Teller

donderdag 28 februari 2013

28022013

Een jogger (59) uit Muntendam is Maandag rond 14.45 uur op het fietspad Het Veenpad, tussen Muntendam en Veendam, mishandeld door een jongen. Die maakte deel uit van een grote groep fietsende scholieren. Die ging niet aan de kant. Daardoor viel een meisje. De scholier pikte dit niet en sloeg de jogger in het gezicht. Kort berichtje uit de krant, waar je niet vrolijk van wordt.

15 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,als er iets wat niet veranderd is dat de eigenwijsheid van scholieren. We gingen vroeger vanaf de Groenendijk via de trekweg neer Ruischerbrug. De koppelscholieren was meestal 80 scholieren groot.(we fietsen wel met zijn 2e naast elkaar) Deze weg was ook een doorgaande weg voor het auto verkeer, helaas werd de weg in beslag genomen door de scholieren. met als gevolg dat de automobilisten kilometers achter deze fietsen de meute moesten blijven hengen. Totdat deze fietsende meute het genoeg vonden en de automobilist de ruimte kreeg om er langs te gaan.
    Ik hoef niet uit te leggen hoe gefrustreerd deze automobilisten waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hengen is hangen. (een goede verstaander heeft maar een half woord nodig)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vandaag zulle de gemeenten rapporten ontvangen over het gedachte goed van de Minister van feesten en partijen. Onderwerp het in 1 schuiven van provincies en gemeenten. Ik krijg de indruk dat we bij een kruising staan en niet weten wat voor richting we op moeten. Het geeft in ieder geval veel onrust.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, ach zullen de scholieren zijn veranderd het zijn gewoon pubers en dit zegt voor mij al genoeg, en trouwens vroeger kwam je ook nooit een jogger tegen toch?
    Nee deze jongen had een bijzonder kort lontje en aan de schandpaal voor 6 uur en wedden dat hij zijn gedrag gaat veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen,

    Nee, we kwamen geen joggers tegen, wel hardlopers. Verder kan ik niet oordelen over wie, wat, waar en waarom, ben er niet bij geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen.

    Inderdaad JK, vandaar dat ik me ook maar stilhield vanmorgen.
    Dat mensen in het algemeen zichzelf minder goed in de hand hebben is echter wel duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben er ook niet bij geweest, vandaar slechts mijn opmerking dat ik er niet vrolijk van werd. Toch denk je na over een dergelijk voorval. Ook als een jogger niet aan de kant gaat, is er nog ruimte op dat fietspad om er omheen te fietsen. Neem niet aan dat de jogger dronken was, en al slingerend zijn middag- joggingritueel volbracht. Vaak is het zo dat berichten in de krant niet kloppen, heb dat meerdere malen meegemaakt bij artikelen waar ikzelf bij "betrokken" was. Zelfs bij korte berichten van enkele regels ziet de krant of de aanbrenger(s) van het nieuws kans om het niet juist weer te geven. Wat dat betreft is het Golden Peerd en haar klanten natuurlijk een verademing. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. weinig gespreksstof zo aan de bar,terwijl er zoveel aan de hand is. Appie schenk in het vervolg maar sterkkerder vuurwater, dan komen hoogstwaarschijnlijk de tongen meer los.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tja, "vroeger" waren er nog wel eens hete hangijzers die tijdens raadsvergaderingen hun apotheose vonden. Hoe anders is het nu

    Maar misschien moeten we daar maar blij mee zijn. Toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat zal vanavond wel blijken Jan. Want ik ga er van uit dat de rapporten over de herindeling besproken zullen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het rapport over de herindeling staat niet op de agenda en wordt dus niet besproken. Maar het zou wel gek zijn als vanavond besloten zou worden om ruim een miljoen in de eigen organisatie te stoppen als je weet dat die organisatie over 4 jaar overbodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Welkom allemaal in de gemeente Compagnie. Want zo heb ik het begrepen vanavond. Terug naar 6 gemeenten om zo de burgers beter te kunnen bedienen. Het schijnt dus zo te zijn dat na mate de gemeente groter wordt de burgers een betere dienstverlening krijgen. Ook zou er een positief signaal uitgaan voor meer werkgelegenheid. En als klap op de vuurpijl zou door het samen gaan van al deze gemeenten het 'gunnen' naar elkaar toe vergroot gaan worden. Geen van de aanwezige journalisten die even doorvraagt wat daar zoal mee wordt bedoeld en waar die aannames zoal op zijn gebaseerd. gemiste kans van RTV noord. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ach ja Tom jij in je Compagnie en ik... hé yep ik blijf vanuit het Westerkwartier of ander kant daip toch?
    Ik meen te zeggen wat kunnen wij doen om dit te gaan voorkomen toch?
    Of misschien willen wij dit wel?
    Ik weet het tenminste niet, als ik luister naar de Gemeente Zuidhorn die zegt Nee.., tenminste de eerste paar jaren nog niet, als volgt komen de Gemeenten Leek, Marum en Grootegast daar werd in het verleden al over gesproken over de/het Westerkwartier en daar werd al gezegd over Zuidhorn ach die trekken wel bij.....

    k'waint 'h liek mie vrumt tou toch? lot elk en ain zelf goan beslissen toch?

    kwait wel dit benn mien gedachtn, mor kom met tegn argumenten den ken wie over goan discusren toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hij komt uit het Westerkwartier, n overdaipse duzz

      Verwijderen
  14. -Marc Hesp- Hoorde ik je nu in de raadsvergadering zeggen dat er geen windmolens mogen komen bij de A7 omdat er dan geen bedrijven zijn die zich dan nog daar willen vestigen? Volgens mij gaat het -zelfs in deze tijd- behoorlijk goed met de eemshaven. Daar staan veel windmolens. Misschien trekken windmolens wel bedrijven aan. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen