Teller

vrijdag 15 februari 2013

15022013

Hoe ver is men er nu mee? Wie het weet mag het zeggen, ben benieuwd, want ik wil wel wat meer snelheid aan de toog van het Golden Peerd.

22 opmerkingen:

  1. De trottoirs langs de Hereweg van Duurkenakker tot Westerlee lagen er vorig jaar uit. Gemiste kans dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Onder de trottoirs van de Spoorstraat zijn buizen gelegd met extra ruimte, waardoor toekomstige nieuwe bekabeling kan worden "geschoten". Er hoeft dan niet gegraven te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, aller eerst een antwoord op je vraag Appie. Bij deze vraag moest ik denken aan het café van Tinus van der Linde.Je zat amper op je kruk of het blond schuimend bier keek je met een super glimlach aan. Bij jou is het zelfbediening, dus het antwoord is aan de klant.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De meningen over kabelnet SKV zijn zeker in Veendam verdeeld. Het gaat dan voor namelijk over de zender aanbod en het functioneren van het signaal.
    Momenteel zullen de meesten in Menterwolde hun signaal krijgen van Ziggo, waar ik persoonlijk tevreden over ben. Dat betekend in mijn ogen dat je er goed moet over nadenken of je deze stap wel wil maken. En staar je niet blind over een glasvezel verbinding. Een goede koper verbinding geeft je meer kansen dan een slechte glaskabel verbinding. Bezint eer ge begint!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wim, een blond schuimende vrouw zou misschien een klantenstrekster zijn. Weet ik uit ervaring...

    Met het schuim op heur gezicht bracht ze een stuk of 5,6 grote pullen tegelijk, stevig geklemd tussen armen en vrouwelijke welvingen.
    Mann, das waren mal Zeiten in Bräunlingen. Maar ja, na 4 van die glazen was meneer Pé ook redelijk ver van huis, ook van zijn tijdelijke huis toen. War auch einmalig. Aber die Erinnerungen ;)

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen, ach het zal allemaal wel mee vallen persoonlijk vind ik dat de koperenleiding wel mag verdwijnen zelf hebben wij zo'n ding al een paar jaar in de meterkast zitten alles doet het prima pc, tv en de telefoon nergens geen kabels zitten en nog nooit geen storing gehad dus m.a.w. perfect of je wordt ouder pappa:).
    Je wordtouderpappa

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen,

    Ceer, pas op met opmerkingen over jezelf waarbij je te kennen geeft klaarblijkelijk ouder te worden. De barman wil hier nog wel eens op inhaken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach JK, je moet 1 ding niet vergeten, luister maar zal ik zeggen:
      Luister
      En aangezien dat wij er net overheen zitten voel ik mij echt niet oud hé:).

      Verwijderen
  8. goedenmorgen....

    ik verander niet zomaar van aanbieder, hoor genoeg problemen bij anderen na verandering, wanneer iets goed functioneert, dan funcioneert het goed en dat wil ik graag zo houden:-)

    ik lees net dat de aardbevingen ook dichter bij huis komen...de NAM gaat in veendam naar gas boren...in combinatie met de zoutwinning lijkt me dat een mooie combi....'gelukkig' verzakt de bodem niet zo erg door het zout dat je problemen krijgt, dat ligt aan je fundering (tuurlijk...) en aan het veengrond....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. persoonlijk vind ik het een provisiecatie van de NAM.
    Het even laten zien dat we afhankelijk van hun zijn.
    Waar zijn deze lieden mee bezig? De scha de is toch al groot genoeg?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Glasvezel nemen heeft geen enkele zin als in huis geen glasvezel ligt .
    Alle snelheid gaat verloren in de oude bekabeling .

    Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Flauwekul. Koper kan net zo snel als glasvezel. De beperking zit toch bij je aansluiting.

      Verwijderen
    2. Kopekabeltjes in huis zijn prima in staat de hogere snelheden te verwerken:
      Normale netwerksnelheden voor de verschillende kabeltypes zijn:
      CoAx 10Mbit (100Mbit is ook haalbaar)
      Cat4 10-100Mbit
      Cat5 100Mbit (1024Mbit/Gigabit over korte afstanden)
      Cat5E 100-1024Mbit ( 1024Mbit = 1 Gigabit-bit)
      Cat6 1-10Gbit
      Cat7 10Gbit

      De meeste huiscentrale zijn inmiddels voorzien van Cat5-Cat6 bekabeling, met de juiste verbindingskastjes (router/switch/hub) en netwerkkaarten prima in staat voor 100Mbit of zelfs Gbit communicatie met de buitenwereld...;
      Kans dat je en glasvezelverbinding meer aankan is niet zo groot.

      Verwijderen
  11. Voor degene die ook op de IPad op de hoogte wil blijven over de P2000 alarmeringen van politie, brandweer en ambulance heb ik een WebApp gemaakt.

    Hij werkt ook gewoon in je browser.

    Steeds op de hoogte!

    Ga naar: P2000 WebApp Groningen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geen aardbeving, ook geen verbindingsproblemen. De oude vertrouwde stoomtijd komt vanavond even langs Zuidbroek. De door de Zwitsers gekochte Stoomloc die bij de Star in Stadskanaal staat gaat vanavond tussen 19.00 uur en 23.00 uuir aan de rit en zal via Veendam, Zuidbroek, Onnen ri Arnhem vetrekken om veel later in Zwitserland aan te komen. Geheel op eigen kracht. Oude tijden herkleven voor even. Ik ga zeker kijken. Waar? Eigenlijk overal, maar dat zal niet gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo beste Peerders,

    Het is er weer. Eerlijk onvervalst Kalfsvlees. Mals, mager, super smakelijk, verantwoord geproduceerd met hoofdzakelijk lokaal geteelde producten, er is zeker geen paardenvlees in verwerkt en fairtrade.

    Nieuwschierig geworden, mail dan naar bram.hamminga@gmail.com of kom langs. ik ben natuurlijk wel regelmatig van huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat er geen paarde(n)-/veulen-vlees is verwerkt in kalfsvlees...
      lijkt me logisch...,
      maar wat is er mis met paarde(n)vlees?

      In tegenstelling tot de meeste kalveren en ander (lokaal) slachtvee,
      lopen paarden een groot deel van hun leven min of meer vrij in de wei, als het rijpaarden zijn geweest zien is de kans groot dat ze meer dan alleen in wei, stal en manege hebben rondgehobbeld, maar bijvoorbeeld ook langs bos en velden.
      En dat niet een paar maandjes tot er genoeg vlees op de botte zit o het mes er in te zetten, maar vaak vele jaren lang...:
      Paardevlees is in veel gevallen het ideale scharrrelvlees, niks mis mee...,
      je moet van het paard geen zondebok maken omdat er ezels zijn die het domme koeien voor rund willen verkopen.

      Verwijderen
  14. ff over de SKV..........onze beide zoons hebben eerst in Muntendam gewoond (Ziggo dus) en nu in Veendam (SKV dus). Beiden zeggen dat de internetsnelheid in Veendam stukken hoger ligt dan in Muntendam..........Het is een vrije markt......voordeel van de twijfel?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Veendam of Muntendam zal het verschil niet zijn. Het hangt er ook vanaf hoeveel mede-gebruikers er in jouw hoek van het dorp zijn. Voor ADSL gebruikers is de afstand tot de telefooncentrale en de provider van belang.

    Je kunt je Internet snelheid ook gewoon meten met een Speedtest

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Frans, hoe het nu is weet ik niet, maar een paar jaar geleden had SKV meer TV zenders op de kabel dan Ziggo, voor minder geld. Denk dat het nu nog zo is. De stichting in Veendam doet goed haar best om grote broer Ziggo concurrentie aan te doen. Het klopt dat de afstand tot de centrale bij ADSL een rol speelt wat de te halen snelheid betreft en Ziggo op de "piekuren" in snelheid achter uit gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik meet tijdens de daluren 146/48/334

    BeantwoordenVerwijderen