Teller

maandag 1 september 2014

01092014

Vandaag de eerste dag van een weekje prachtig zomerweer als ik de berichten mag geloven. En waarom zou ik dat niet doen?

11 opmerkingen:

 1. goedemorgen, gewoon genieten wat moedernatuur je geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, als het een mooi bericht is dan is het altijd prachtig natuurlijk :-).

  Volgens Al Gore zou de Noordpool in 2014 volledig gesmolten zijn, maar het is niet waar want hij is met 1,71 miljoen vierkante kilometer (43 procent) is toegenomen. En deze persoon kreeg een Nobelprijs.....waarvoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarentegen was er onlangs wel weer sprake van dat het ijsvlak en volume van de Zuidpool zowel 's zomers als 's winters kleiner dan ooit zou zijn...;
   Verder vrees ik dat het vrij gemakkelijk is om uitspraken als die van Al Gore uit hun verband te rukken door data die hypothetisch als mogelijk/aannemelijk zijn genoemd in verband met trendmatige klimatologische ontwikkelingen, niet zozeer als hypothetisch waarschijnlijk te zien maar de sprekers en diens uitspraken er op vast te pinnen als ware e.e.a. door hem verondersteld een vaststaand feit te betreffen.

   Verwijderen
  2. Hai SiKo waarom al deze moeilijk tenminste voor mij deze dure woorden ik blijf aan het googelen :-), m'n beroep is timmerman of koerier of wat dan ook of zit ik mijn klasse toch te hoog :-).

   Verwijderen
  3. M.a.w. je moet niet alles geloven wat je leest/hoort...
   en je moet dingen niet uit hun verband (laten) rukken.
   Gore gaf een schrikwekkend voorbeeld van wat de toekomst zou kunnen brengen, maar op het genoemde jaartal moet je hem noch anderen vastpinnen. Zelfs als de voorspellingen op zich kloppen zit men er toch al gauw een paar jaar/eeuwen naast...;
   Althans volgen deze eenvoudige fietsenboer.

   Verwijderen
  4. Al Gore en het klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties hebben in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen voor hun 'inspanningen om kennis op te bouwen en te verspreiden over de door de mens gecreëerde klimaatverandering'. Al Gore kreeg de prijs dus niet voor zijn wetenschappelijk werk of voorspellingen.
   Om een idee te krijgen waar het om gaat met het ijs op de Noordpool: ze meten voortdurend hoeveel zee er bedekt is met minstens 15% ijs. In de winter is dat gemiddeld 15 miljoen vierkante kilometer. Na de zomer gemiddeld 6,5 miljoen vierkante kilometer. Alleen in 2012 was het extreem weinig: 3,5 miljoen. De schrijver van dat stukje wat jij gelezen hebt, David Rose van de Sundays Mail Online vergelijkt nu juist dat extreem lage zomerminimum van 2012 met het normalere peil in 2013 en concludeert dat er meer ijs was. Maar uit maar twee metingen kun je geen conclusie trekken. Daar heb je jaren van metingen nodig. Die zijn er vanaf 1980. Daaruit blijkt dat de trend gewoon omlaag is. Soms even omhoog, dan weer even omlaag. Dit jaar is het minimum nog niet bereikt. Dat zal half september gebeuren en ergens in de buurt van 4 miljoen vierkante kilometer uitkomen. De websites die het flauwekul verhaal van Rose hebben vertaald, vertellen er ook nog bij dat Al Gore voorspelde dat door het smelten van het ijs op de Noordpool de zeespiegel zoveel zou stijgen dat Nederland onder water zou komen. Ook dat is flauwekul. Het ijs op de Noordpool drijft en voor de zeespiegel maakt het niet uit of het smelt. Probeer maar met een glas water met ijsblokjes. Het wordt weer mooi weer. Proost.

   Verwijderen
 3. Doet me denken aan de club van Rome, de hele wereld was in rep en roer. t' Was niet best! Zijn de prognoses uitgekomen? Natuurlijk teren we in op onze bodemschatten, maar de catastrofe waar zij voor waarschuwende bleef uit. Net zoals de gedachte dat de noord en zuidpolen zich zouden verplaatsen en wij over enige tijd een tropisch klimaat zouden hebben.
  Of dat enige tijd geleden de aarde 3% uit het lood zou zijn gebracht door een ondergrondse beving. Het zijn gedachten spinsels, die nergens op gebaseerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stel je eens voor dat niemand had geluisterd en we waren onverminderd doorgegaan op de destijds gangbare weg in plaats van tenminste enigszins luisterend naar wat de clubVR beweerde, het beleid te bijgestuurd.
   Je moet er toch niet aan denken...,
   ... wat er dan aan lucht en watervervuiling zou zijn geweest. En op een warme zomerdag zou het hier nog minder te harden zijn van de smog dan nu al in steden als Peking/Mexico-city. Zeepsop op alle kanalen en plassen en sportvissers zouden noch slechts op het midden van de oceaan misschien een levend visje kunnen verschalken.
   Wat het dreigende tekort aan grondstoffen had men het overigens ook geheel bij het rechte end; Gelukkig heeft men wel degelijk geluisterd en springen we sindsdien toch iets zuiniger om met onze aarde dan we zouden hebben gedaan zonder al die (terechte) waarschuwingen.
   Tja en nu we met z'n allen tenminste een beetje hebben geluisterd is het logisch dat de voorspellingen niet meer uitkomen; Immers die waren gebaseerd op wat ons te wachten stond als we op de oude/gewone voet waren voortgegaan (en dat hebben gelukkig niet gedaan).

   Verwijderen
 4. Weer een aardbeving...nu bij Hoogezand Sappemeer, en Froombosch....2.6 op de schaal van richter.Gelukkig nog steeds geen gewonden.Schrik je dan toch behoorlijk van! Tenslotte is dit niet ver van Menterwolde....En ja, zoals voorspeld door de weermannen/weervrouwen een prachtige dag! Genieten als je vrij bent..ik helaas niet vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goedenmiddag....

  t was ook al weer een tijdje rustig qua bevingen...

  en ja het weer is fantastisch, houden zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Qua bevingen viel het de laatste tijd mss een beetje mee, maar onthoud één ding als ze naar een andere gebied gaan zullen ook daar meerdere aardbevingen voorkomen en als het te bont wordt krijg een gigantische knal en weg is Groningen.............

  Ach maakt ook helemaal niets uit de toppers maken het wel eventjes uit wat er ook gebeuren mag......Ons Quotum die moet gewoonweg gehaald worden............

  Net zoiets wat ik zojuist had gelezen over de MH17......

  Zou het waar zijn ?

  BeantwoordenVerwijderen