Teller

vrijdag 12 september 2014

12092014

Nog geen krant op de mat, dus ook geen inspiratie voor mij om de dag mee te beginnen in het Golden Peerd, maar laat dat de klanten er niet van weerhouden om iets aan te zwengelen.

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, een mooi woord 'zwengelen' doet me denken aan de oude tractoren en auto's, die kon je ook aanzwengelen. Je moest er handigheid in hebben om hem aan te zwengelen. Want de kans op een blessure was groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt ook nog gehad een Lada 1300s één van de laatste auto's die je kon aanslingeren een echte Russische tank en volgens mij ben ik daar super sterk van geworden :-).

   Verwijderen
  2. ook de eend kon je aanzwengelen, dat was al moeilijk genoeg....

   Verwijderen
  3. Klopt, viel wel mee toch, die eend? Heb het inderdaad een paar keer gedaan, maar dan voor de lol. De accu en startmotor konden het samen ook :)
   Fijne dag!
   JP

   Verwijderen
 2. tientallen Groningse en Drentse actievoerders hebben donderdagavond hun moment gepakt tijdens een informatieavond in Bareveld over de bouw van windmolenparken langs de N33.

  Fel protest
  Tegenstanders van windmolens protesteerden fel tegen de bouw van tientallen windturbines in hun achtertuin. Boeren hebben het initiatief genomen om de windparken De Monden en Oostermoer te bouwen. Maar de bewoners van het gebied vrezen voor overlast en gezondheidsproblemen.

  Discussie
  Eigenlijk was het niet de bedoeling om een discussie in een zaal te beginnen. Maar actievoerders van onder andere Tegenwind en Platform Storm maakten van de gelegenheid gebruik om hun standpunt te laten horen. In felle bewoordingen -soms op de man gespeeld- werd de initiatiefnemers van de windparken en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken duidelijk gemaakt dat dit een onzalig plan is.

  'Niet serieus genomen'
  Tijdens de informatieavond werden kaarten en animaties getoond van plekken waar de windmolens moeten komen. Het waren overigens oude kaarten waar meer turbines op staan dan door minister Kamp van Economische Zaken eerder is vastgesteld. De omwonenden vonden dit het zoveelste bewijs dat ze niet serieus worden genomen. Het ministerie zegde toe vanaf nu meer te communiceren met het gebied.
  Dit is het nieuws wat mijn opgevallen is....Goedemorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Menterwolde heeft bij minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) geklaagd over de plannen van de provincie en het Rijk voor de bouw van een windmolenpark bij Meeden.

  In een brief aan de minister noemt de gemeentebestuur die plannen 'onaanvaardbaar'. Wethouder Jan Velthuis (Menterwolde Gewoon) geeft desgevraagd toe dat de brief vooral bedoeld is als een politiek statement. 'Het is een uiting van onze woede'.

  De provincie wil bij de N33 ten noorden van Meeden een groot windmolenpark bouwen. Veel inwoners van het dorp zijn tegen de bouw, omdat ze bang voor (lawaai-)overlast. Het gemeentebestuur heeft bij de provincie aangedrongen om het windmolenpark ten noorden van de A7 te bouwen, maar volgens de provincie is er geen tijd meer om dit plan uit te werken. Menterwolde bestrijdt dit en roept de minister de provincie de tijd te geven de A7-variant te onderzoeken.

  De brief van Menterwolde aan minister Schultz van Haegen is HIER te lezen.En natuurlijk nog deze!
  En deze is voor alle kinderen in Menterwolde erg belangrijk...zo maar nog wat nieuws!

  Menterwolde biedt alle basisschoolleerlingen uit de groepen twee tot en met acht uit de gemeente gratis zwemlessen aan. Dit vloeit voort uit een motie van de raadsleden Boerma (PvdA) en Ubels (VVD), die eerder dit jaar raadsbreed is aangenomen.

  De motie had als doel om alle kinderen, ook van ouders die het niet kunnen betalen, de mogelijkheid te bieden het zwemdiploma A en B te halen. De lessen vinden plaats in het Van den Noortbad in Muntendam en bij voldoende belangstelling ook in het Van der Valkbad in Zuidbroek en in De Kolck in Meeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed Anja! :-)

  Ik denk dat Appie over het algemeen de opening baseert op artikelen uit de papieren pers. (Klopt toch Appie?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Chris U, dat klopt. En ik pak ook niet alles, maar pik er wat uit. Het gaat om de discussie, maar in feite bepalen de gasten welke kant het opgaat. Mijn voorzetten worden vaak niet op waarde geschat. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet het Chris, maar dacht.....laat ik eens wat nieuwsfeiten delen ! En die van de zwemlessen is toch wel een hele mooie voor alle kinderen in Menterwolde!

  BeantwoordenVerwijderen