Teller

woensdag 3 september 2014

03092014

Ik las in de krant dat het provinciebestuur actie gaat ondernemen tegen de Duitse plannen om tol te gaan heffen. Gedeputeerde Boumans laat stickers drukken die de Duitsers dan op hun auto moeten gaan plakken. Als de actie aanslaat dan worden er meer gedrukt. Nederland heeft 23.5 miljoen bijgedragen aan de verdubbeling van de A31 en nu mogen we straks ook nog tol gaan betalen als we gebruik willen maken van de weg. Beetje apart is het wel. We zullen wel zien hoe het afloopt, maar het winkelen in Leer en Bunde kon wel eens een stukje duurder worden.

15 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, dit krijg je door mensen wat aan de universiteit gestudeerd heeft......, ze zien de bomen niet meer in een eenvoudige bos........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg grappenmaker, scheer je weg of niet alles over één kam!
   JP

   Verwijderen
  2. wat nou, jp, voel je je aangesproken ;-)

   Verwijderen
  3. Jazeker. Ik heb vanmorgen nog met aandacht gekeken maar bizarre paddestoelen, die onder een boom stonden waar geen bos was. Want zoals de oude wijzen reeds zeiden "Waar een bos is zijn bomen" is het andersom niet het geval. Dat wist ik overigens al lang voor de middelbare school en in mijn studietijd is die wijsheid niet verdwenen.
   (Bos heeft trouwens meerdere betekenissen, waarbij een "fraaie bos hout voor de deur hebben" slechts op 2 heuveltjes slaat. Enzovoorts...)

   Ik draag natuurlijk ook geen alu-hoedjes :)

   Verwijderen
  4. Nee JP ik scheer mij echt niet weg :-) sorry dat ik jou tegen de verkeerde been heb geschopt en ik wist ook niet dat jij deze opleiding heb gevolgd...., maar waar ik op duit is het boven staande over de tol heffing....dit komt niet van een middelbare scholier toch? Ik wil echt niet zeggen dat iedereen de/het zelfde zou zijn....., maar ook jij weet waar de plan vandaan komt m.b.t. de windmolenpark in Meeden toch?

   Als ik m'n mening mag uitspreken over de "universiteit" hoop ik toch wel dat ik iets mag zeggen over mensen die ik "ken" of daar iets over gehoord of gelezen heb dan hoop ik dat ik het zeggen mag dat er iets mis is met een bepaalde "socialiteit".

   Wat bedoel ik hiermee is dat zij hun eigen hoofd gewoon gaan volgen iets wat goed is van hun meerdere.......en mijn mening is dat ik dit afkeur, wees gewoon sociaal hoor de stemmen hoe dat de bevolking erover denkt toch?

   Verwijderen
 2. En zo kraakt en steunt de droom van 1 groot Europa, Velen hebben al eens geprobeerd om er 1 grote verenigd Europa van te maken, Alleen als het bijna volmaakt is komen er scheuren in, het geheel valt het uit elkaar. Het is de tragedie van een verenigd Europa. De geschiedenis is zo gek nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, tolwegen heb je overal, en de tol op franse wegen kost al gauw meer dan een (jaar)vignet zoals dat voor Nederlanders in Duitsland zou gaan gelden.

   't Probleem is eigenlijk niet zozeer de tol noch de hoogte ervan...
   het eigenlijke probleem is dat (volgens geldende EU-regels) de Duitsers via een omweggetje de eigen burgers willen compenseren voor het 'dure' tolvignet (MAUT), wat zou betekenen dat zij (de duitse belastingbetaler) niet echt wat extra zouden moeten betalen en wij (niet in Duitsland belastingplichtigen/inreizenden) wel...;
   En een dergelijk fiscaal slimmigheidje van de Duitsers lijkt op discriminatie tussen verschillende EU-burgers en is dus (mogelijk) in strijd met EU-regels betreffende het vrije verkeer van personen, diensten en goederen..;
   Maar vergis je niet ook in Duitsland zelf is er van diverse zijden veel kritiek en verzet tegen de plannen, zeker uit de diverse grensregio's waar men vreest voor werkgelegenheid.

   Verwijderen
 3. Naar Bunde en Leer kan je ook (gemakkelijk) op de fiets (vanaf de grens?) of met de trein...;
  Laat je de auto gewoon even in/bij Nieuwe Schans staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.... Gemakkelijk is anders! Je moet eerst naar Weener bahnhof en vandaar uit naar de combi in Bunde. Met een paar kratten bier, sloffen met sigaretten en 40 liter benzine is dat best omslachtig :)

   Verwijderen
  2. vanaf station Nieuwe schans is het een kwartiertje (echt) rustig fietsen naar de Combi in Bunde...;
   Moet zelfs voor jou moet best te doen zijn JP.
   En voor al die extra kratten bier hebben ze fietskarretjes uitgevonden...,
   achter jouw fiets kan je zo een DCyclone, chubby van Radical Design hangen (en vervolgens zelfs meenemen in de trein, mocht je Volvo het daar laten afweten).

   Overigens van station Zuidbroek naar jouw huis wel weer wat verder fietsen...,
   maar mogelijk dat je dan (halverwege) wel even kunt uitrusten bij bekenden. ;-)

   Verwijderen
  3. Ja, vanaf BS kan natuurlijk ook. Maar ja, dan kan ik de auto ook naar de grens rijden :)
   En wat fietsen betreft: Na een paar kilometer begint mijn ribbenkast al tegen te sputteren, nog eerder dan mijn conditie het laat afweten. Gelukkig drink ik geen bier en rijdt de volvo op LPG dus veel ruimte heb ik niet nodig.
   Serieus, ik zal wel aan zo'n vignet moeten, Bunde is niet mijn enige bezoekplaats in Duitsland.
   Kortom, of je nu door de hond gebeten wordt of door de cavia: Het blijft gedoe!

   Verwijderen
 4. Mogguh lui!
  Ben er ook geen voorstander van, kost me dus 100 euro. Maar volgens mij kunnen we de komende jaren gewoon nog gratis via Baaaad (Verduitsde naam!) Nieuweschans naar Bunde.

  De enige die geslaagd is om Europa te verenigen was Hitler. Over zijn succes zijn de meningen "verdeeld" maar ook toen al waren een baantjesjagers en mensen die voor eigen gewin gingen.

  Onze wereld wordt er niet mooier op :(

  En ondanks dat: Mazzels, moj en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En nu weer http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=138260

  Ben benieuwd, wat er nu met de stickers gaat gebeuren?

  BeantwoordenVerwijderen