Teller

maandag 3 maart 2014

03032014

De Vrienden van de Heemtuin hebben tot nader order besloten geen enkele activiteit onder de vlag van de vereniging te houden. Voorlopig worden er geen excursies of lezingen gehouden, geven de gidsen geen rondleidingen en verschijnt Heemtuinnieuws niet. De ledenvergadering heeft unaniem besloten dit voorstel van het bestuur over te nemen, schrijft secretaris Karsten Schuur. Aanleiding voor het stilleggen van het werk van de Vrienden is de overname van de exploitatie van de Heemtuin door de gemeente. De Stichting Menterheem stapte op omdat de gemeente de subsidie kortte. De stichting zag daarop geen mogelijkheden meer voor exploitatie van tuin en bijbehorende horecagelegenheid. De gemeente besloot de exploitatie tot eind Juni op zich te nemen. Maar, in tegenstelling tot in de oude stichting, hebben de Vrienden van de Heemtuin weinig vertrouwen in de gemeente.

Appie denkt: Vrienden van de Heemtuin? Een echte vriend laat je nooit zakken als je in de put zit, zal je altijd helpen om er uit te komen. Dit is de weg van de minste weerstand, vrienden onwaardig.

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, eens...., een echte vriend laat je nooit zakken, maar hoeveel "vrienden" heb je.......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik kan een heel eind met je meegaan Appie over het thema vriendschap. Maar zoals altijd moet die vriendschap wel van twee kanten komen. Dat deze vrienden teleurgesteld zijn, kan ik in komen. Ze hadden het park net weer helemaal op orde, de vijver en de sloten waren weer leefbaar gemaakt voor plant en dier. En ook de rest zag er verzorgd uit.Dat er nu een nieuw begeleidt is, is zichtbaar. Dat de Vrienden van de Heemtuin een time out willen, kan ik in komen. Maar neem daar niet te lang de tijd voor, en blijf in gesprek!
    (voor de goede orde; ik ben na de dood van Henk Faber niet meer betrokken bij de Vrienden van de Heemtuin, wel heeft het mijn aandacht)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Al geuren de bloemen in eigen tuin niet zo sterk als de wilde bloemen, ze blijven langer goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kom op zeg, het zijn toch geen ezels, die vrienden van de heemtuin? De gemeente heeft het bestuur van de heemtuin volgens mij als oud vuil behandeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan zijn Otto, ook ik heb veel onenigheid meegemaakt in verenigingen, maar altijd de kop ervoor houden en dit bedoel ik met een "vriend" in de steek laten.

      Ikke dus nait.

      Verwijderen
  5. Otto, neem ook aan dat het geen ezels zijn, maar dit lijkt mij niet de weg om tot een oplossing te komen, als die er voor een langere termijn al is. Misschien is een project als de Heemtuin wel niet in de benen te houden op een financieel aantrekkelijke/verantwoorde wijze. Die gedachte heb ik van het begin af aan gehad, maar er is geen politieke partij die dat durft uit te spreken. Het gaat immers om de stemmen. Vlak voor verkiezingen worden er leuke dingen voor de mensen gedaan, waarvan de kosten wel op het bordje van diezelfde mensen komen, maar dat zien we later dan wel weer. Kijk naar de zwembaden problematiek. Democratie is voor het huishoudboekje een slechte zaak. Goed begrijpen, wil daar niet van af, maar zo is het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien zijn zwembaden en heemtuinen niet in de benen te houden omdat permanent enige tientallen stratenmakers aan het werk gehouden moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Frans, wie zonder zonden is werpe de eerste steen, maar het was ook niet mijn idee om stenen in straten te gaan leggen. Niet geschikt voor doorgaande wegen, waar woningen kort op staan. Is weer een andere discussie overigens, heb vanmorgen zwaar ingezet om de tongen los te krijgen, maar de meesten laten zich niet uit de tent lokken.

    BeantwoordenVerwijderen