Teller

maandag 25 februari 2013

25022013

Van Chris N kreeg ik onderstaande foto's. Een klem waar de kat is in gevonden, waarvan een deel van zijn poot moest worden geamputeerd. Ik neem aan dat de klem niet voor katten is gemaakt, maar waar wel voor? Op welke plaats is de klem met kat gevonden, is ook een vraag die bij mij opkomt.

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de klem zal hopelijk niet voor de kat bedoelt zijn maar voor andere ongewenste dieren. Het geeft in ieder geval wel aan hoe zorgvuldig je met deze dingen moet omgaan.
    De vraag is wat wil ik er mee, en wat zijn de risico's voor de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, de melding kregen wij door een vrouw uit Den Andel er liep echt huilende poes bij haar huis rond gelijk en zijn wij heen gereden en hebben de desbetreffende poes in een schuurtje gevonden...zo had ik nog een poes nog nooit horen huilen echt afschuwelijk....
    Maar goed als je op mij naam klikt kunnen jullie het nog even nalezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Het lijkt wel een martelvoorwerp uit de middeleeuwen. Wat voor monsters moeten hier wel niet mee gevangen worden?
    Wat wil ik er mee? In het museum of demonteren en bij het oud ijzer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen. JK, jammer dat het 'monster' deze deze klem plaatste niet in de val liep.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op de foto kan ik zo de verhoudingen niet zien, maar het lijkt mij niet logisch dat de kat een eind met de klem heeft gelopen. Misschien is de val wel door een "vorige bewoner" vergeten in het schuurtje. Ziet er ook nogal oud, roestig en ongebruikt uit. Misschien overlast bij de kippen of volièrevogels gehad? Ik bedenk ook maar iets. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inderdaad, ik kon deze val ook niet thuis brengen. Het lijkt wel of het lijfje bekneld raakt als de val dicht klapt. Voor een wezel of bunzing is hij te groot, en voor een vos te klein. Ben benieuwd of er ook een gast is die dit type val herkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemiddag!

    Mollenklem? Triest dat zo'n kat er in trapt, maar ook mollen en muizen worden op minder aangename wijze opgeruimd... Misschien is dit nog minder erg dan langzaam vergiftigen.

    Komende dagen weinig internet want ziggo gaat aan de gang. Dus tot binnenkort en natuurlijk een oprecht Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. even iets anders: ik heb de url menterwoldelokaal in de "aanbieding". Iemand interesse? jp at elverdesign Punt NL...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klik op mijn naam voor een kort filmpje van een roodborstje dat wel wil eten van een mezenbol maar zich daaraan niet kan vast houden. Ook nog een buizerd die aan het peuzelen is met een muskusrat en die laat vallen bij het opvliegen. Zo maar even aan elkaar gezet bij het opruimen van bestanden op de pc.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. APPIE! Heb jij de oude site bestanden opgevraagd? Dat kan heel simpel, maar uiterlijk tot donderdag. Is simpel en pijnloos!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  11. JP, dat heb ik gedaan, maar nog steeds geen mail ontvangen. Zo simpel is het dus niet, maar ik heb meer teleurstellingen overwonnen, dus dit zal ik ook wel weer verstouwen neem ik aan.

    BeantwoordenVerwijderen