Teller

dinsdag 9 september 2014

09092014

Krant gelezen, geen nieuws over Menterwolde, dus kan kort zijn. Goedemorgen.

9 opmerkingen:

  1. Mogguh lui!

    Bietje stil de laatste week? Enfin, iedereen een weer aan het werk dus :)

    Mozzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, het blijkt dat de Groningers weinig aan sport doen. En zo kreeg onze burgervader kreeg de vraag van een verslaggever van RTVNoord of hij ook aan sport deed. Eduard gaf ten antwoord dat hij zo bij zo veel in beweging was.Waarop de verslaggever in eens tot de conclusie kwam dat de burgemeester van Menterwolde op een boerderij woont en zo doende flink in beweging zal zijn om dit alles te onderhouden.
    Later bleek dat het onderzoek alleen de leden van een sportvereniging tel de.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen! Ik zag gisteren het nieuwsbericht voorbij komen dat Meeden bij Veendam wil bij de herindeling...Voor Dorpscoöperatie Meeden is de herindelingsvariant Menterwolde met Slochteren en Hoogezand-Sappemeer onbespreekbaar. Dit staat in een brief die naar Gedeputeerde Staten van Groningen is gestuurd. Meeden is, aldus de coöperatie, op sociaal, economisch, cultureel en onderwijskundig gebied aangewezen op de gemeente Veendam. "Historisch en geografisch sluiten de gebieden op elkaar aan."De dorpscoöperatie gaat in de brief, die ook naar Provinciale Staten, het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Menterwolde is gestuurd, zover dat wanneer een fusie tussen Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer en Slochteren toch doorgaat Meeden hiervan losgekoppeld wil worden en ingedeeld moet worden bij een variant met de gemeente Veendam.

    "Wij kunnen ons voorstellen dat een dorp als Muntendam eveneens opteert voor een dergelijke optie. Wij hebben hierover overigens geen navraag gedaan bij onze collega's van de Dorpsraad Muntendam", schrijft coöperatie-secretaris Johan Mulder.

    Volgens de dorpscoöperatie is de bevolking van Meeden, zo heeft een peiling van de gemeente Menterwolde vorig jaar uitgewezen, voor een herindeling. Dat heeft, zo schrijft Mulder, te maken met de ervaringen met de gemeente Menterwolde. De gesloten bestuurscultuur en het ontbreken van bestuurlijke daadkracht werden daarbij als belangrijkste argumenten gebruikt.

    Mulder: "Nadrukkelijk werd door de aanwezigen uitgesproken dat een variant met de huidige gemeente Veendam de voorkeur heeft bij de voorgenomen gemeentelijke opschaling in de provincie Groningen." Ben benieuwd...hoe men hierover denkt op het Golden Peerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar is iets voor te zeggen. Maar of de argumenten die nu gebruiken worden, om zich bij Veendam te voegen beter is, valt te betwijfelen.
    Ook de dorpen die tot de gemeente Veendam horen klagen dat zij onvoldoende aandacht krijgen, en sluitpost van de begroting zijn geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik snap de stellingname van de dorpscooperatie niet, dit verdient enige uitleg. De peiling heeft helemaal niet uitgewezen dat met name meeden bij Veendam zou willen, en bovendien zijn dergelijke zaken politiek en is politiek iets waar een dorpsraad zich niet mee bezig dient te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ VB

      dorpscooperatie en politiek vissen in dezelfde vijver.

      Beiden moeten belangen van dorpelingen dienen. Dat er overlap dreigt lijkt me logisch.

      Politiek moet met alle belangen rekening houden (ook met andere dorpen en andere wensen die in akkoord staan omschreven)

      Dorpscooperatie heeft 1 belang: belang van het dorp.

      Ik denk dat wanneer dorpsplannen duidelijk zijn in doelstelling en haalbaarheid dat Menterwolde en Veendam met zelfde ogen naar zullen kijken en daar afweging bij maken.

      Waarom Meeden meer voor elkaar zal krijgen bij Veendam weet ik niet. Ik denk dat er nu vanuit Meeden weinig invloed is in Veendam. Waarom zou dat veranderen?

      Meeden moet gewoon goed kunnen lobbyen. ( = communiceren, proberen een win-win te creeeren)

      Verwijderen
  6. Er is een kleine enclave in samengeperst Groningen waar de Meedenezen wonen. In hun strijd tegen de windmolens werden zij geholpen door Tissnix en Twornix. Twanix was al vroeg ziek en werd opgenomen in Wagenborgen maat Twornix was betoverd en zo sterk als een beer.
    En zo komen verhalen in de wereld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En waar ik romeinen schreef: Anderswillende bestuurders :)

    BeantwoordenVerwijderen