Teller

woensdag 10 september 2014

10092014


12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, een mooie presentatie van Wim Bos en zijn bedrijf.
    Ruim en keurig netjes en overzichtelijk. Mijn complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, het ziet er idd netjes uit, ik had gisteravond laat de uitzending gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om trots op te zijn! Had het gisteren natuurlijk al gezien! Echt mooi Wim en de familie Bos!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een geweldige presentatie van een super mooi bedrijf! Ik ken het bedrijf goed en het is prachtig om te zien hoeveel aandacht er is voor het welbevinden van de dames (en de heer) Boeiend ook om te zien hoe men de kwaliteit van product en welzijn in een continue proces weet te bewaken. Ik raad een ieder aan de open dag te bezoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch vraag ik me af...
    of die beestjes het uiteindelijk toch niet net nog iets meer naar de zin zouden hebben als ze (af en toe) ook nog eens vrij in de wei hun kostje bijelkaar zouden kunnen scharrelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, zo ken ik er nog wel een paar Sik. Wat goed is, is goed toch?

      Verwijderen
    2. Mogelijk Kammetje...,
      maar is goed wel goed?
      M.a.w. is wat we (nu) goed noemen wel goed...
      en wie bepaalt wat goed beter of best is?

      Verwijderen
    3. @Siko. Als je een beetje verstand van koeien hebt dan zie je dat ze het prima naar de zin hebben. Ze zien er heel goed uit. Dat kan ik als akkerbouwer zelfs zien. Nooit meer met de kont in de regen staan. Altijd goede kwaliteit voer en vrij rondlopen als kuddedier. Dat was vroeger wel anders toen de koeien de helft van het jaar op een grupstal stonden met de kop tegen de muur.

      Verwijderen
    4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    5. Willem...,
      elke waarheid heeft twee kanten...
      en soms zelfs meer.
      Kinderen kunnen/konden op sommige 'vrije' scholen ook vrij rondlopen (in school) maar of ze daar nou massaal gelukkiger van zijn geworden?
      En met betrekking tot dierenwelzijn zijn de meningen mogelijk verdeeld...,
      maar over het algemeen is voor het dier de weidegang positief, zeker als de stalgang zo goed geregeld is als nu (vergeleken met de ouderwetse grupstal is de loopstal inderdaad een paradijs).
      Wie koeien voor weer of voor 't het eerst de wei in ziet gaan, zelfs als ze gehuisvest zijn in een moderne stal, die snapt dat er ook voor koeien meer tussen hemel en aarde is dan het leven op betonnen roosters.
      Veel boeren zullen daar tegen in brengen dat weidegang 'teveel' kost dat de productie 'lager' is en dat de koeien vaak zelf de stal opzoeken.
      Natuurlijk er valt in de stal vaak veel goed/lekkers te halen, en een stal bied beschutting tegen zon, wind en regen, iets wat op moderne boomloze weiden vrijwel niet te vinden is.
      En net als wij mensen zitten gemakzuchtige koeien misschien wel liever meestal binnen en is het buiten gauw te warm, zonnig koud of nat. Maar desondanks zullen veel koeien nat als katten ook wel graag buiten zijn als het binnen wellicht behaaglijker is.

      Dus of de koeien het op stal best wel naar hun zin lijken te hebben is op zich niet eens zo interessant...;
      Interessanter is of ze het niet nog meer naar hun zin zouden hebben als af en toe hun horizon ook werkelijk een horizon zou zijn

      Verwijderen
  6. Deze plug-in wordt niet ondersteund.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan, misschien toch even de moeite nemen om je tablet of mobiel neer te leggen, en de goede oude vertrouwde pc op te starten. ;)

    BeantwoordenVerwijderen