Teller

zaterdag 8 februari 2014

08022014

Wethouder Annelien de Winter had donderdagavond een gesprek met de Dorps Advies Raad Noordbroek over het toekomstige multifunctioneel centrum (mfc) in het dorp. Het enige resultaat is een nieuwe afspraak las ik vanochtend in het DvhN. Aanleiding was de boze brief die de gebruikers van het toekomstige centrum hadden gestuurd naar het college van B en W. Daarin stelden ze dat de leefbaarheid en de vitaliteit van het dorp worden aangetast, omdat het nieuwe centrum minder multifunctioneel wordt dan was afgesproken. Ze kondigden aan de actie Ton voor Noordbroek (waarmee ze 100.000 Euro inzamelen voor het mfc) stop te zetten. De gebruikersgroep bestaat uit de Inspecteur Amerikaschool, kindercentrum Poko Loko, Timpaan Kindercentra, Stichting Dorpshuis Noordbroek, Fysiotherapie Noordbroek, de gezamenlijke sportverenigingen en de Dorps Advies Raad (DAR) Noordbroek. Voor de bijeenkomst die de gemeente donderdagavond inderhaast belegde, werd echter alleen de DAR uitgenodigd. "Waarschijnlijk omdat ons briefpapier was gebruikt", zegt DAR-voorzitter Dick Huisman. Wethouder Annelien de Winter zegt dat er ook een misverstand is aan de andere kant van de tafel. "Ze doen in die brief net of alle functionaliteiten worden weggehaald. Ze hebben het er zelfs over dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de brede school en het kindcentrum er komen. Ik heb de DAR gevraagd waar ze dat aan ontlenen. Dat konden ze niet uitleggen. Eigenlijk blijft alleen de boosheid over het feit dat de bibliotheek een schoolbibliotheek wordt. Dat is inderdaad heel jammer, maar dat is wel uit te leggen."

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, in een tijd dat alles transparant moet zijn, mag dit niet voor komen. Of zal die transparantie alleen maar een glimp van de gedachte zijn. Laten we elkaar niet langer voor de gek houden, zeg wat je denkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat erin mijn gedachten omgaat is zeker achter de poest..,

      Verwijderen
  2. Verwacht dat het probleem de communicatie zal zijn. “Boze brieven” bereik je niets, alleen maar frustraties en daar schiet je geen donder mee op. Verkleinde Bibliotheek zou de oorzaak zijn. Ploeger stuurde ook al eens een dreigbrief ( dorpshuis Meeden) en nu dhr Huisman ( M.F.C. Noordbroek) Henkie zegt, tel tot tien en ga richting gemeentehuis en ga in gesprek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wijze woorden Henk! De korstte weg is meestal het meest begaanbare.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moi,

    Is dit de bekende soep die opgediend wordt maar niet zo heet wordt gegeten.....???? Hoe zit het eigenlijk met de gegraveerde stenen, worden ze wel vermetseld......????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Krijgen sponsoren anders hun geld terug?

      Verwijderen
    2. ....of hun steentje....???

      Verwijderen
    3. Daar ken ik een goedkoper adres voor.... ;-)

      Verwijderen
    4. Maak je geen zorgen. Het is maar een dreigement. Het meest gehanteerde wapen in politiek Menterwolde.

      Verwijderen