Teller

woensdag 3 juli 2013

03072013

Klouk is een quiz op TV Noord met vragen die niet te moeilijk zijn, tenminste denk je, als je thuis zit te kijken. In het totaalklassement staat Jan Rolf ten Hove uit Zuidbroek momenteel op de tweede plaats. Gisteravond een andere Menterwolmer die een gooi doet naar een mooie plek in het algemeen klassement!

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, Hoewel het lijkt dat Klouk (wat een naar woord voor zo'n spelletje)makkelijk lijkt heb je wel van van de instinkers. Je moet een behoorlijke brede kennis hebben en actueel zijn.
    Dat vind ik ook van het programma 'per secondewijzer.' Verbazing wekkend wat die mensen niet al weten. Ja, dan voel ik mij een analfabeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, soms zit het mee en soms zit het tegen met de klouk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als iedereen van Klouk zo stil is als hier, dan zullen er weinig winnaars zijn.
    Hoogezand en Pekela's krijgen een medisch-centrum. Kijk je dan verder dan zie je dat Zuidbroek ook al zo'n medisch-centrum heeft, en wel de Rotonde. Of zal dat in de nabije toekomst het Klaverblad gaan heten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Komt er in de Kerkstraat in Zuidbroek ook een klaverblad?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Frans, je weet maar nooit, maar ik denk niet dat wij dat nog zullen meemaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weet je Frans, sommige klaverbladeren geven geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer, Marjolein Hazekamp uit Noordbroek ligt er al weer uit. Was ook niet zo'n makkelijke vraag. Wanneer is men met de Eemshaven begonnen? Marjolein koos voor de vijftiger jaren, maar het was in de zeventiger jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Inderdaad begin 70 zijn ze begonnen, een prachtig project, waar ik veel gesleuteld heb. Als het zand nat was kon je er zo over heen rijden, maar o wee als het droog was, dan zakte je zo tot de assen weg in het zand. Dus dat was vaak een vrachtauto charteren voor het vervoer.
    Wat ik me nog altijd afvraag is waar het opgespoten zand van de wijk Leeuwenborg vandaan kwam. Wie weet daar het antwoord op!Was ook ongeveer in de zelfde tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wim, dat zand kwam uit zee. In 1973 beklaagde men zich over het zout:

    Zeezand bedreigt toekomstig groen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Frans, in gedachten zie ik nog de grote pijpen liggen die zand spuwden. Het was niet zonder gevaar voor de omwonenden,want hoewel je dacht er op te kunnen lopen,zakte je er heel snel in weg.Het moest eerst tijd hebben om te drogen en daarna kon het bewerken beginnen.

      Verwijderen
  10. En daarvoor dus uit de plas bij Harkstede.

    BeantwoordenVerwijderen