Teller

dinsdag 2 juli 2013

02072013

Ik las in het DvhN dat niets de komst van het Saksen Medisch Centrum (SMC) in Zuidbroek in de weg staat. Dit zegt wethouder Jan Batelaan. Strukton Integrale Projecten en de gemeente Menterwolde presenteerden dit plan op 29 Januari van dit jaar. Het medisch specialistisch centrum, dat 22 miljoen euro kost en waar circa honderd mensen komen te werken, moet naast Van der Valk worden gebouwd. De gemeenteraad ging op 31 Januari akkoord met de planologische medewerking, zodat het bestemmingsplan gewijzigd kan worden van motel, sport en congrescentrum, naar maatschappelijke doeleinden. "We zijn een half jaar verder en het is stil. De PvdA vindt dat de vaart erin moet blijven bij dergelijke ontwikkelingen", zegt PvdA-fractievoorzitter Patricia Boerma. Batelaan zegt dat het SMC nu bezig is met het verzamelen van informatie. "Voor het indienen van het bouwplan is SMC nu bezig met een grondonderzoek, het berekent de kosten en moet architectonische keuzes maken." De wethouder verwacht dat de eerste schop dit najaar de grond in kan. "De provincie heeft geen reactie gegeven", zegt Batelaan. Het SMC moet de tweede gespecialiseerde kliniek voor borstkanker in Nederland worden. Ook worden hier straks heup-,knie-en oogoperaties gedaan. Batelaan wil niet zeggen of het SMC ook gaat samenwerken met de Ommelander Ziekenhuis Groep.

21 opmerkingen:

  1. Reactie van Wim een paar minuten geleden op de datum van gistere: Goedemorgen, gaat Appie net als Post.nl ook maar een paar dagen in de week open?

    Wim, ik had gister een hele lange dag, vanmorgen mocht ik later beginnen, dus heb ik op mijn gemak de krant gelezen en daaruit iets gehaald om met jullie te delen. Maar was nog voor achten open, ik ken kroegen die later open gaan! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, een leuk plan alleen het moet uitgevoerd worden...., ach als het niet gaat lukken kan hij mss wel onder geplaatst worden in Winschoten...
    Gisteren afscheid genomen met de ehbo in Zuidbroek 2 speldjes werden er uitgedeeld 1 25 jaar lid en 1 van 50 jaar lid en dit is het einde van de vereniging.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alle lichten staan op groen voor het SMC en als je het mij vraagt komt hij er gewoon.

    Hiermee wordt dan heel mooi zichtbaar wat we voor elkaar krijgen als de provincie er geen invloed op heeft. Dat is wat we moeten uitstralen, zeker richting Martinikerkhof, naar mijn mening. Heb geen seconde getwijfeld toen ik met de fractie en de meeste andere raadsleden de lichten op groen zette.

    Mooie dag allen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over de Ommelander Ziekenhuis Groep voor een paar weekjes terug zei jij ook dat er nog niets besloten was....., maar wel dus.

      Verwijderen
    2. Nou, ik zal een paar weken geleden niet gezegd hebben dat er nog niets besloten is, want iedereen weet wat de nacht van Moorlag ons heeft gebracht. Scheemda-West.

      Wel heb ik mijn bedenkingen bij de uitvoerbaarheid van die locatie en we hebben ook nog geen antwoord op de vraag wie de 2,5 miljoen gaat betalen die de exploitatie per jaar meer kost t.o.v. Zuidbroek.

      Wat ik hoor zijn er veel problemen met de locatie, en ik denk dan ook dat het nieuwe OZG er nog niet staat. Maar dat zijn mijn persoonlijke gedachten.

      Voor wat betreft het SMC: het oppervlak zit binnen de hectare, dus is het een gemeentelijke aangelegenheid. De provincie heeft er dus niets over te zeggen. (En dat heeft Moorlag zelf ook al gezegd) Ja, de lichten staan op groen.

      Verwijderen
    3. Chris U, denk ook dat het SMC er eerder staat dan het nieuwe OZG bij Scheemda, zeker dat het er eerder KAN staan.

      Verwijderen
    4. Nou, ik zal een paar weken geleden niet gezegd hebben dat er nog niets besloten is, want iedereen weet wat de nacht van Moorlag ons heeft gebracht. Scheemda-West.?????????

      Verwijderen
    5. Ceer, ik heb dat dus een paar weken geleden niet gezegd, dat is wat er staat.

      Verwijderen
  4. Goedemorgen, Appie je ziet ook alles! Als ik de openingstekst lees bekruipt mij het gevoel dat het ook nu weer losse touwtjes zijn waaraan we ons optrekken. Concreet: wordt er gebouwd, of zijn het alleen maar plannen. Volgens mij hangt het zwaard van Damocles nog steeds boven het hoofd van dit project. En dan denk ik in het bijzonder aan de Provinciale Staten, kunnen zij nog dwarsliggen? (zou niet de eerste keer zijn!)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zwaar van Damokles? Mes van Moorlag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zwaar van Damocles, weer een nieuwe uitdrukking. Als ik het had bedacht, had ik zeker dat niet anoniem gedaan. Altijd leuk als je een nieuwe uitspraak op je naam kan schrijven toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Persoonlijk zou ikhet niet erg vinden als SMC er niet zou komen. Waarom? Dat heb ik reeds eerder uitvoerig uitgelegd. De verkiezingen komen er aan en het zou me niks verbazen als het politieke toneel lokaal flink op de schop gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. VB, wat hebben de verkiezingen en het lokale politieke toneel met het SMC te maken? Bijna de voltallige raad, op de SP na, was voor het verlenen van medewerking aan dit project.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Chris dat heft niks met elkaar te maken zo lees ik het ook niet. Maar het feit dat het politieke landschap gaat verschuiven op landelijk niveau kan wel eens gevolgen hebben voor het SMC ik kan niet in de toekomst kijken maar het is een wens. Op lokaal niveau gaat er niet veel veranderen behalve dat ik hoop dat voor een aantal partijen de rol uitgespeeld is of zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Er zitten nu partijen in de raad die hun raadsleden als stemvee gebruiken die mogen dat straks gaan uitleggen aan de mensen van Menterwolde en er zijn partijen die leugenachtig en onbetrouwbaar zijn gebleken die mogen dat eveneens gaan uitleggen maar zo werkt dat in de politiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dienstmededeling:

    De uitslag van de loterij van de Feestweek Zuidbroek is bekend!

    Ga naar Website VvV Zuidbroek voor de uitslag!

    Winnaars van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vraag: Het bestemmingsplan Van der Valk uit 1992 kent volgens mij niet de bestemming Maatschappelijke Dienstverlening. Een nieuw bestemmingsplan is nog niet in procedure. Bovendien heeft de provincie daar een stem in. Hoe kun je dan beweren dat het gezondheidscentrum al in kannen en kruiken is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat het stuk waar het MC op gepland staat een "klein stedelijke" bestemming heeft. Daar ging toen de provincie over. Nu dat zo is gaat de gemeente er over.

      Verwijderen
  13. Otto, stond in de krant, en ik deelde alleen maar mee wat ik las vanmorgen. Denk jij dat de provincie het tegen kan houden?

    BeantwoordenVerwijderen