Teller

maandag 8 september 2014

08092014

Hoe fout is als je vroeg op moet en laat nog achter de pc zit? Ik weet het niet, maar zit er laat achter, en moet vroeg op. Dus doe ik gelijk de deur van het Peerd van het slot, zodat ik straks vijf minuten langer kan blijven liggen, want een beetje slaap heb ik soms toch ook nodig. Met de nadruk op soms, want als het altijd zou zijn, dan had ik echt een probleem. Goedemorgen!

5 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, die 5 minuten Appie maken ook niet veel uit.
  Er is een grote prijs van de Lotto in Groningen gevallen, zal het dan toch lonend zijn om mee te spelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mogelijk...,
   maar nu de (hoofd)prijs hier in de buurt zou zijn gevallen betekent dat (statistisch) dat de kans dat dat (op korte termijn) nog eens gebeurt een stuk kleiner is geworden.

   Uitzondering:
   Als mensen hier nu massaal loten zouden gaan kopen...
   (vanwege de vermeend reeds hogere winstkansen hier)...,
   en mensen elders in het land het massaal laten aflaten...
   (uit teleurstelling dat hier hoofdprijzen zou regenen en daar dus niet)...;
   In een dergelijk geval neemt de kans dat hier prijzen vallen toe enkel en alleen om het feit dat elders nauwelijks nog kan wegens het daar geringere aantal deelnemers (er worden dan elders nauwelijks nog loeten gekocht).

   Gevolg:
   Hier weliswaar vaker/altijd een/de winnaar...,
   maar ook beduidend meer verliezers.

   Het kenmerk van profetieën is dat ze uit komen omdat mensen ernaar gaan handelen.
   Waarde en waarheid van de self-fulfilling prophecy

   Verwijderen
  2. Ach als je mazzel hebt doe je één keer mee en valt die prijs op jouw combinatie. Even statistisch gezien is elke trekking volstrekt onafhankelijk van de andere en zouder de cijfers van de vorige keer weer kunnen vallen.
   Overigens waren dit keer "maar" 5 cijfers en de kleur goed, waardoor 3 mensen die prijs moeten delen. De vorige keer hadden de winnars nipt een miljoen, terwijl de prijs ook zo'n 27 miljoen was.

   Met 29% is de fiscus de grootste winnaar. Dat zijn wij allemaal tesamen dus we hebben gisteren de man iets van 50 cent gewonnen, zonder ook maar een lotje te hebben gekocht. Thuis noemen wij dit rijk-rekenen: Je ziet, het was een politiek nest :)

   Iedereen volgende keer extra mazzel!

   Verwijderen
 2. Mogguh lui!

  Mooi weekend achter de rug, en nu weer voort met het gewone leven.
  Morgen een bezoek in het teken van mijn vak: Marketing. Geen idee waar het gesprek naar toe leidt, wie weet. Inmiddels werkt ons jongste veulen bij Heinz in Elst, op het terrein waar ik vroeger intern was. Straks zijn dochters en vader alle drie met marketing bezig.....

  Wim, je kunt de lotto gemiddeld eens in de heel veel miljoen jaren winnen, dus gewoon stug meedoen. Als het dit leven niet is dan wel een volgend leven :)

  Zo, mooi geweest voor nu: Tijd om mij in webhosting en nog wat meer in Wordpress te verdiepen!

  Mazzels, moj en de groeten uit Siddeburen!

  BeantwoordenVerwijderen