Teller

vrijdag 22 februari 2013

22022013

Alweer is een kat in Muntendam het slachtoffer geworden van een kattenhater las ik in het DvhN. tenminste zo lijkt het. Woensdag is de kat van de familie Hidding aan de Zuiderstraat overleden. De poes was vergiftigd. Jan Hidding heeft hiervan geen aangifte gedaan bij de politie. "Wat heb je eraan?" Ruim een week geleden deed Froukje Martena uit Muntendam (Multatuliweg) aangifte van de beestachtige mishandeling van haar 13-jarige kater Max. Een dag later werd een dikke kater in dezelfde straat dood aangetroffen. Bij Meldpunt Overlast van de gemeente Menterwolde zijn de voorbije periode diverse telefoontjes binnengekomen over dit onderwerp. "Wat moet je als gemeente hieraan doen?", zegt gemeentewoordvoerder Jan Leegstra. Hij adviseert gedupeerden aangifte te doen bij de politie. "De dader moet bij toeval betrapt worden of hij of zij moet wroeging krijgen", aldus Leegstra. Doutzen Bleeker is een van de Muntendammers met katten. "Maar die blijven vanaf nu binnen", zegt Bleeker.

5 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, een moeilijk onderwerp Appie. Steeds weer zien we dat onverlaten aan ander mans dieren zitten. Of het nu gaat over koeien of schapen, paarden of honden en katten, er is geen respect voor het leven! Mijn advies: altijd aangifte doen zo dat het in kaart gebracht kan worden, en zo de daders ontmaskert kunnen worden.
    Want juist deze mensen hebben een probleem,die behandelt moet worden. wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen. Je moet wel gestoord zijn om dieren dit aan te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, tja ik kan ook een x-aantal voorbeelden opnoemen met betrekking tot de dood erop volgt met dieren en wat mij vooral is bijgebleven met de kat die vast zat in een voetklem wat had dit beestje een pijn...., maar wij hebben voor ieder diertje aangifte gedaan bij de politie waar wij van dachten dat je kon spreken van mishandeling. Ik zal Appie de foto's toe sturen.
    En dan de reactie die ik gisteren had gekopieerd van Emiel, waarom ik dit heb gedaan dat hoeven jullie je niet afvragen, want dit kabinet zorgt ervoor dat wij nog meer in de .... komen dan ons lief zal zijn.
    Gisteravond even geluisterd wat zoal gesproken is tussen 16.30.u/18.00.u. bij rtvnoord.
    Het lijkt mij duidelijk toe wat dit kabinet van plan is.
    Enkele tienduizenden verliest zijn of haar baan bij de zorg mss tot honderdduizend......
    Dan de bejaardentehuizen tot 2020 zullen er 2200 verdwijnen, alleen nog zorgtehuizen......
    De Sw bedrijven gaan sluiten 60.000 banen moeten voor 2018 aan de slag bij een particulier bij ons is het eind 2014, want de gemeente zegt minder geld te krijgen:(.

    En dit komt door alles te gaan privatiseren en dit werkt gewoonweg niet.


    En zo is't en echt nait aans.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het kabinet moet de mensen stimuleren om de handen uit de mouwen te steken. Niet door bezuinig heden maar door opening te creëren. Want wat ze nu doen is de mensen stadskind te maken, afhankelijk van de grillen van iedere dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. IK hoorde gisteren iemand de volgende vergelijking maken : hij vergeleek de regering met valse beesten , valse beesten vallen eerst de zieken,ouderen en andere zwakkeren aan .
    Het lijkt wel die kant op te gaan , wil me bij Wim aansluiten dat lijkt me een betere oplossing dan mensen kansloos aan de kant te zetten .

    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen