Teller

donderdag 27 maart 2014

27032014

Ik moet vroeg de weg op, ben al aan de late kant, dus hou ik het kort. De kroeg is open.

25 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, nog altijd zelfbediening Appie? Dan neem ik eerst een broodje pindakaas en een tasje thee.(schrijf het maar op de l.a.t.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui!

    Gisteren de hele dag op bed gelegen dus een hoop radio geluisterd :( Wat me opviel is dat in steeds meer programma's een "achtergrond geluidje" wordt toegevoegd. Zonder enig nut. Kent iemand de achterliggende gedachte van dat gedoe? Wat me al jaren opvalt en irriteert: TOK-radio. Nietszeggende mensen die niets te vertellen hebben maar wel hun stem willen laten horen. Een beetje vraag en ze raken hun draad kwijt. Of het nu op radio 1 of Noord is.. Om mij te pesten doen ze die programma's op hetzelfde tijdstip. Wat is er mis met mensen die er verstand van hebben? Gewoon een voor- en een tegenstander aan het woord laten.

    Wat de coalitie betreft: Was te verwachten. Jan was een van de betere wethouders voor mijn gevoel en die andere Jan ook. Lie-Jan ken ik wat minder maar is volgens mij hun gelijke qua ervaring en politiek overleven. Menterwolde gaat er wat dat betreft best op vooruit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad JP.. "gewoon een voor- en een tegenstander aan het woord laten." Het valt me steeds meer op dat ze de sprekers niet uitlaten spreken. Allereerst is het onbehoorlijk,met het resultaat dat de luisteraar er geen touw aan vast kan knopen.

      Verwijderen
  3. JP, ben heel benieuwd hoe het nieuwe college. maar ook de raad gaat functioneren. De raad kon nog wel eens een probleem worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik verwacht wel een afsplitsing, een opstappend raadslid en nog wat van die ellende. Stabiliteit zouden ze kunnen krijgen door een gedoogconstructie met CDA en/of CU. Die doen ook wel iets met "sociaal en duurzaam". Maar ach, wie ben ik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogge,

    ...wie ben ik, vraag je jezelf af....wij ook meneer of mevrouw Anoniem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mogelijk ook meer stabilteit met D66 of PVV of SGP of partij van de ouderen.. Moeten ze wel mee doen.

      Verwijderen
  6. John, binnen het college niet, maar van een deel van de oppositie verwacht ik een harde opstelling. Wil er nu niet meer over zeggen, want zoals je weet krijg ik in vertrouwen veel info al jaren lang. En dat wil ik graag zo houden als je het niet erg vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wanneer binnen coalitie geen probleem is dan is kwestie van negeren lijkt me en overgaan tot orde van de dag.

      Wanneer oppositie constructief meedenkt zullen ze meer bereiken is mijn verwachting.

      Verwijderen
  7. John Ik wil niemand negeren, een zgn cordon sanitair gaat niet werken. Ik denk dat er meer te bereiken is met een juiste woordkeuze en goede argumenten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ VB,

      Gaat om omgaan met harde opstelling oppositie. Wanneer oppositie niet constructief is maar de randen zoekt, hoe dan in de raad daarmee omgaan?

      Vragen/moties etc...

      Hoofdstuk Meeden niet zomaar afgetikt.

      Verwijderen
    2. John Zoals gezegd luisteren kan geen kwaad en als de argumenten en de wisseling van argumenten goed is dan kan er ook naar de oppositie geluisterd worden. Als men echter tekeer gaat als een olifant in de porselein kast dan is elk normaal mens geneigd om de deur dicht te gooien. Ook een raadslid is niks vreemd.

      Verwijderen
  8. verDENKink

    waar tegenpolen elkaar aantrekken,
    rest er weinig ruimte in het midden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan een roder profiel de P.V.D.A. nog redden?

    PvdA gaat zich profileren

    De Partij van de Arbeid moet meer profiel gaan zoeken in de regeringscoalitie met de VVD. Die boodschap heeft partijleider Diederik Samsom gisteravond meegekregen van kaderleden uit de vijftig grootste gemeenten.

    "We moeten een duidelijker profiel gaan zoeken in de Tweede Kamer", aldus het Amsterdamse lid Van der Krieke na afloop van het overleg. Een ander kaderlid: "De PvdA gaat terug naar haar wortels. Ik denk dat er echt iets gaat veranderen."
    Kan een roder profiel de PvdA redden? U kunt hieronder bijdragen aan de discussie.

    hoe.denkt.u?

    Ik denk het niet zoals mijn gedachten stapt iedereen over naar de S.P. of naar de P.V.V.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Ik denk het ook Ceer.

      Ook gedrag van PvdA bestuurders wordt onder loep genomen.

      Links praten, rechts graaien.

      Zijn kiezers ook klaar mee.

      SP en PVV hebben die stempel nog niet

      Verwijderen
    3. Ja John gedeeltelijk met je eens, zoals mijn gedachte gaat hoop ik niet dat de sp een stempel gaat krijgen exact hetzelfde voor de pvv alleen dit laatste heb ik mijn bedenkingen er wel over...., want als ik naar de laatste uitspraken hoor van g.w. dan zeg ik dit kan niet door de beugel....., tenminste dit speelt in mijn gedachten....en net zoiets als over de moslims......het kan mss wel leuk zijn om dit aan te gaan kaarten, maar ik zeg laat ieder mens geloven wat iedereen geloven wil en laat het hierbij en ga geen herrie schoppen toch?

      Verwijderen
    4. John,
      dat stempel (en niet die) mag de PVV dan nog niet hebben...,
      maar het stempel (en niet de) dat ze wel dragen, daarvan mag ik toch hopen dat ons niet het strootje wordt dat kamelen de rug heeft doen breken.

      Verwijderen
  10. http://www.menterwolde.info/politiek/gemeenteraad/menterwolde-doet-het-met-4-parttime-wethouders/

    BeantwoordenVerwijderen