naar Appie toe gaan sturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, het financiële De kaartenhuis stort langzaam maar zeker in elkaar. De deskundigen vinden een vergelijk met de jaren 30 van de vorige eeuw niet correct. Hoewel? Ook toen werden mensen met obligatie en beleggingen de dupe.
    Mijn opa had toen een grote boerderij nabij Appingedam, had geluisterd naar de financiële deskundigen. Mensen met een zeer goede naam. Helaas liep het verkeerd af. Opa kon zijn 8 personeelsleden niet meer hun loon betalen, en ook de bank begon moeilijk te doen. De zaak werd verkocht en opa kocht een kleine boerderijtje in Slochteren. Het vertrouwen in zijn Boerenleenbank was geschaad en hij deed zaken met de bank van het algemeen nut in Hoogezand. Helaas, heden is ook deze bank omgevallen. Opa heeft het niet meer meegemaakt, zijn kleinkinderen wel. Hoezo geen vergelijk met de jaren dertig. Denk alleen maar eens aan de aandelen van het Woltjerspoor.
    (misschien had Opa beter met zijn broers naar de staat Utha kunnen gaan)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Medische Greep Menterwolde" Het ware verhaal.....
    http://www.henktepper.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui!

    Chris ik ben heel benieuwd naar de foto's van "nu . En wat de banken betreft: vaak is hebzucht, graaicultuur en meer beloven dan mogelijk is een combinatie waar weinigen van profiteren. Behalve de bonusbankiers natuurlijk....

    Ik begreep dat de nieuwe bankbaas van SNS een half miljoen gaat verdienen omdat je voor minder geen goede bestuurders kan krijgen. Schijnt Rutje gezegd te hebben. Verklaart dan meteen waarom onze economie zo fors omlaag dondert....

    Maar een oprecht mazzelmoj allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze text hoort erbij:

    Hoi Appie,

    eindelijk maar toch gevonden op m'n oue diesel pentium 2, dit was de Opel die ik gerestaureerd heb in 2009 tot mei 2011 toen is hij gekeurd en kwam op de koplampen bij te stellen in één keer er door, niet vragen wat in totaal dit heeft gekost....morgen zal ik een paar foto's maken van de nog schoon te maken Opel Rekord Olympia, alles is gerestaureerd, remmen, remleidingen, banden, motor, alle draaibare onderdelen zeg maar, bekleding, de hemeltje tjonge wat een fors bedrag alles bij elkaar....
    Maar goed alles heeft een verhaal natuurlijk hier achter zit ook een leuk verhaal het gaat over m'n kameraad hij moest een 2e hands autotje hebben voor zijn vriendin deze Opel was toen +- 15 jaar oud in de jaren 80 in het huwelijksbootje is gestapt en getrouwd is in de Opel rekord, maar naar een beetje onzekere toekomst heeft hij besloten een dierenpension te beginnen en deze Opel werd verkocht omdat hij het geld nodig had voor het bouwen van de dierenpension, na een tig jaren daarna kreeg hij telefoon dat z'n oude auto te koop stond op de marktplaatst en hij was meteen verkocht.
    Het is een beste jongen, hij weet wel wat hij wil..., alleen het uitvoeren...., maar goed ik ben blij dat ik een paar rechterhanden heb en verschrikkelijk blij dat ik voor ieder mens iets kan betekenen.

    Groetjes Chris.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen allemaal , een prachtige dag in een prachtige provincie. Een provincie uniek in de wereld. Waarschijnlijk de enige provincie ter wereld waar je ongestoord net zo veel uit de bodem kunt halen zonder dat het consequenties heeft. Althans zo werd het altijd verkocht. Nu wisten een aantal mensen natuurlijk wel beter maar wanneer mijnheer NAM het zegt zal het wel zo zijn. Hij had er voor doorgeleerd. Deze week in Veendam nog zo,n mijnheer (waarschijnlijk van dezelfde school ) die beweert dat je rustig zout op kunt pompen zonder dat het consequenties heeft. Waarschijnlijk moeten ze in Borger compagnie nog even een aantal jaren geduld hebben voordat ook deze directeur het licht ziet en voor het publiek staat te janken dat met de kennis van nu hij 20 jaar geleden nooit zo,n verhaal zou hebben opgehangen. Nog even geduld daar in burk’m nie . Toen ik maandag avond de uitzending op RTV noord zag bleef bij mij 1 vraag hangen. Hoe kan het toch dat een bedrijf 35 jaar ongestoord een compleet woningbestand naar de kloten helpt en zelfs een overheid ( de hoeder van goed en have) er bij staat en er naar kijkt en nu in koor roept dat er betaald moet worden. MAX wil een miljard en Middel van het waterschap wil ook geld. Wie nu denkt dat Max dat miljard wil voor al die burgers die schade hebben komt bedrogen uit. Max heeft de centen nodig om het leefgebied op te krikken, letterlijk hahaha. Onze provincie moet een positief imago krijgen. Maar natuurlijk. Welkom in Groningen de Bouncing province , een provincie die ons allen beweegt, beroert, eenvoudigweg omdat er niets boven Groningen staat herstel gaat. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst afwachten TOM,
      Eemsmond: minister moet naar Staatstoezicht op de Mijnen luisteren
      DVHN | Gepubliceerd op 02 februari 2013, 18:00
      Laatst bijgewerkt op 01 februari 2013, 17:49
      UITHUIZEN - Eemsmond wil samen met buurgemeenten bij het rijk er op aandringen om nog eens goed te kijken naar het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SdoM). De gemeenteraad nam donderdag 31 januari unaniem een motie met die strekking aan.

      SdoM adviseerde minister Henk Kamp van Economische Zaken om de productie uit het Groningse gasveld zo snel mogelijk en zo veel als mogelijk en realistisch is, terug te brengen. De bewindsman wil een aantal zaken nader onderzocht hebben. Het gaat om vijf onderzoeken die voor december moeten zijn afgerond. Eemsmond vindt dat de minister in de tussenliggende tijd het advies van SdoM moet opvolgen.

      Verwijderen
  7. Het is ook opeens duidelijk waarom Moorlag en zijn voorgangers al die moeite doen om bedrijvigheid in de provincie te voorkomen. Werkgelegenheid ? dat terkt maar mensen aan, en die mensen moeten ook nog ergens wonen. Dat wordt natuurlijk lastig als alle huizen wegzakken.

    Nee, een mooie lege provincie, dat is het doel ! Hoe minder mensen er wonen, hoe minder mensen natuurlijk klagen, en hoe gemakkelijker het is om de rijkdom naar de Randstad te pompen !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb maandag met verbazing zitten kijken. Keurige mensen die dus schade hebben en in sommige gevallen heeeeeeeeeeeeeel veel schade. En dan toch zo uiterst gedisciplineerd. En dan beginnen met het Wilhelmus. Gekke wereld.

      Verwijderen
  8. Weet je Tom. alleen al de verhalen die deze mensen te gehore brengen zijn het beluisteren waard. Daar is over nagedacht, het heeft weinig of geen waarde. Maar dat valt de mensen ten noorden van Zwolle toch niet op.Dit wordt nog eens bevestigd door het slechte onderwijs dat in de Ommelanden gegeven wordt.
    Cynisch? Ja, dat wordt je er wel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jan van Roskam, van harte. Wens jullie een mooie dag toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Appie, hartelijk dank ook van Jan.

    BeantwoordenVerwijderen