Teller

maandag 17 maart 2014

17032014

Via een link op Twitter kwam ik op Facebook van Markus Ploeger, de nummer 2 op de lijst van Kritisch Menterwolde, en las het volgende:

Gemeente Menterwolde gaat opnieuw huis-aan-huis brief bezorgen in Meeden over perikelen Dorpshuis Meeden. Wel een eerlijk verhaal. Beter ten halve gekeerd dan ten hele.......
Aan: de eigena(a)r/bewoner(s) van dit perceel

Muntendam, 18 maart 2014

Geachte heer, mevrouw,
Op 13 maart 2014 hebben wij u, huis-aan-huis, onze reactie gegeven op het standpunt van het bestuur van de Stichting Dorpshuis Meeden inzake ons aanbod om het dorpshuis over te nemen voor 1 euro. Het dorpshuisbestuur heeft aangegeven hier geen gevolg aan te willen geven. Ze wilden o.a. weten wat wij van plan waren met het Dorpshuis. Van dergelijke vrijpostigheden zijn wij niet gediend.
Zoals u van ons College gewend bent spreken wij bijna nooit de waarheid. Ook in dit geval hebben wij gemeend met de waarheid een loopje te moeten nemen. Wij hebben u niet verteld dat het dorpshuisbestuur met een weldoordacht plan kwam om het huidige dorpshuis te revitaliseren. We stonden hier zeer sympathiek tegenover maar het was niet ons idee en dus kunnen we hier niets mee. Dergelijke initiatieven vanuit de bevolking wensen wij op geen enkele wijze te waarderen en zeker niet te honoreren. Wij weten wat goed voor u is en niet andersom.
Uiteraard hebben wij selectief geciteerd uit de correspondentie met het dorpshuisbestuur. Wat ons het beste uitkwam hebben we opgeschreven. Hierdoor heeft u in onze ogen een juist beeld gekregen van de onderhandelingen met het dorpshuisbestuur en kunnen wij verbloemen dat we totaal geen interesse hebben in uw dorp Meeden en zeker niet in zaken als burgerparticipatie.
Wij hebben de afgelopen jaren geprobeerd zoveel mogelijk voorzieningen af te breken in Meeden en door toedoen van o.a. de Dorpsraad en de vele vrijwilligers is dit helaas niet gelukt. Het zwembad is tegen onze zin ook in 2014 nog open.
Wij betreuren dit.

Hoogachtend,
Burgemeester en Wethouders van Menterwolde,
G. E. Leuter, H.U. Mor
Burgemeester Secretaris


Appie denkt: Ik heb gevoel voor humor, kan ook goed tegen geleuter als kroegbaas, maar als een politicus die in het college heeft gezeten dergelijke teksten aan de openbaarheid prijs geeft, dan is dat niet slim, maar in mijn optiek ook nog eens onbehoorlijk. Dat kan niet goed worden gemaakt met de wijze waarop het epistel is ondertekend. Een stemadvies heb ik nooit gegeven, alsof iemand dat ook zou opvolgen, maar naast Kritisch Menterwolde zijn er nog zeven andere partijen waaruit een keuze kan worden gemaakt.

Op verzoek, omdat er twijfel bestond of Appie de kroegbezoekers wel van de juiste informatie voorziet. Ik dacht dat iedereen mij zo langzamerhand wel kende, dat ik niet zomaar hier dingen op de bar deponeer die niet kloppen. Om alle twijfel weg te nemen, hier de link naar het Twitter account van Markus. Ploeger, van daaruit doorklikken naar het epistel op Facebook.

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, dit keer sluit mij bij je aan Appie. De tekst zoals hij is opgesteld is onder de maat. Het riekt zacht gezegd naar kwaadsprekerij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee het is polemisch...,
      net als veel columns van Youp van het Hek in het NRC-H.

      Het is (een beetje) op de man gespeeld, maar overduidelijk niet meer dan een schofferende interpretatie van Ploegers (persoonlijke) waarneming.

      Het juist en overduidelijk foutief ondertekenen onderstreept nogmaals het feit dat dit niet geen serieus te nemen stuk betreft maar een gedachtekronkel.
      Of je het er nu mee eens bent of niet, zoiets (een beetje met modder smijten) moet kunnen.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, zoals ik denk kun je de BM laten verklaren dat zij dit niet hebben geschreven, want als je zoiets leest.......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ab,
    slim of niet...,
    onbehoorlijk vind ik e.e.a. niet.

    Wat er wel uit blijkt is dat Markus blijkbaar een goed inzicht heeft in het reilen en zeilen van het College...,
    geen wonder hij maakte er jaren prominent deel van uit.

    Uit wat hij schrijft blijkt over te meer dat wij een d op grond van de historie van onze bestuurders geen andere opstelling mogen verwachten. En die historie gaat verder terug dan een jaar of 2-3.
    En dat...,
    dat is te vernemen via zijn pen...,
    dat is niet eens alleen eerlijk of openhartig...,
    het is ronduit cynisch.

    En juist daarom kan ik het stukje, hoe vooringenomen het ook moge zijn, best waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ab, graag een link naar het betreffende Twitter-bericht en de Facebook-pagina.
    E.e.a. staat zo op het eerste gezicht niet op pagina's van Pleoeger zelf en ook niet op die van KM...,
    dus waar staat het wel en van wie is het?.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen.
    De
    Of het van Markus' hand is weet ik niet. De tekst is naar mijn mening, vooral gezien zijn geschiedenis in het college, in dat geval net over het randje van het betamelijke. De tekst zelf vertolkt denk ik nog redelijk hoe in zijn algemeenheid wordt gedacht over huidige en eerdere colleges in Menterwolde. De "humorvol" gekozen namen -op meerdere manieren uit te leggen- van de zogenaamde ondergetekenden vind ik onder de gordel. Maar ik ben dan ook meer van "netjes en respectvol".

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Update op verzoek: Scroll naar boven en heb daar de link in de opening toegevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goimörn lu. Braif van Markus....

    Dij t dut mout t waiten.

    Hai schrift as ervoarensdeskundige.

    Mout bliekboar n bepoalde grammieterghaid kwiet over de ploug woar e zulf dail van uutmoakt het.

    En as dit soort schriefsels nou helpen om over zien eventuele teleurstellens hin te komen, kin e altied nog sollecitaaiern as column schriever veur d'ain of aandere kraande.

    Dij t dut mout t waiten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het zegt oneindig meer over Markus en zijn politieke daden en drang (dwang?) dan over het huidige college. Dat wellicht in de leer is geweest bij MP, EG en KN.....

    En we kunnen constateren dat een bal wel zijn krullen maar niet zijn streken verliest. Of zijn nestdrang.

    Vriendelijke groeten van
    O(pen) Blik, cy-neast

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van alle landelijke partijen wordt de SP gezien als de meest lokale partij. Volgens 31 procent van de Nederlanders is de SP is de partij die het best in staat is om de lokale belangen te dienen. De PVV eindigt op twee (20 procent), gevolgd door de PvdA (19 procent). De VVD (9 procent) en D66 (8 procent) scoren relatief laag als het gaat om het behartigen van lokale belangen.

    Niet alleen eigen achterban
    De SP wordt niet alleen door de eigen achterban tot meest lokale partij verkozen. Ook PvdA-, 50Plus- en PVV-aanhangers spreken opvallend vaak (telkens zo’n 10 procent van de aanhang) hun voorkeur uit voor de SP.

    Lokale partijen luisteren beter
    Bijna de helft van de kiezers (47 procent) vindt dat lokale partijen beter luisteren naar de inwoners van hun gemeente. Landelijke partijen blijven steken op 3 procent. Lokale partijen staan dichter bij de burgers, zijn betrokken en weten beter wat er speelt, aldus de deelnemers aan het onderzoek.

    Veel landelijke PVV-en 50Plus-stemmers zullen uitwijken naar lokale partijen, maar ook de landelijke D66-, GroenLinks- en CDA-aanhang stemt straks voor de gemeenteraad relatief vaak op een andere, vaak lokale partij. Waar de achterban van de SGP traditioneel honkvast is (72 procent stemt zowel landelijk als lokaal SGP), ligt dit percentage voor CDA op 32 procent, voor D66 op 28 procent en voor GroenLinks op slechts 19 procent

    (BNR Nieuwsradio)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. goedenmiddag....

    heb nog even mijn prognose van de verkiezing gegeven op de dag van gisteren...:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De radio moet uit van Siene. Ze vind het debat saai bij omroep Menterwolde. Ze heeft eigenlijk wel gelijk. Harry Wind had nog een paar gevatte opmerkingen, maar verder is het slaapverwekkend. Landelijke thema's voeren de boventoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb niet geluisterd, wel summier verslag op whatsapp gehad.

    welterusten

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Roskam, en was dat verslag in de geest zoals ik heb verwoord?

    Een goede nacht gewenst, en morgen kan ik je hopelijk weer verwelkomen in dit etablissement en je verleiden toch een voorspelling te doen voor de verkiezingen.

    BeantwoordenVerwijderen