Teller

zaterdag 1 maart 2014

01032014

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. ja Appie das een mooi gebeuren die tweewielerbeurs.. Het is een bijzonder ontmoetingsplaats voor mens en machines. Wat mij altijd verbaasd is dat je nog onderdelen kunt kopen van bromfietsen van 60 jaar oud in originele verpakking. Neem bijvoorbeeld een aandrijfriempje van een JLO Piano. Jaren waren ze niet te krijgen, ook niet op de beurs in Barneveld, en dan kom je in Zuidbroek,wordt er gevraagd: hoeveel moet je hebben? Dan merk je dat het zoeken dichter bij huis loont!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Ik had ook altijd nog een paar bewaard Wim, in de hoop dat ze geld waard zouden worden. Misschien liggen ze nog wel op zolder..... Sommige onderdelen worden ook -weer of nog steeds- "gewoon" nieuw gemaakt omdat er vraag naar is.
    Kreidler is een mooi (hoewel...) voorbeeld; in de webshop staan 11.300 atikelen en er zijn mensen die daar complete nieuwe bromfietsen van bouwen.

    Wikipedia: "De Nederlander John Bos, liefhebber en bewonderaar van jongs af aan voor alles wat met dit merk te maken had, pakte de draad op en begon in 1987 met de levering van originele onderdelen voor Kreidlerbrommers. Nog sterker, anno 2009 assembleert Bos complete Kreidlerbrommers in Portugal. Om de continuïteit in levering en kwaliteit te waarborgen, heeft John Bos beslag weten te leggen op bijna alle mallen die gebruikt zijn bij de toeleveranciers en van de voormalige Kreidlerfabriek."

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!
    Mooi verhaal van John Bos: Hobby en onderneming combineren! Toch vraag ik me af of zoiets ook met 2CV's zou kunnen gebeuren. Die zijn afgekeurd op veiligheid (maar ja, een Kreidler is ook dodelijk als je pech hebt...) en niet voldoen aan de eisen van de mjeu-maffia. Die het liefst elke auto van 6 jaar en ouder verplicht zou laten vervangen door een nieuwe. Zou wel veel parkeerplaatsen schelen :(
    Maak er een mooie dag van en geniet van wat je wél hebt!

    Mazzels en de mojjj!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Drama bij de buren; met een doffe dreun komt een auto uit de K.W.weg tot stilstand tegen hun voorgevel. De voorgevel en de auto hebben het niet overleefd, de bestuurder gelukkig wel. Verder geen gewonden (wel geschrokken).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zag de auto staan net na de middag. gevel aan puin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je uit de KWweg komt kun je pui van dijkhuis toch missen??
    Knap werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ìk had een landbouwwagen uitgeleend aan de beurs. Bij het ophalen hoorde ik vanavond dat er weer een recordaantal bezoekers was geweest. Meer dan 3000. Een domper was dat er bezoekers waren die een bon kregen voor fout parkeren volgens een medewerker die met mij de wagen naar buiten schoof.

    BeantwoordenVerwijderen